Як швидко позбутися від чорних тарганів в квартирі?

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от тараканов навсегда? – Все буде добре. Выпуск 906 от 1.11.16 (Грудень 2018).

Anonim

Черно Хлебарка - чест посетител в жилищни сгради. Това оживено насекомо се възпроизвежда с невероятна скорост. В градовете вредителите се заселват предимно в къщи, тъй като в кухнята и в апартаментите винаги има храна. Черните хлебарки в апартамента - това е проблем, който трябва да бъде решен възможно най-бързо. Черните са домашни хлебарки. Точно като червено и американец.

Особености на репродукцията

В самото начало на формирането на колонията населението расте много бавно. Това се дължи на факта, че черните хлебарки не се грижат за яйцата и за тренирането на потомството. Когато наемателите виждат в апартамента си няколко големи насекоми, обикновено погрешно решават, че има много малко вредители и могат да бъдат забавени с инсектициди. Но щом насекомите са в благоприятни условия, те започват да се размножават активно. От положените яйца повече от половината умират, но ларвите се появяват от останалите, които много бързо се превръщат в големи, лакомо хлебарки.

Показване на тези насекоми е доста трудно, тъй като това е черен хлебарки често живеят извън апартамента и си свиват гнезда в канализацията или мазето. Те се наричат ​​сутерен или канализация. Такова разпространение на вредители през тръбите и вътре в мазето се обяснява с особеностите на тяхната структура. Навън изглежда, че насекомите са огромни. Но всъщност те могат да проникнат в много тесни пукнатини.

Хлебарите са опасни

Най-често те могат да се видят в банята и в кухнята. При първото появяване на вредители е необходимо да се започне борба, като се прилагат съвременни инсектициди. Основната опасност е че черните хлебарки обичат да се изкачват в комуникациите. Те могат да повредят електрическите кабели или да деактивират големи домакински уреди.

Струва си да си спомним, че преди да влязат в апартамента, насекомите успяха да посетят най-мръсните места в къщата или в града. Те страдат от много инфекциозни заболявания. Ако едно хлебарче влезе в апартамент и открие храна и вода в публичното пространство, то се завръща с близките си.

Как да разпознаем?

Преди да отровите хлебарките, трябва да знаете за особеностите на техния живот. Отличителна черта на този вид е впечатляващ размер. Най-често те излизат от банята или банята. Преместени главно чрез тръби и вентилация, могат да се изкачат през най-тесните дупки. Друга особеност е неприятната миризма. Червените и американските хлебарки обикновено не причиняват миризма, а черните се различават от остър и неприятен аромат.

На гърба на насекомото е твърда четчица. Така че дори не можете да опитате да смажете насекоми. Излишно е да се бориш с механични методи. По-нататък в статията ще ви кажем как да се отървете от черни хлебарки. Междувременно ще се спрем на местата, където живеят.

Местообитание

Можете да видите тези насекоми не само във вашия апартамент, но и в дивата природа. В природата те все още живеят до човек, тъй като са свикнали да ядат отпадъци от храни. Но в условията на недостиг на храна, те могат да ядат почти всичко - от хартия до паднали листа.Големи колонии обикновено се образуват в топли, големи помещения, се заселват в мазета и канализационни тръби. Често се появяват в заведения за хранене, където е почти нереалистично да се оттеглят със собствени сили.

Интересното е, че те обикновено обитават апартаменти на приземните етажи, докато накрая те не получават. Причините за това явление все още не са известни, защото хлебарките не пречат на проникването в горните етажи на мините.

Отидете да търсите храна през нощта. През деня те са неактивни и предпочитат да останат в гнездата. Те се хранят не само с остатъците от храна, но и с други насекоми.

Неефективни методи

Преди да се хвърлят хлебарки, струва си да разберете как не трябва да се прави.

Методи, които не работят:

  • Механични ефекти. Работа с кран за хлебарки е абсолютно безполезна. Освен това хлебарът, който изглежда убит, може да оживее след няколко часа. Особено, ако има вода наблизо.
  • Използвайте само удължени инсектициди. Най-доброто средство за отстраняване на хлебарки е аерозолите в комбинация с други лекарства. Много от тях правят сериозна грешка: използват само гелове, капани и прахове. С този подход, докато едно поколение хлебарки изчезнат, следващото вече има време да порасне.
  • Най-опасното нещо е да не се бориш до горчивия край. Ако оставите поне едно хлебарче, за една седмица колонията ще се възстанови. Следователно е необходимо да се уверите, че всички насекоми са починали след лечението.

Ако следвате прости правила и не позволявате сериозни грешки, ще получите хлебарки от пръв път и от дълго време.

инсектициди за

Използване на мощни инсектициди, е важно да се помни, че нелеп използване може да причини хлебарки устойчивост на токсични вещества.Ето защо е важно стриктно да спазвате инструкциите и да използвате средствата за защита само по предназначение.

Най-ефективният начин е аерозолите. Те печелят по много начини. Първо, частиците на отровния агент проникват във всички усамотени места. Второ, модерните аерозоли дават бърз ефект и постоянно остават върху повърхностите, предпазвайки ги от повторно нахлуване на насекоми. Не по-малко висока ефективност показват течни препарати. Но те ще трябва да бъдат разредени и закупени отделно пистолет. Продуктът трябва да се напръска по цялата площ, като се обърне специално внимание на банята, кухнята и первазите.

Геловете са второто най-ефективно средство за защита. Ако ги използвате в комбинация с аерозоли, тогава ще получите насекоми за първи път. Геловете се характеризират със забавено действие. Насекомите носят отрова на лапите си и се заразяват. Така, с помощта на гела, можете да развали цялата колония, дори ако не знаете къде се намира гнездото.

Използвайки инсектициди, трябва да помните, че хлебарките могат да бъдат излекувани от отравяне, ако имат достъп до вода. Ето защо се изисква да се затворят крановете за потапяне, да се проверят батериите и тръбите. Тогава отровата ще работи правилно.

След като се отървете от вредители, трябва да следвате превантивните мерки. В противен случай хлебарките ще се появят отново. В края на краищата, те не са родени в отделен апартамент, но в цялата къща. Най-ефективният начин да се борим е да отровим насекоми със съвместни усилия заедно със съседите.