Як правильно вести боротьбу з гнидами і вошами

Грудень 2018

Відео: Шкіряк пообіцяв вести нещадну боротьбу з "жирними котами" в ДСНС (Грудень 2018).

Anonim

Отърви се от въшките и нита могат да бъдат различни начини да се отървете от въшки и гниди могат да бъдат най-различни начини. Много от тях са ефективни и безопасни за човешкото здраве.

При избора на метод трябва да се обърне внимание на:

 • физическото състояние на пациента;
 • възраст;
 • наличие на алергично предразположение;
 • Бременност или липса на бременност.

Признаци на въшки

Лечението трябва да се извършва веднага след като се видя първите признаци на наличието на паразити. Това са изброените по-долу симптоми.

 • Сърбежът е основният симптом. Когато се зарази с въшки, ноктите на шията, в областта на косата, ушите, са сърбящи.
 • Ако лечението не е проведено своевременно, на мястото на ухапване може да се появи след надраскване циреи, абсцеси.
 • Ако изследваш скалпа, можеш да откриеш змии и паразити.

Необходимо е навременно лечение, тъй като заразеното лице става раздразнително, нервно. Постоянният сърбеж просто не му позволява да се отпусне.

При сърбеж на площ въшки шията, в областта на косата, ушите

Използването на закупени активи

въшки могат да бъдат закупени, получени средства. Подготовката от магазина е разделена на няколко групи.

 1. Концентрати ( "Avitsina" или "Medifoks") - ефективен инструмент, който може да бъде опасно за хората, ако правилно се следват инструкциите.
 2. Шампоани. Дори децата могат да се отърват от въшките и гнидите с помощта на тях.Продуктът е отличен за премахване на пубисните паразити. Важно е стриктно да спазвате инструкциите, преди да използвате приложението, за да разберете каква е минималната допустима възраст за употреба. Най-известните наркотици: "Чигия", "Педилин", "Паразидоза". Важно е да съчетаете шампоана с приложението на гребена. Може да се интересувате от статия, в която говорим за най-популярните шампоани от ниц.
 3. Спреите бързо помагат да се премахнат паразитите. По този начин те са доста удобни за използване. Все пак има един недостатък - лекарствата са опасни за човешкия дихателен тракт. Най-известният наркотик е Nyuda. Той не съдържа токсични вещества в състава му, но неговата ефективност не е висока. Най-мощният вариант е A-Par. Въпреки това, тя може да се използва само за премахване на мишката.
 4. Кремове. Лечението в този случай е същото като в случая на шампоани. Въпреки това, методът на употреба е малко по-сложен.

Как да изкараме въшки от дете (видео)

Ефективност на домашните методи

Народните методи ще помогнат бързо да се отървете от паразитите. Можете да изберете опция, която ви харесва.

Генериново масло

Въдиците се размиват, ако се разтварят в 10 грама шампоан 2 капки масло от здравец. Полученият разтвор трябва да се втрие в главата. След това чака часът.

След това косата трябва да се пени с помощта на гребен с малки зъби. След това добавете маслото в един литър вода, след това добавете 3 супени лъжици оцет към сместа. Изплакнете получения разтвор с коса. Изсушете ги в този случай, без да използвате кърпа.

Mercurial маз

Как да се отървем от въшките и змиите в пубисната зона? Използвайте живачен мехлем, който идеално помага от дърводелеца. Важно е да се отървете от косата в проблемната област.Тогава тялото трябва да се измие със сапун за пране. А протриване на тялото в чиста живак мехлем (2 пъти дневно в продължение на 2 дни).

главата въшки са изчезнали, ако разтваря в 10 грама шампоан 2 капки здравец масло. Полученият разтвор трябва да се втрива в кожата на главата

Използване на червена боровинка

бързо решаване на проблема ще помогне на боровинки. Вземете няколко ягоди. Изцедете сока. Смесете го с малко парче мед. Сместа се втрива в скалпа. Представеният метод идеално помага да се отървем от ницките.

Черно кимион

можете да използвате черен кимион в дома.

 • взети смачкани кимион и се смесват с ябълков оцет в равни пропорции.
 • Полученият разтвор се филтрира и втрива в скалпа.
 • След това изчакайте 15 минути на пряка слънчева светлина.
 • След това за 5 часа не можете да миете косата си.

