Як швидко позбутися від бліх у вашому домі?

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Грудень 2018).

Anonim

От ухапване и досадни насекоми за обитаване от хората не са съвършени, но тъй като бълхите не само хапят и да причини дискомфорт, но и страдат два и половина дузина болести, включително и коремен тиф, салмонелоза, туларемия, хепатит, енцефалит, и така нататък. д. Как да донесе бълхи от къщата, всеки трябва да знае собственика.

Къде да яде и как да живеят - известен

Тези насекоми предпочитат кръвта на Вашия домашен любимец, но в случай на заплаха от глад могат да се хранят и ваши, защото те хапят хора. Но техните ларви не хапят никого, те ядат останките от човешка храна, която започна да се разлага. Проблемът е, че тези насекоми се възпроизвеждат бързо, затова премахването им не е лесно.

За да унищожите всички хапещи насекоми, трябва да знаете къде живеят. Те живеят не само при животните, но и в вълнени неща, килими (и не само от вълна), в пукнатините на пода (особено между дъските), както и первази област.

Втората категория бълхи, които хапят и предизвикват дискомфорт, са мазето или земята. Както подсказва името, те живеят в избите, но може да остане в къщата и на пода, но за да се отървете от бълхи земята, не забравяйте да се лекува в мазето. Но те могат да стигнат до жилището не само на гърбовете на домашни любимци, които са се върнали от разходка, но и на човешки дрехи.

Как да се отървете от бълхи

Преди почистване на къщата с някое от средствата, трябва да почистите къщата.Ако имате подозрение, че едно от домашните любимци донесе ухапващи паразити у дома, можете бързо да измиете кучето или котката с шампоан против бълха и да пуснете инсектицида върху холката. Най-добре, ако е фипронил. При избора на яка, помислете за теглото на домашния любимец. При най-малък намек за отравяне или алергия, премахнете го. Ако моментът се изгуби и има много насекоми, ще е необходимо по-сериозно лечение. За да унищожите скачащите паразити, можете да се обадите на специална услуга и да се опитате да се отървете от тях сами.

Билкови лекарства и не само

Успешно унищожавайте малките кръвопийци наистина с помощта на растения. Сред тях са пелин, танза и персийска маргаритка. Ако пелинът и танисът просто изплашат паразитите, персийската лайка може да ги унищожи, защото в това растение има пиретрини - вещества, които парализират нервната система на бълхите. Тази трева е смачкана (само стъбла и листа, и пресни) и се разпространява в стаите по всички первази и на пода.

Когато персийската лайка умира - заменя я с нова. Методът е ефективен и безвредни, но не прекалено практичен. От дрънкане и пелин, можете да направите силна инфузия: половината чаша сухи билки изсипва вряща вода и настояват 12 часа. След като използвате парцал, можете да изтриете всички первази и стени.

Можете също така да се отървете от бълхи, ако лекувате къщата с терпентин. Но този метод има голям недостатък - терпентинът мирише силно. Но за да успеем да преработваме навеси и мазета, този метод е съвсем подходящ. Като цяло, народните средства са подходящи за обработка на мазета повече отколкото за жилищни помещения. Отървете се от насекоми, които хапят в навеса или мазето, може да се направи със смес от керосин и терпентин.В отпадъците за домашни любимци трябва да излеете чипове или борови дървени стърготини.

Как се използва аерозолът

Ако бълхите ухапват силно, трябва да се предприемат сериозни мерки. Контейнерите за еднократна употреба са идеална опция. Съвременните средства обикновено съдържат второ и трето поколение транстероиди, например делтаметрин с циперметрин и перметрин.

  • Обикновено аерозолът се разпръсква с по 10 ml всеки. за един метър. Разбира се, квадрат.
  • За да се отървем от паразитите, които хапят, струва си да се лекуват всички места, където бълхите могат да бъдат поне теоретично. Това са стени с подове и е по-добре да се обработват стени на височина 1 метър от пода, ъгли, первази, гърбовете на всички мебели, бани, особено когато има комунални услуги. Също така не забравяйте да обработвате всички пукнатини и килими.
  • За да се отървете от насекомите, които хапят вие и вашите животни за добро, трябва да затворите всички прозорци и врати в къщата преди да започнете лечението. Отварянето им е разрешено само няколко часа след обработката.

Бълхи в страната: спасяването е

За съжаление, паразитите хапят не само в дома, но и в крайградската зона. За да не са там, просто отстранете остатъците от обекта навреме и контролирайте влажността, защото бълхите са много привързани към местата, увеличава се влажността. За да не могат неприятните насекоми да намерят място в страната, достатъчно е да копаят в кошчето навреме, например, паднали листа и слама, които се използват за отпадъци. Ако насекомите хапят твърде интензивно, останалите инсектициди, например дихлорвос, хлорофос и карбофос, могат да се използват в дачата.

Как да се отървем от глинени бълхи

През лятото можете просто да извършите пелин лечение.За да се отървете от глинени бълхи сериозно и за дълго време, можете да използвате инструменти като Sinuzan, Ultra-ефективен и Chlorpyrimarck. Това са много мощни инструменти, които се използват от работниците на санитарни епидемиологични станции. Използвайте ги по същия начин, както всички останали аерозоли. Друг ефективен инструмент е neostomazan (трябва да изберете такъв, който е предназначен за насекоми, които пълзят). Ампулата на това лекарство трябва да се разреди в студена вода (1 литър). Преди да започнете да работите, трябва да измиете внимателно всички прозорци, подове и батерии. След това вземаме влажна кърпа, намокряме я в инструмент и обработваме всички места, достъпът до който е труден. Не забравяйте да изтриете всички стени.

За да се предпазите по време на операцията, носете респиратор или просто превръзка от марля. След обработката е необходимо да се извърши пружинно почистване.