Боротьба з блохами в квартирі народними засобами

Може 2019

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Може 2019).

Anonim

Борбата срещу бълхите се дължи на специфична особеност, свързана с тяхната жизнена дейност. Химическата индустрия произвежда ефективни средства, които могат бързо да унищожат насекомите. Някои от тях съдържат летливи вещества, които не са безопасни за човешкото здраве. В борбата срещу дребните вредители праховете и спреите трябва да се използват само в краен случай, когато народните средства за бълхи не помагат.

Какви са народните лекарства срещу бълхите

Методите за борба с бълхите, които се използват днес, са доказали своята ефективност отдавна. Тестваните инсектициди се предават от поколение на поколение. В борбата с насекомите те могат да бъдат използвани в комплекс или отделно. За контрола на насекомите се оказаха най-добре следните видове народни средства:

  • Растения;
  • Антисептични вещества;
  • Аромати;
  • Битови химически стоки;
  • Температурни методи.

Важно е не само да можете да подготвите средство за защита, но и да знаете как да го използвате правилно. Трябва да се отбележи, че препаратът трябва да се използва незабавно непосредствено след приготвянето му. Това се дължи на факта, че растенията и храните бързо губят качеството си.

Основното предимство на народните средства за защита от насекоми се крие в тяхната безопасност. Препаратът на основата на естествени компоненти може да се приготви самостоятелно. С тяхна помощ можете бързо и надеждно да отстраните жилището от бълхи.Съгласно принципа на действие средства са разделени в следните категории:

  • отблъскващ насекоми
  • унищожаване на насекоми

Има растения и храни, които произвеждат силен аромат. Те са в състояние да отблъсква насекомите. В допълнение, в борбата срещу бълхи често използват инструменти, които могат да им навредят и дори да доведат до смърт.

Вратигата Растителната

Декоративни растение вратига, или така наречените персийски Дейзи, е универсален лек за бълхи. Като част от това растение съдържа естествен инсектицидно вещество, безвредни за хора и домашни любимци.

За приготвяне на бульон с използване сушат пъпки. Две чаши суха трева изливат гореща вода кипене. Отварата от листа на тъмно място, докато изстине. Този екстракт се измива с пролука в пода и первазите на. Чорбата може да се къпят домашен любимец, ако козината му заразени бълхи.

катран сапун

катран сапун отдавна се утвърди като отличен инструмент за контрол на паразити. Ефективно убива насекоми и техните ларви и яйца. Използвайте инструмента е съвсем проста - да бъде намокрен с вода животински кожи и го търка със сапун. Трябва да изчакате около 10 минути, след това изплакнете с топла вода всички нормални.

борна киселина

борна киселина е антисептично вещество като кристален прах. Прахът се диспергира на килима и под матрака. При контакт с борна киселина бълхи по себе си носи частиците и известно време по-късно умират. Само по себе си веществото има такъв ефект само върху насекоми и не представлява никаква опасност за човешкото или домашен любимец, дори и да е за ядене.

Обичайна сол

Вместо боринова киселина, можете да използвате сол на маса. Продуктът е подходящ за използване в апартаменти, където има малки деца и домашни любимци, които случайно могат да поглъщат химикали. Солта равномерно поръсва килими и пътеки в къщата. Кристали от сол увреждат покривалата на тялото на насекомите, така че те умират.

Бебешки сапун

Добре унищожава насекоми бебешки сапун. За да направите смес, изрежете парче сапун върху рендето. Получената маса се смесва с вода и се загрява на слаб огън. В загрята каша трябва да добавите настърган на сребриста средна крушка. Сместа трябва да третира повърхностите и косата на домашния любимец по време на къпане.

Соя за хляб

Смес от сода и сол за хляб помага бързо да унищожи насекомите. На повърхността на подовото покритие се напръсква прясно приготвен прах. При контакт веществото уврежда външната обвивка на насекомото и умира. След 10 часа сместа може да се събере от пода с прахосмукачка. Повтаряне на процеса няколко пъти, можете да намалите броя на паразитите в къщата.