Процедурата се провежда ежедневно за една седмица.

Dudnik от гардероби паразити

Лечение на купета паразити проведено чрез ангелика. Разбърква се една супена лъжица смачкани корени от ангелика и бял лъжица cheremitsy. В сместа добавете свинската мазнина (4 части) на част от корените. Препоръчва се продуктът да се втрие в засегнатите области на тялото.

Една шепа боровинки с мед перфектно помага да се отървете от нита

Предлагаме ви да научите как да изглежда като въшки и какви са техните опасности.

керосин въшки

Бързо донесе паразити могат да използват керосин. Смесете маслото и керосин, пропорциите на - 10 до 1. В тази смес се третира коса, в началото на износване шал.

Освен това, в очакване нощ и на сутринта главата се измива добре. Нишките се отстраняват с помощта на гребен. Предварително трябва да се накисва в оцет.

мента и сок от нар

бързо да се справят с проблема в домашни условия ще ви помогне следната рецепта:

 • Вземете 2 супени лъжици нарязани листа от мента;
 • добавете чаша сок от нар;
 • Сместа се вари в продължение на 10 минути;
 • разтрийте получения състав в скалпа.

Сокът от мента и нар ще помогне бързо да се справи с въшките в дома

Лечението може да се извърши по някой от представените методи. Във всеки случай, все пак ще трябва да обърнете внимание на дрехите и спалното бельо. Най-добре е да се вари всички тъкани неща. Сушенето им се извършва на пряка слънчева светлина. След това дрехите и спалното бельо се изглаждат с горещо желязо. Особено внимание трябва да се обърне на гънките.

Превантивни мерки

Възнаците няма да дойдат, ако спазвате правилата за хигиена. Ако имате деца, те също трябва да бъдат преподавани тези правила.

 • Така че всеки член на семейството трябва да има лични вещи.
 • Важно е да се обясни на детето своевременно, че той трябва да носи шапката си, не трябва да се предава на външни лица.
 • Въчностите често се появяват при момичетата. С оглед на това е важно да държите под око косата. Преди детето да напусне къщата, оплита косата си в плитка. Не забравяйте! Дори в автобуса въшките могат да се придвижат от носача до главата на вашето дете.
 • След като детето се е върнало от лагера, провери главата му. Ако има въшки, трябва незабавно да започнете лечението. В дома, за това могат да се използват както съхраняваните, така и народните методи. Възрастните трябва да скрият косите си под носна кърпичка. Лечението на децата у дома може да се направи чрез разресване. Препоръчва се да направите това на балкона или в банята. Такова лечение няма да позволи на въшките да се хванат с нищо. Извън човешкото тяло паразитите умират след един ден.
 • Не забравяйте да перете спално бельо в къщи периодично. Температурата на обработката трябва да бъде повече от 60 градуса. Сушенето на прането е необходимо за 2 дни под лъчите на слънцето.

Лечение на деца у дома може да се извърши с помощта на гребен

Причините за въшки

У дома, паразитите могат да се появят по няколко причини.

 • При контакт с заразен човек. В този случай, като правило, се предават главни въшки. Те са мобилни и лесно могат да се придвижат до здравословен човек от пациента. Замърсяването с въшки е лесно и в обществения транспорт. В рисковата група в този случай момичетата с дълга коса падат.
 • В домашни условия насекомите често се появяват поради неспазване на правилата за лична хигиена. Особено се отнася за горещо лято, когато тялото започва да се потива активно.
 • Въуците могат да се появят поради употребата на друг гребен, кърпа, кърпа и други неща за лични цели. Ето защо винаги трябва да носите вашите лични хигиенни предмети.

Народни лекове за въшки (видео)

Ушите могат да бъдат третирани по различни начини. В хода на закупените и народните начини. Все пак, първо трябва да се определи точно какво представляват предполагаемите паразити пред вас. Това ще ви помогне да познавате признаците, характерни за разглежданите видове насекоми. В борбата срещу вредителите се използват мазила, спрейове, шампоани, боровинки, здравец, керосин и други вещества. Изборът на метод зависи от личните предпочитания и ситуация.