Як захистити валянки від молі

Січень 2019

Відео: Бронежилети ступінь захисту 5+ Рубашка розгрузочна розшита системою МОЛІ (Січень 2019).

Anonim

Ботуши са абсолютно неблагоприличните ако те се заселили мол Анастасия пита: "Как да съхранявате ботуши за да не бъде захапа мол? "

Наличието на къртици в филцовите ботуши причинява дразнене, защото появата на обувки става абсолютно непредставена. За да избегнете проблеми, трябва да знаете как да съхранявате нещата.

Правила за съхранение

Най-добрата защита е превенцията. Това е донякъде по-сложно от контрола на вредителите, но усилието си заслужава. Трябва да следвате препоръките по-долу.

 • Съхранявайте обувките далеч от палта и другите дрехи. В този случай вероятността вятърът да се интересува от усещането за ботуши е намален.
 • Използвайте специално покритие на молец. Случаите струват малко, но ефективно предпазват от насекоми с помощта на специална импрегнация. Добрите отзиви получават случай "Raptor", той е в състояние да изплаши голям брой насекоми.
 • Не се препоръчва Валенки да се поставя в синтетични случаи.

Трябва да се използват специални средства за предпазване от молци. В момента има много от тях.

 • Трябва да се използват специални средства за предпазване от молци. В момента има много от тях: Антимол, Раптор, Армал, Мокуитал. Лечението с вещества трябва стриктно да следва инструкциите. Средства или нямат миризма, или мирис на лавандула.
 • Можете леко да разпръснете ботуши с аерозол от паразити, тогава те ще бъдат безопасни и здрави.

Извършвайте карантинни мерки срещу молци.Ако сте закупили ботуши от ръцете или от продажбата, те трябва да бъдат поставени на слънце за няколко дни или да бъдат изнесени на студа. В този случай можете да се отървете от ларвите.

За целите на превенцията, болтовете от филц трябва да бъдат поставени на слънце за няколко дни или да бъдат извадени от замръзване

Ние също ви молим да разберете откъде идват малките бели насекоми.

Интересни моменти

 • Молът се опитва да се скрие и да не се показва. Тя води заседнал начин на живот. Изяжда ботушите си, започвайки от върха. Ако върху обувките има кожени или други вложки, те ще останат непокътнати. Кожеди, които често са объркани с молец, напротив, активно ухапват в кожената основа.
 • В природни условия, молци ядат пера, животински косми. Има видове паразити, които живеят в роговете на антилопи. Те ги гризат отвътре. Не е изненадващо, че насекомото, което перфектно се смила.
 • Основният признак за наличието на вредител е гъсениците и пеперудите в килера или на филцовите ботуши. Ако обувките са с молец за дълго време, е малко вероятно да го спаси.

Момчето изяжда обувките, започвайки отгоре. Ако върху обувките има кожа или други вложки, те ще останат непокътнати.

Методи на борба

 • Най-добрата възможност за унищожаване е използването на инсектициди. При правилна употреба, можете да извлечете всички паразити след няколко часа, няма да има щети на ботушите.
 • Народните средства помагат за превенция. Ако вредителят вече е навит в обувките, си струва да предприемете решителни действия.
 • Най-ефективните лекарства: "Clean House", "Armol", "Extramite", "Antimol". Достатъчно е да се разпръсне усетено изделие с инструмент. След това обувките се поставят в корица за няколко дни или в пластмасова торбичка.
 • Средството за борба с насекоми Raid също ще успее да се справи с лечението.
 • Ако на едно място има един плешив плешив, внимателно изрежете засегнатата област и лепирайте повърхността с апликация или фитинги.

Как да защитим нещата от молци (видео)