Як уберегти норкову шубу від молі народні засоби

Грудень 2018

Відео: My Friend Irma: Buy or Sell / Election Connection / The Big Secret (Грудень 2018).

Anonim

Mink палтото е мечтата на всяко момиче. Освен че е топло и уютно, такова нещо добавя статус и самочувствие, става въпрос за гордост. Но подобни артикули за гардероби се купуват в продължение на няколко години и не се актуализират всеки сезон, затова, за да погледнете на височини, козината трябва да се грижи специално.

Основната заплаха за естествената кожа е мол. Тя може да бъде от два вида - рокля и кожено палто, но това не зависи от методите за борба и увреждане на тези насекоми с еднакъв успех.

Основните заплахи естествените материи не са пеперудите и техните ларви, които живеят в свой собствен малък cheholchike на коприна в долната част на купчината. Почти е невъзможно да бъдат открити преди появата на щети. Ларвата яде космите на едно място, за да се образува широка и плешиви петна, а след неговото движение по повърхността са грозни стригана ниво, от която вече няма да се отървете от. Ако това се случи, е почти невъзможно да се поддържа приличен външен вид.

Как да се предпазите от молци палто - средство за молец в гардероба

Напредъкът не стои на едно място, е изобретил различни химични и народни средства за защита, които могат да помогнат за предпазване от молци палто от норка. Ако насекомите са вече навити и това се забелязва на ранен етап, продуктите от естествена кожа могат да бъдат запазени. За това има специални инсектициди. Най-често това са аерозоли, които трябва да се нанасят върху вътрешните стени на шкафа и съдържанието му.След обработката, тя трябва да бъде опакована в полиетиленово покритие, плътно затворено и оставено няколко дни, за пълно унищожаване на насекоми. Такива вещества са достатъчно ефективни, те могат да спасят, ако молецът все още не е повреден.

Но превенцията е по-добра от лечението. Обърнете внимание на безопасността, скъпа за сърцето и кожено палто с къси норки по-добре предварително. За тази цел има химически средства, които са разположени и окачени в шифон, предотвратявайки утаяването на молци и тяхното възпроизвеждане. Тази защита е под формата на таблетки и раздели на куки, които съдържат в състава на масло-инсектицид, е напълно безвредно за човека и домашните животни, за разлика от по-рано използвани нафталин.

За да се насладите грандиозно норка заедно през следващия сезон, е необходимо да се разлага тези таблетки и чинии, както и два пъти месечно, разпространявани в неща, с тяхната последваща обработка защитен спрей.

народни средства за защита срещу молци в гардероба

Изделия от естествени хора вълна винаги са били и химически помощ изобретен едва в края на миналия век. Беше ли наистина невъзможно да се спасят дрехите преди това? Разбира се, че въпросът за борбата с коварния вредител е решен с помощта на импровизирани фолклорни методи.

Домашен сапун. сапун парчета, изложени в тавана и в джобовете, той трябваше dostotchnoy ефективност, но през лятото прониква цялото му неприятна миризма.

Оранжева кора. На рафтовете също бяха поставени пресни оранжеви пили. По-ефективен е този популярен метод в борбата срещу кухненската молец, а не с дрехите. Зедра има страшен ефект, но ако молът вече е започнал, но не помага в борбата срещу него.В допълнение, действието на кора, само в прясна форма, ако сушени - време е да се промени.

Етерични масла. Това е може би първото, ефективно и приятно от начините, тествани в продължение на години, за да спасиш и запазиш палтото си от норки. Части от памучна вата, навлажнени с лавандулови или геранинови масла, са разположени на рафтовете и в джобовете на нещата. Можете да използвате специални подложки със сухи билки вътре и допълнително импрегнирани с масло. Такива вещества не позволяват на молците да започнат и да се размножават, освен че имат приятен аромат, разпространен в целия апартамент. Ако гардероба е в спалнята, по-добре е да използвате лавандула, миризмата на здравец е доста агресивна и не е приложима в спалните помещения.

Защитена вълна от молци

Молецът разваля не само кожите от норки, но и всички неща от мутон и естествена вълна. След летния сезон можете да намерите бити шапки, шалове, пуловери и рокли, които също не добавят оптимизъм и радост. Можете да запазите тези дрехи, ако спазвате няколко правила:

  • Съхранявайте нещата само в чиста форма. Миризмата на пот и различни петна се считат за привлекателни за бръмбари. Преди да опаковате нещата, те трябва да бъдат измити или почистени и напълно изсушени.
  • Използвайте запечатани торби, за предпочитане вакуумни.
  • Облечете дрехите и опаковката вътре със специален спрей преди опаковането.
  • Поставете таблетка / таблетка или лавандула в опаковката.

Как да се поддържа кожи от молци в дома

През последните години стана популярна хладилници за съхранение на кожи, но не и много жени са готови да се откажат от своите ценности в безопасността на някой познат. Ако знаете определени правила, можете да запишете носенето на козината на норки от молец у дома.

  • Преди опаковане през лятото продуктът трябва да се почисти, да се разклати добре и да се вентилира на балкона.
  • Моле не харесва температурните промени, за да се предпази от него, ще помогне да се проветри в горещо лятно време или в замръзване в продължение на няколко дни.
  • Облечете дрехите, корицата и рафтовете, където ще се съхраняват, със защитен спрей.
  • Оборудвайте шкафа с предпазни средства срещу вредители.
  • Не е правилно да съхранявате няколко елемента в една торба или чанта. Ако едно насекомо влезе в едно, то ще съсипе всичко.
  • Необходимо е да се проветряват и разтриват кожусите 1-2 пъти месечно.

Профилактичните и народните лекарства и правилното съхранение са много по-евтини от новото палто. Спазването на прости правила и малки усилия ще ви помогне да запазите любимите си дрехи от кожи и да се насладите на топлината, уюта и красотата на козината в продължение на много години.