Засоби проти тарганів в домашніх умовах

Червень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Червень 2019).

Anonim

Наличието на хлебарки в апартамента - един много неприятен проблем, решаването на който трябва да бъдат бързи и изчерпателни. И ако специални агенти предизвикват недоверие или страх, защото на тяхната токсичност, то е възможно да се използват домашни любимци. Разберете кой е най-ефективен.

Доказани рецепти

Ако сте решили да се тровят хлебарки, които живеят в апартамента, като у дома си, което е, без помощта на инсектициди, трябва да се изберат добри инструмента, които точно помогне да се отървете от тези вредители.

борна киселина

Един ефективен домашен лек срещу хлебарки, които живеят в апартамент - това е борна киселина. Въпреки, че животните и човека е почти сигурно да насекомо има опустошителен ефект, което води до парализа. Но за да получите желания ефект, е необходимо да се гарантира, че компонентът е в капан в тялото на вредителя. И тъй като той не разполага с атрактивен мирис и вкус, е необходимо да се използват допълнителни съставки - стръв. Така, че е възможно да се смесват в равни пропорции на борна киселина и пудра захар, и за миризма добавят ванилин. Тази смес се разстила върху плоска контейнер (например, на корицата) и да ги подредите из апартамента, особено на места, където вредителите.

борна киселина може да бъде добавен към суровия тестото. топки тестото трябва да се разпространят в цялата стая, която се наблюдават вредители. можете просто да се смесват брашното и водата, за да се направи тесто.И за да направи тази примамка по-привлекателна за хлебарки, добавете малко захар.

Bura

Друго ефективно средство за домашна употреба е бораксът, т.е. вече описаната натриева сол на боровата киселина. За ецване хлебарки се смесват 150 - 200 грама даден компонент, около 70 грама пудра захар и нишесте, както и няколко сашета ванилин (придават атрактивен миризма). След това добавете вода към сместа, за да направите композиция, която прилича на пастообразна структура. Разделете го на части, поставете го върху купи или парчета хартия и го разстилайте в апартамента.

Buru може да се използва и малко по-различно. Кук малко картофи и яйца (със сигурност твърдо сварени). Обелете картофите, смесете с жълтък. В тази завършена маса въведете една или две супени лъжици боракс. Ще получите пюре, което ще помогне да отрови хлебарки. Просто го разпределете около апартамента и изчакайте.

Боринова киселина с яйце

Чушници и отрова, приготвени от две супени лъжици борна киселина и един жълтък от твърдо сварено пилешко яйце, са фатални. Първо се постигне масово еднаквост, а след това го разделете на порции и се разпространява в апартамента, като се обръща специално внимание на области на натрупване на вредители: пространството под масата в кухнята и при области мивка около купички с животни и кофата за боклук, заедно цокли.

Капан

Опитайте се да направите един вид капан у дома. За да направите това, вземете малко бурканче (например един литър) и го напълнете с бира, сок или сладко вино. Краищата и вътрешните стени трябва да се смажат с растително масло, вазелин или мазнина. За нощта оставете устройството в кухнята.Sutra със сигурност ще намерите в жертвите, тъй като насекоми ще реагират на миризмата и се втурват в банките, за да попаднат в течността, а дори и до известна степен, да бъдат излагани на алкохол. Но те не могат да излязат от капан, тъй като стените и ръбовете му ще бъдат хлъзгави.

Можете да използвате капан: Изрежете парче от лента, лепкава в центъра на ръката си сложи малко количество мед или сладко. Направете няколко такива примамки и ги разстилайте по периметъра на помещението, където най-често се забелязвате вредители. Хлебарите ще почувстват сладка миризма и ще се втурнат в шотландския скулптор.

