Як правильно вивести бліх у кошеняти

Как мога да видя бълхи в котенца? За малки котенца, които са по-малко от 2 месеца трябва да бъдат много внимателни, да се извърши дезинфекция на бълхи. В новородени котенца и котенца до един месец от бълхи и техните яйца обработени само с билото.

Повечето от средствата за тези деца е изключително токсичен. Ако ще падне, това означава при холката, или поръсете тя може да се напие и отровен. По същия начин, майката на неговия ближе, glotnot и медицина попадне в стомаха й, а след това в млякото.

Това ще доведе до стомашно разстройство в коте отравяне. Бълхи в котенца на възраст над 3 месеца се извеждат като възрастен. Трябва да се изкъпете, само с по-малка доза. Най-добре е да се измие на вашия домашен любимец със специален шампоан.

Грижа за майката котка

Ако не искате да имате проблеми с развъждането на бълхи от котето, да се грижи за това, преди чифтосване майка. Необходимо е ефективно промива със специален шампоан. Поръсете го на холката отлично средство "адвокат" и показва наведнъж бълхи, кърлежи, червеи и кърлежи.

Дезинфекцирайте апартамент или къща за бълхи, където живее скъпа. Ако котката ви чака котенца, тя не може да бъде обработена antibloshinnymi средства. Това ще има пагубен ефект върху котенцата. Имаше много случаи, когато те бяха родени мъртви.

Ако видите в новородените малко бълхи, не се притеснявайте. Изсипете ги с гребен. След 1 или 1, 5 месеца да организират по-задълбочено дезинфекция. Можете да се измие любимата си препарат против насекоми шампоан.Ако котката е на 3 месеца или повече, използвайте силни средства за защита.

Защо котенца не вземат възрастни бълхи, тъй като

котето до 3 - 4 месец все още не е формиран на имунната система, тя е отслабена и може да отрови мощен химически средства ближе с кожа или чрез млякото на майка котки. Котенце от бълха, чието кожено палто не се захваща с насекоми, трябва да се третира, като не се използват здрави средства. Можете механично да го гребен с дебел гребен или да се къпят със специален шампоан. Моля, имайте предвид, че шампоанът трябва да бъде за котенца, не е необходимо да се използват универсални средства за възрастни животни.

Коте по-малко от месец

Как да се отървем от бълхи от котенце? Домашните любимци на възраст под един месец се нуждаят от мека черупка. Улавяне на насекомо, убий го разбива. Някои ги хвърлят в топла разтвор с почистващо вещество, където паразитите умират веднага. Този метод е ефективен, но ви отнема вашето усърдие и търпение. Новородените, които още не са отворили очите си, не могат да бъдат спасени от кръвожадниците по този начин. Ако котката ви е бременна, тя не може да се лекува, освен за пениране. Не е нужно да се къпете, котката ще получи стрес и поради това може да се случи спонтанен аборт.

Новородени деца с паразити показват, използвайки гребена. Можете да излеете, когато майка ви позволява да я докоснете. Но не забравяйте, че самата майка оближе и ухапва бълхите, като продължи от това до един месец не може да направи нищо. За да се изкъпе не е необходимо, през този период много хора на кожата на животното няма.

Любим месец

Може да се измие с помощта на анти-блок шампоан. Ако сте получили подарък или сте набрали котка, която вече е без майка, имате по-широк арсенал от ефекти.Най-безвреден от месеца е шампоанът "Mr. Kiss". Производител Швейцария, за да ги къпят, е удоволствие.

Етапи на миене:

 1. За 300 до 400 ml. от топла вода вземете 1 ml. шампоан и се разбърква, докато се образува пяна.
 2. Вземете купа, потапяйте домашния любимец в топла вода върху гърдите и започнете да се измивате. Уверете се, че течността не попада в дихателните пътища и ушите.
 3. Изтеглете го от водата и го преценете със шампоан или разтвор, задръжте го за 3 или 4 минути.
 4. Започнете къпане, изплакнете с течаща вода.
 5. Изсушете сешоара, уверете се, че в следващите 10 часа той не седи в течение.

С г-н Целта на Kiss е да се къпе не повече от веднъж на 10 дни. Бебето ще бъде на 1, 5 месеца. , на холката, капеща укрепление за котенца. За малко домашно куче, не използвайте препоръчаната от производителя скорост. Необходимо е да се вземе по-малко и да се види дали домашните любимци имат алергия към инсектицида. Ако всичко е наред, вземете толкова, колкото производителят препоръчва в съответствие с инструкциите. Не забравяйте, че не правете никакво лечение преди 14 дни след ваксинацията.

Ако домашният любимец има повече от месец и е по-добре един и половина и вече е без майка, използвайте доза капки, специални спрейове или прах за котенца. Например марката "Beaphar". Правете косата и я разтривайте, за да я нанесете върху кожата, след което не се препоръчва да измивате домашния любимец за един месец.

Kid два месеца

Ако животното не е по-дълъг с майка му и го или повече от нейните две месеца, се използват специални лекарства:

 1. За възрастни и коте шампоан "Fitoelita" вземете малка доза и да започне миене.
 2. Използвайте Beafar прах незабавно, тъй като бебето е било отлъчено от майката.
 3. Beaphar спрей, не пръскайте върху кожата на бебето, но на ръцете си и след това разтривайте в бебешкото бебе.

Има много подобни инструменти от други производители. При закупуване, внимателно прочетете инструкциите, изследвайте нежеланите реакции или противопоказанията, направете минимален тест преди прилагане на нормална доза, проверете за всяка алергична реакция към лекарствените съставки. Ако всичко е нормално, потърсете препоръчаната от производителя доза. Най-добре е животът да се измие един месец след процедурата.

скъпа от три месеца

домашни любимци, тъй като 3 месеца сега тийнейджър, средства за премахване на бълхи от котето може да се използва в своята цялост: шампоани, спрейове, пудри, и дори фирми яка "Hartz", но това е по-добре да го използвате за половин година след раждането. Ако котката живее в частния сектор и свободно да ходят по улиците, бълха може да се придвижи от тревата, преминете към други домашни любимци, с които той играе.

Премахване на паразити

За обработването е необходимо да се избере едно нещо:

 • Hartz падне върху гърба, подходящи котенца на възраст над 3 месеца.
 • Advantix капки на холката, дълготрайни и много ефективни.
 • Beaphar пръска с капчици, засяга тялото внимателно.
 • Hartz анти-бълха яка с 4 месеца защита.

Съвет:

Експерти по време на процедурата, е препоръчително да се придържате към следните насоки:

 1. заедно с инструмента по ветеринарна аптека бай гумени ръкавици. Благодарение на тях продуктът няма да попадне върху кожата и лигавиците.
 2. Ако сте купили коте с специален шампоан, след това го изтрийте с миди, за да премахнете всички гнила.
 3. Когато купувате продукт, прочетете инструкциите.
 4. Отстранете бълхите наведнъж. Не капвайте възрастни бременни жени на холката или използвайте яка. Хранене или бременна гребен котка гребен.

Какво да направите след

След като спасите котето от бълхите и най-накрая сте спрели да се биете с тях, прекарайте дезинфекцията на жилището. Измийте спално бельо, одеала, вакуумни килими и избършете мебелите, направете мокро почистване.

Използвайте народни средства, поставете подложки с лавандула около апартамента или памучна вата с масло от чаено дърво, евкалипт, лавандула. Използвайте спрейове, капки, разпръснете външното облекло с аерозол. Ако домашният любимец е транспортиран до дача или на друго място в колата, направете дезинфекция в кабината. Сега знаете как да спасите котенце от кръвта.