Як правильно проводити дезінфекцію від бліх

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

апартаменти Дезинфекция трябва да се извършва изцяло и задълбочено за това в един апартамент се появи бълхи, човек се учи едновременно. Появата на сърбеж се отписва като алергия, а ухапванията и минусите; върху комари. Но когато се идентифицира врагът, възниква въпросът как да се борим с него. Най-правилният начин е да дезинфекцирате напълно помещенията. Важно е да не пропуснете един сантиметър тук. Правилната обработка от бълхи се извършва чрез определен алгоритъм и може да се извърши по няколко начина.

Защо необходимо ли е

Бълхи - не само жалко недоразумение. Те, като кръвосмучещи паразити са не само в състояние да достави на дискомфорт, но и да доведе до редица сериозни заболявания. При хората, бълхи могат да бъдат носители:

 • тиф,
 • бруцелоза,
 • енцефалит,
 • HCV,
 • салмонелоза.

При животни, бълхи може да предизвика глисти и различни инфекциозни заболявания, както и вектори на болестта. Ето защо дезинсекцията е изключително необходима.

Фактът, че в апартамента е имало бълхи, никой не научава веднага

Пътно и удари откриване

на планетата живеят 500 вида бълхи. Няколко от видовете им живеят в къщи. Те паразитизират хората и животните. В същото време, човешките бълхи не са опасни за кучета, а кучешки за човек.Но и двете са чувствителни към едни и същи лекарства, така че дезинфекцията на къщите от тях не е много по-различна един от друг.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете още тук …

По подобен начин начините да ги получите в апартамент са подобни. И двете могат да получат:

 • от улицата;
 • през вентилационните шахти;
 • на дрехи;
 • с животни.

При животни бълхите могат да причинят хелминтиаза и различни инфекциозни заболявания

Не е трудно да се открият бълхи. Ако има хапки, които наподобяват комари, но са много сърбящи и не се излекуват дълго време с тенденция към гадене, веднага трябва да подозирате бълхи и да поставите лист хартия на пода. Ако в къщата има бълхи след известно време, на нея ще се появят черни точки, които изчезват веднага след като се движите.

Алгоритъм за дезинфекция

Дезинсекцията на стаята включва механични и химични методи. Само такъв общ подход дава много бързи резултати. Дезинфекцията няма да доведе до резултати, освен ако не се обработват спално бельо и мека мебел.

Процедура:

 • измиване на цялото пране в най-високата възможна температура;
 • измиване на всички шкафове в апартамента;
 • Измиване на повърхностите;
 • почистване на мека мебел и килими;
 • химическо третиране;
 • почистване на апартаменти.

Дезинфекцията на стаята включва механични и химични методи. Прането на повърхностите се извършва със сапун и оцетен разтвор. Време изпитание и много хора, които се борят с бълхи съвети казват, че за мокро лечение на помещенията могат да бъдат успешно използвани средства от бълхи за кучета, които са лесни за закупуване в магазините за животни.Всяка капка от бълхи в този случай се разтваря във вода и този разтвор се измива с всички повърхности. Разтворът може да бъде зареден в пулверизатора и обработен плинт и мека мебел. Препоръчваната доза от лекарството е 2 опаковки (ампули или флакони) на 2 литра вода. Такава дезинфекция се счита за безопасна за хората. Въпреки това, все още е добре да се измие стаята за 6 часа с вода и оцет.

Химически методи

Най-ефективното и най-бързото дезинсекция се основава на използването на съвременни химически инсектициди за бързо действие. С тяхна помощ можете да се отървете от бълхи на практика.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Известните средства включват добре познатите "Dichlophos", "Effective Ultra", "Sentry Hom". Към един по-скъп сегмент е "Тетрикс", произведен от Холандия. Това лекарство се счита за по-ефективно от дихлорвос. Добър ефект е лечението на апартамента с наркотика "Болфо", продавана във ветеринарни аптеки.

  Най-ефективния и бърз обеззаразяване се основава на използването на съвременни химични инсектициди

  лечение "дихлорвосът" и други химически вещества, необходими за производството на респиратор и гумени ръкавици. Важно е да не пропускате нито един сантиметър от площта, като обърнете специално внимание на пукнатини, цокли, ъгли на помещения.

  Фактът, че бълхите не живеят над 1, 5 метра улеснява обработката. Следователно всички елементи между пода и маркировката от 1,5 метра, както и самият под, трябва да бъдат напълно обработени.Праховете за периметъра, ние трябва да започват с най-отдалечените от входната врата на стаята. Изчисляването на средствата е минус; приблизително 1 балон на 10 кв. м. m.

  Специално внимание трябва да се обърне на килимите, ако има такива. Те трябва да бъдат напълно вакуумирани, почистени и третирани с инсектициди от двете страни. Ако килимът не бъде отстранен, внимателно се обработва отгоре. Въпреки, че за да се гарантира, за да се отървете от бълхи, кърлежи, понякога по-тежки случаи се налага да прибягват до радикален начин - да се изхвърлят килими. В този случай можете да сте сигурни, че бълхите няма да се скрият в дрямката. Може да се интересувате и от статия за методите за унищожаване на земни бълхи в къщата.

  Измийте повърхности разтвор оцет

  сапун и народни средства за защита

  Моля, имайте предвид, че всички народни средства за защита на базата на билки разгръща с плашеща миризма вид пелин и вратига са до голяма степен на превенция. Инсектицидните свойства на тревите не са толкова силни, затова подобна дезинфекция е неефективна.

  Най-ефективният начин да се премахнат бълхите е да се използва керосин. Те изтриват всички повърхности в къщата. Няколко часа по-късно в апартамента трябва внимателно да се измие и да се излъчва миризма на керосин закален. Керосинът предпазва надеждно от бълхи.

  Недостатъци на този метод:

  • силна миризма;
  • опасност от пожар.

  Не пушете и не запалете газ по време на лечението.

  Можете да научите как да използвате волан за борба с бълхите.

  инсектицидни свойства на билките не са толкова силни, така че това не е много ефективна дезинфекция на

  Професионална обработка

  Ако използването на битови инсектициди без резултат и това беше кратко, че е време да се обърнат към специалисти.Най-сигурният начин да се даде почти перфектен резултат - съоръжения за преработка за професионални силно токсични инсектициди насекомите, които произвеждат специални услуги, по-специално, санитарен епидемия станция.

  Това лечение се извършва веднъж, след което бълхите изчезват напълно. Най-важният плюс на този метод е надеждността и гарантираният резултат.

  Недостатъци:

  • Апартаментът се оставя от наемателите не само за продължителността на обработката, но и за още 1-2 дни. През цялото това време наркотиците са опасни за хората;
  • лечението е доста скъпо в сравнение с цената на Dichlorvos.

  След извършване на професионално примамване на насекоми, апартаментът се почиства и почиства внимателно.

  Професионалният лечението се прави веднъж, а след това бълхите напълно изчезват

  Превенция

  В къщите, където са живели бълхи, се препоръчва да се извършва превантивни химикали за третиране на най-малко 1-2 пъти на интервали от 1 на всеки 1-2 месеца.

  Също така е възможно да се организира в вратига и пелин стаите букети, сложи на клон завод в чекмеджета и шкафове.

  Дезинфекцията на апартамента трябва да бъде направена щателно и щателно. Само в това е гаранция за успех.

  Дезинфекция на апартамент от бълхи и буболечки (видео)