Як знайти і позбутися від бліх у людини

Червень 2019

Відео: Как быстро избавиться от вшей? (Червень 2019).

Anonim

бълхи при хора - много неприятно явление. Това е не само неестетично, но и опасно, защото бълхите са носители на опасни заболявания и ухапванията им предизвикват значителен дискомфорт. След откриването на насекоми при хората трябва незабавно да решите как да се отървете от тях. Освен това е желателно да се придържаме към превантивните мерки от външния им вид.

Има ли човек бълхи

Блокове се засаждат при контакт с превозвача. Отнема няколко секунди, за да може бълха да скочи от превозвача до жертвата си. И това се случва независимо дали човекът е животно или животно. Веднъж на тялото, човешката бълха се опитва да се скрие в косата и гънките на дрехите.

Бълхите са способни да живеят върху човешкото тяло

Бълхите не са в състояние да живеят дълго време върху тялото на бозайник, включително човек. Те използват своята плячка само като източник на храна. След ухапване паразитът е здраво прикрепен към кожата, процесът на насищане може да продължи до два часа. Почти непосредствено след насищането насекомото оставя плячката си.

Измамното впечатление, че паразитите живеят в своята плячка, се създава поради наличието в косата и косата на голям брой насекоми. Всъщност, тяхното местообитание е околните обекти. Те могат да живеят в носилка за животно, тапицерия мебели, килим купчина, зад плинт.Бълхи често човек се крие в гънките на дрехите.

Симптомите на бълхи при хора

Ранка от ухапване от бълха

Когато ухапване, която може да бъде много болезнено, раната със слюнката на насекомото влиза ензима, който предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Това позволява на бълха да се насити напълно. След човешки бълха яде оформен изпъкнал розово лепенка върху кожата. Типичните симптоми на инфекция се счита за

  • силен сърбеж;
  • Появата на розови петна по кожата.

Следи от ухапване са локализирани върху човешкото тяло в глезените, краката и ходилата. Няколко часа след ухапване подуване напълно изчезва. Бълхи в човешки ухапвания оставят трайни петна, които остават върху кожата за няколко дни. При чувствителни хора поява на мехури по кожата, тя често е придружено от алергична реакция.

Фактът! Бълхите могат да причинят инфекция на много заболявания, особено важно да се следи тяхната липса на малки деца.

Как да се отървем от бълхи в човека

Когато тялото на малки паразити, трябва незабавно да се даде един човек на необходимото лечение и да започне борба. За да се избегне инфекция, ухапване трябва да се третира по всякакъв антисептик. Ако имате симптоми на алергия, проявяващи се в силна сърбеж на кожата и подуване, трябва да се консултирате с лекар.

Има редица препоръки за това как да донесе бълхи при хората. Борбата срещу насекомите трябва да се организира на етапи. На първо място е необходимо да се проведе пълна инсектициден третиране на огнища на инфекция. Тя се състои от следните стъпки:

  • домашни любимци и места за обработка, където те най-често са специални средства;
  • Дезинсекция на жилища;
  • Почистване на банята и тоалетната;
  • Лечение на човешкото тяло.

Леглата за животното, подложката за килими и мебелите трябва да бъдат напълно дезинфекцирани. Ларвите на насекомите могат да се скрият в пукнатините на подовете и зад первазите. Необходимо е да се изключи повторното поява на насекоми в жилището, за тази цел е препоръчително да се лекуват заразеното лице и домашните животни със специални препарати. Бързо се отървете от насекоми мокро почистване помага. Трябва също така да се изсуши напълно целия апартамент и труднодостъпните места.