Студено

Бълхите се считат за топлинно обитаващи насекоми. Вредителите не търпят студ и внезапни промени в температурата. Борбата с бълхите не е трудна през зимата. За да се отървете от насекомите, достатъчно е да оставите прозорците и вратите отворени за няколко часа. Ларвите и яйцата ще умрат от студа, възрастни насекоми ще напуснат стаята.

Ароматни народни средства за защита

Злонамерените насекоми не търпят някои сурови миризми. Ароматът на растенията и плодовете се използва като защита срещу бълхи. С помощта на естествени репеленти е възможно да се изгонят малки вредители.Известни са следните народни средства, които облекчават насекомите със силен аромат.

Етерично масло

В борбата срещу насекомите можете да използвате етерични масла, продавани в аптеката. Бълхите не могат да понасят аромата на карамфил, евкалипт, анасон и мента. Достатъчно е едновременно да се обработва ароматното масло във външната част на къщата. След подобно третиране насекомите ще изчезнат за дълго време. Лечението може да се проведе и като превантивен агент.

Важно! Народните средства, базирани на миризми от бълхи, трябва да се използват с повишено внимание, ако къщата е обитавана от хора, предразположени към алергии. Силният аромат може да причини най-силната алергична реакция.

Борови дървени стърготини

Боровият дървен материал е добър превантивен срещу насекоми. Достатъчно е да разпръснете пресни дървени стърготини в къщата, за да предпазите жилището от появата на паразити. Бълхите не могат да понасят боров аромат, който импрегнира дървени стърготини. Те могат да се използват и като постелка за домашни отпадъци.

Билки

Перфектно ароматизираните насекоми са ароматни полеви билки. Венци от тъпан и пелин могат да бъдат разпространени в цялата къща. Препоръчително е да повторите действието няколко пъти, докато бълхите изчезнат. Вълна от домашни животни може да се измие с отвара от пелин от изчисляването на шепа сухи растения върху чаша вряла вода.

Пивоварна мая

Пивоварната мая се счита за една от най-ефективните народни средства за бълхи. Смес от пивоварна мая с чесън трябва да се третира с килим в къщата. Особено внимателно трябва да се третират места за мебели и под леглата. След това го оставете на повърхността за един ден. Тогава всичко може да се събере с прахосмукачка.

Важно! Средствата на основата на чесън трябва да се прилагат внимателно върху кожата на животното. Чесънът е токсичен за кучета и котки. Следователно, тя трябва да се използва в ограничени количества.

Цитрус

Миризмата на цитрусови плодове плаши бълхите добре. Достатъчно е да разнесете сухите кори от портокал, мандарина или грейпфрут в целия апартамент. Не забравяйте за труднодостъпните места. Това са отвори за вентилация, пукнатини в пода, зони зад мебелите.

Амониев алкохол

Няколко капки амоняк, разтворени в две чаши вода, помагат за отстраняването на вредителите. Това решение се обработва с подове в стаята. Амонякът може да се добави към водата за къпане на домашен любимец. В същата вода можете да измиете отпадъците си.

керосин

бълхи не могат да понасят миризмата на керосин. Ако третирате керосинни подове и килими в къщата, бълхите ще изчезнат завинаги. Вземете само необходимите предпазни мерки. Не се препоръчва да се пуши и осветява кибрит в стаята, тъй като керосинът е запалимо вещество. След един ден е желателно да се поддържа влажно почистване в апартамента. Огромният недостатък на това лекарство е, че той оставя трайна миризма. Те не могат да бъдат лекувани по никакъв начин от животни.

Смес от камфор и оцет

Добър възпира бълхи камфор алкохол смес с 3% оцет и няколко капки цветен парфюм. Опияняващият агент действа върху бълхи. Сместа трябва да се третира с козина по време на къпане. Те също така трябва да напръскват килими, плинт и пукнатини в къщата.