Як витягнути підшкірного кліща без шкоди для здоров'я

Грудень 2018

Відео: Кліщ під шкірою (Грудень 2018).

Anonim

Лост отбележете всеки може, но разумно да се отърве от него силата не е всички кърлежи не са съвършени. Ами ако паразитът вече се е изкачил до вас или вашия домашен любимец под кожата? Правилно го издърпайте!

Откриваме отметката

Преди да издърпаме отметката, трябва да го намерим. В този случай си струва да запомните, че в рамките на един час паразитът просто се промъква над теб в търсене на уютно място. По това време можете да го намерите и да го изхвърлите.

Най-често в зоната на подмишницата, ушите, слабините, корема се прикрепват кърлежи. Така че, ако ходите в гората, препоръчваме да проверявате всеки час за кърлежи.

Ако не сте сигурни в способностите си, посетете болницата

Как да премахнете отметката

Как да издърпате правилно аурата от кожата?

За да направите това, следвайте правилата по-долу:

 1. Не се паникьосвайте. Можете да управлявате сами, ако болницата е далеч или няма начин да я достигнете.
 2. Най-добре е да използвате специални извити пинсети. Те прихващат кърлежите възможно най-близо до захапката и се завъртат на една страна (обратно на часовниковата стрелка), като внимателно издърпват отметката нагоре.

Паразитът се отстранява с помощта на пинцети. След това трябва да лекувате раната със зеленина или йод

Има и друг метод.За да направите това, ще ви е необходима нишка.

 1. Свържете възел на кърлеж - по-близо до ухапването.
 2. Внимателно издърпайте нагоре.

Важно! Никога не се опитвайте да дърпате кърлежите с пръсти. Можете просто да го смажеш и инфекцията заедно с вътрешностите на насекомото ще влезе в кръвта ти.

Ако кърлеж излизам, е необходимо да се премахне останалата част на кожата с помощта на нажежени игли. След това мястото на захапване се обработва внимателно с йод.

След 10 дни след неприятен инцидент трябва да отидат в болницата и да се тестват

10 дни след неприятен инцидент трябва да отиде в болницата и да се изследват. Преди, болестта просто не се проявява. Не забравяйте да вземете отметка с вас. Той се поставя върху мокра памучна вата и се поставя в бурканче.

Никога не се опитвайте да дърпате кърлежите с пръсти. Можете просто да го смаже, и инфекция с вътрешната страна на насекомото колкото в кръвта

Какво е строго забранено

 • Не приемайте насекоми голи ръце, използвайте ръкавици
 • Не смачквайте кърлежа с пръсти
 • не трябва да се използват с нефт, той просто запушват дихателните пътища на насекомо, и тя ще умре, но ще остане в кожата
 • е забранено да се прилага по отношение на мястото на ухапване някакви компреси
 • не рязко издърпайте кърлежа от кожата
 • не горят бензин или амоняк насекоми
 • Не се брои upatsya в раната мръсна игла

Как да премахнете отметка (видео)

Препоръчителна научите за подкожни кърлеж имат домашни любимци.

Премахване на кърлежи от кожата

Издърпайте кърлежи от кожата е възможно, но ще трябва да се действа много предпазливо.

 • За да направите това, се оставя да капе върху паразити малко слънчогледово масло и внимателно я издърпайте навън с пинсети.
 • След това, без да се откажете, дезинфекцирайте раната и я запечатайте.
 • Трябва да се вземе допълнително дистанционно кърлежи в болницата за преглед.
 • Ако забележите появата на гърчове или главоболие, това показва, че има вероятност за заразяване с енцефалит. В този случай е необходимо да отидете до болницата възможно най-бързо.

Не се паникьосвайте. Вие може да се справи сам по себе си, ако в болницата е далеч или не можете да стигнете до него

Кучета и кърлежи

периода април-юни и септември-октомври са най-опасни за кучета, тъй като по това време на тревата има голям брой акари. Тъй като паразитът не влиза незабавно в тялото на домашния любимец, препоръчително е животните да бъдат инспектирани веднага след ходене. Кърлежите могат да причинят такива ужасни заболявания като пироплазмоза и борелиоза. С оглед на това се препоръчва всяка работа по извличане на насекомо от тялото на животно да се извършва с ръкавици. Ако котката има кърлежи, тази статия ще ви помогне.

Един прост гребен е достатъчен да определи наличието на кърлеж. Опитайте се да гребете косата на кучето срещу растежа на косата. Виждали ли сте сивкаво-розов грах? Това е той! Препоръчваме да разберете колко опасни бъгове и клещи са в възглавничките.

периода април-юни и септември-октомври са най-опасни за кучета, тъй като по това време на тревата има голям брой акари

Не изпадайте в паника, кърлежа може да не е заразна. Колкото по-голямо е насекомото, толкова по-внимателно се опитва да се вкопчи в кожата на домашния любимец, толкова по-вероятно ще бъде инфекцията.

Паразитът се отстранява с помощта на пинцети. След това трябва да се третира със зеленина или йод. Ако температурата на животното се е увеличила, трябва да се консултирате с лекар.

Какво ще се случи, ако кърлежите останат в кожата

Ако не можете да извадите кърлежите навреме, има две възможности за развитието на събитията. Първо - ако имате късмет, кърлежът ще падне сам.

Втората е раната, в която седи насекомото, се ядосва и ще се разкъса с гной. В последния случай вероятността от инфекция с различни заболявания се увеличава понякога. Препоръчваме да разберете колко опасно е ухапването от кърлежи.

Така че, всеки може да вземе кека, но не е възможно да се отървем от него компетентно от всички. Ако не сте сигурни в способностите си, посетете болницата. Там ще се отървете от насекомите професионално и бързо. Препоръчваме ви да научите за паразитите, които живеят под човешката кожа.