Други народни средства

  • Ако решите да отровите вредители с народни средства, опитайте да използвате тази рецепта. В кофа с вода се разтварят няколко супени лъжици течен амоняк (бъдете внимателни по време на приготвянето на разтвора) и измиване на пода на течността в коридора до вратата на входа и в банята и в кухнята. Острата миризма ще изплаши вредителите и ще напуснат територията.
  • Изброяване на народни рецепти, може да се нарече керосин, който е тестван за повече от едно поколение. Той с използвания плат, гъба или четка е необходимо да се постави на цокъл по периметъра на мебели и в други области на поява или натрупване на насекоми. Тази рецепта работи, защото миризмата на основния компонент е доста остра и ще изплаши вредителите.
  • Силни и силни миризми на терпентина, така че да могат да се използват и за да се тормози вредители. Използва се по същия начин като керосина.
  • Друга неприятна миризма е метанолът. Прилага се с гъба или четка към местата на задръстване с хлебарки.
  • Ако има малко вредители, могат да се използват вегетативни народни средства. Принципът на тяхното действие е доста остра и често неприятна миризма. Така че, можете да избирате такива растения като здравец, пелин, стар, танис, дафинови листа и други подобни. Опитайте се просто да оформите пресни или изсушени клони или да приготвите отвари или инфузии.
  • Свържете етерични масла в битка, например кедър, евкалипт, карамфил.

Важни правила за борба с

към средствата, използвани срещу хлебарки, които живеят в апартамента, действали и са толкова безопасни, колкото е възможно за всички наематели трябва да спазват някои правила:

Актуално

агент трябва да се използват в райони, където хлебарки се появяват най-често (т.е. там, където има храна и вода) или се движат. Те включват пространството около цокли, под мивката и масата, за кран до купички с домашни любимци, баня, както и по периметъра на някои от мебелите (таблици, постаменти).

Няколко бойни инструмента могат да бъдат използвани едновременно, което значително ще повиши ефективността.

Безопасност

Чрез язва на хлебарки в апартамент, не забравяйте за безопасността на всички граждани, особено на деца и домашни любимци, тъй като те могат да вземат лекарството за лечение и да я изпробвате, и да го заплашва отравяне. И за да се избегне това, е по-добре да напусне стръв само през нощта (това ще бъде достатъчно, тъй като насекоми се считат за нощни) и затваряне на стаята, така че да не се изкриви домашните любимци в тях.

Дори и да сте сигурни, че хлебарките в апартамент не повече от лявата, и мор, да бъдат ефективни, това не означава, че насекомите не ще се върнат отново, те могат да мигрират по етажите и различни стаи през вратите или таваните.И така, като превантивна мярка следва да бъдат периодично повтаряща лечение за предотвратяване на втора атака "неканени гости".

храна и вода Изолация

Не забравяйте, че вредители могат да се появят само в апартамента, който има храна, годни за консумация от човека. И тези насекоми могат да се хранят почти всичко, включително и хранителни остатъци, отпадъци, съдържанието на кофата за боклук. Така че за една наистина ефективна борба и предотвратяване на повторната поява на хлебарки, всички потенциални източници на доставка на помещенията трябва да бъдат премахнати. А това означава, че е необходимо да се своевременно да се разпорежда с боклук или плътно затворен кофа, задълбочено и своевременно да мие съдове и помощни материали, ежедневно упражнение за почистване на кухнята, почистването през нощта купа с храна за животните, и да изпрати в хладилника всички продукти или тяхната Остава от масата и други мебели.

Смятан насекомите не могат да живеят дълго време без вода, така че можете да ги унищожи с жаждата. През нощта (основната характеристика на хлебарки - нощен живот) премахват или покрива плътно всички водоизточници (чайници, клапани, чинии животни) за ограничаване на достъпа до тях.

, е било неефективно Ако един инструмент, използван в дома, започнете да използвате друг. Дори и да сте забелязали, че отровата действа срещу хлебарки, той трябва да бъде заменен редовно изложени на плоските участъци от прясна, тъй като ефективността ще намалява с времето, което ще направи мор вредители по-малко ефективни.

Струва си да припомним, че обмисля насекомите притежават уникални способности за адаптация, което означава, че дори може да свикне с токсичните ефекти и отрови.Така че, средствата, използвани в къщи, трябва периодично да се променят, това ще направи борбата по-ефективна.

За да бъде ефективен, безопасен и лесен за борба с вредителите, използвайте доказани народни рецепти.