Як швидко позбутися від бліх у кошеняти

Лютого 2019

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Лютого 2019).

Anonim

Бълхите са паразити, които предизвикват дискомфорт както за бездомните животни, така и за домашните животни, включително новородените. И как да се отървете от бълхи от котенце? Разберете дали вашият домашен любимец се чувства комфортно и не страда.

Как да разберем кое е котешкото коте?

Преди да започнете да се борите с бълхи, си струва да разберете дали има парцали върху тялото на котето. Можете да определите това чрез следните знаци:

 • Поведение. Бълхи хапят, и доста значително, така че котето може да се държи неспокойно: сърбеж постоянно оближе, хапане тялото си, хвърляне от едно място на друго в търсене на комфорт. Апетитът може да бъде засегнат и до пълния отказ на храна.
 • Бележки за хапване. Ако разгледате внимателно кожата на домашния любимец, разширявайки палтото му, можете да видите малки зони на зачервяване. В центъра на една такава пепел има малка червена точка - дупката, останала след пункцията. Но понякога хапките причиняват сериозни алергични реакции и в такива случаи почти цялото тяло се покрива с обриви.
 • самите насекоми. Въпреки че са много малки, те имат много характерен външен вид, който ще позволи да се определи тяхното присъствие и да се разграничат паразитите. Тялото на бълха се сплеска странично и по-широко в коремната област, а главата е малка. Сред трите двойки лапи са последната, първата, по-дългата, втората, мощната и третата, те имат очевидно огъване (това са крайниците, използвани за изместване). Цветът на тялото обикновено е тъмно кафяв.

Как да изберем средство срещу бълхите?

Как да изберем инструмент, който може да се използва за лечение на коте, заразени с бълхи? При покупка е необходимо да се вземат под внимание такива критерии като:

 1. Формата на освобождаване. Изборът му се ръководи от комфорта и безопасността на домашния любимец. Като цяло, всички препарати против бълхи се издават под формата на спрейове, капки, шампоани. Но можете да използвате и специални устройства - яки. Ако бълхите се открият на коте, най-добре е да използвате шампоан или капки. Шампоанът е напълно измит, т.е. няма следи от химически компоненти върху козината. Капките падат само на холката и преди това котенцето няма да стигне, дори ако се опита да оближе тази част. Спреите са доста опасни, тъй като техните частици могат да попаднат в дихателния тракт или лигавицата на котето. Обикновено яките имат стандартни размери, а за малките котенца не са подходящи поради възможния дискомфорт.
 2. Състав. Той обикновено включва инсектициди, а не всички са безвредни за котенцата. Освен това, ако веществото се съдържа в висока концентрация, то може да има токсични ефекти и да навреди на здравето на животното.
 3. Възрастови ограничения. Като правило, инсектицидите се допускат да се използват само от 3-месечна възраст, а някои са силно токсични и противопоказани до 4 - 5 месеца. Но има специализирани средства за малки животни, с които е възможно да се обработват котенца от един месец.

Следното е преглед на най-ефективните и безвредни за котенцата.

Шампоан

Сред забележителни шампоани, както следва:

 • "Rolf Club" се оставя да се използват само три месечна възраст, и основната активна съставка е перметрин (0, 5%).
 • Шампоанът на Mr. Kiss е подходящ за животни на възраст от четири седмици, съдържа също перметрин и в същата концентрация, както при предишната подготовка.
 • "Веда" е вътрешен продукт на компанията "Phytoelita", разрешено да се използва от два месеца. Като активен компонент Permethrin присъства в концентрация от 0,3%.
 • Delix е натурален шампоан, който се основава на маслото от цитронела и чаено дърво. Инсектициди в състава не присъстват и, без съмнение, плюс.

Капки

Най-ефективните капки:

 • "HARTZ UltraGuard OneSpot". В състава си метотрепрен, чиято концентрация е 2, 3%. И въпреки че такъв компонент се счита за нетоксичен, употребата му е разрешена само от възрастта на дванадесет седмици.
 • "Линия на първа линия". Тази опция е подходяща за котенца, по-стари от два месеца.
 • "Предимство". Тези капки се предлагат на две дози и са подходящи за животни с тегло по-малко от 4 кг. Минималната възраст е осем седмици. Състав на веществото имидаклоприд.
 • "Beafar Bio" е напълно естествен и следователно безопасен, те са подходящи за употреба от дванадесет седмици.

Спрейове

Сред спреите внимавайте като Front Line, HARTZ, Beafar и други. Но не забравяйте, че почти всички са противопоказани на възраст до три месеца.

Колиета

Най-безвредни и ефективни яки - един "Bolfo", "жълтурчета", "Барове", "HARTZ", "Beafar". Но минималната дължина (т.е. обиколката на врата) е 35 сантиметра.

Важни правила: как да се показват бълхи

За да освободите котето от бълхи, трябва да го обработите с избрания инструмент. И трябва да се прави внимателно и правилно, спазвайки определени правила:

 1. Преди да използвате някакъв инструмент, внимателно прочетете приложените към него инструкции или посочени директно върху опаковката.
 2. Повечето от лекарствата, които са на разположение за продажба, са противопоказани за употреба при котенца, по-малки от един месец. В тази възраст се допуска само механично третиране, което предполага изпичане на паразитите. Просто вземете гребен или гребен с често разположени зъби и започнете да го използвате, за да премахнете бълхите от котката на котето. Предварителната вълна покритие може да бъде леко навлажнена, което ще направи паразитите по-видими, малко ги изплаши, а също и значително ще улесни процеса на пениране.
 3. Ако котето се храни от майката, то до момента на отлъчването му е невъзможно да се извърши лечението. Работата е, че котката често близва котенца и в тялото си може да получи части от лекарството срещу бълхи, което със сигурност води до отравяне.
 4. След нанасянето на композицията върху вълната е важно да не позволявайте на коте да го оближе от вълната. За да направите това, можете да го вземете в ръцете си или да отвлечете вниманието си.
 5. Препоръчително е да се повтори лечението няколко пъти, за да се премахнат всички насекоми със сигурност.

Изберете правилното средство за отстраняване и започнете да се биете с бълхи, за да освободите котето от такива паразити.