Як розпізнати і знищити меблевого клопа

Лютого 2019

Відео: Як розпізнати булінг у класі та знищити його як явище (Лютого 2019).

Anonim

Мебели грешка може да доведе до собствениците на апартаменти в отчаяние най-често срещаните, най-известните и най-мразеният дома паразита в света - това е грешка. Откакто човечеството запознах с него, той се опитва да го учат добре, за да се унищожи. Когато говорим за тези паразити, можете да чуете за постелки за легло и мебели. Има ли някакви разлики между тях?

В действителност, мебели дървеници и дървеница - това са две имена за един и същ стар приятел. Различията, които те нямат - мебелната грешка е наречена така на мястото й. Там живее мебелен шум в мека мебел, шкафове, килери, зад стените на всяка мебел. -Свободни от всички, той смята, че мебелите, където много драперии, пукнатини, дупки и фасонни части.

Външен вид

Мебели бъг е паразит, който се храни с кръвта на топлокръвни същества. Човешка кръв и минус; любимата му деликатес. Той се отнася до рода Cimex lectularius.

Дневна Мебели бъг в мека мебел, шкафове, гардероби, зад стените на всяка мебел

Размерът на мебели бъгове средно 3-5 мм. Но това е как е в гладно състояние. След като бъбрекът е пиян с кръв, той може да се надуе до 8 мм. Тялото на бъбрека е покрито, овално, артикулирано. Тя е много добре адаптирана към паразитния начин на живот, който грешката води. В паразита няма крила. Размерът на мъжката е по-малък от размера на женската. Инсето има специална пробокса за пробиване на кожата.Около хоботче на челюстите са четина, сгъваеми в канала - един канал чрез корекции на пресата в слюнката на раната предназначени да анестезиране пункция и чрез друга - той засмуква кръв. Читиното покритие на артикулираната грешка е много силно, така че е трудно да ги смажеш.

Цветът на дървените плочки е червеникаво-кафява, тъмно кафява. Колкото по-голям е бъг, толкова по-тъмен е. Също така, цветът на паразита зависи от това колко дълго яде, - паразитът, напоен с кръвта, изглежда по-тъмен.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Можете също така да разберете как изглежда гнездото на дървеници.

Бебетата се движат бавно според стандартите на насекомите.

Ларвите имат светло жълт, мръсен цвят. Те са покрити с лепкава тиня и имат малък размер. След всяко хранене с кръв, ларвите се развиват и променят кожата. Яйцата на бъговете са полупрозрачни бели.

Човек живее преди около година и половина. От яйце до възрастни насекоми, бъбреците се развиват след 45 дни. Но ако условията внезапно се влошат и няма достъп до кръв, развитието може да продължи до три месеца.

Лайфстайл

Грешката е паразит, водещ до изключително нощен начин на живот. През деня те могат да бъдат родени само в един случай - ако изпитват най-силния глад в случай на неблагоприятни условия. Дневната светлина за дървеници е неприятна, тъй като те трудно търпят ултравиолетовите лъчи. Храни се само за домашни любимци през нощта. Кръвта е необходима за живота, развитието и възпроизводството.Всеки бъг може да изпие 7 мл кръв. Това е два пъти по-голямо от телесното им тегло, така че бъговете изглеждат подути.

Зидарите се извършват ежедневно. Ето защо от апартамент инфекция на няколко души в организацията на голяма колония на дървеници мебели е било много малко време

Възпроизвеждането

За живота всяка женска снася до 500 яйца. Масонството се извършва ежедневно. Ето защо много малко време преминава от заразяването на апартамента с няколко индивида до организирането на голяма колония от мебели за бъгове. През топлия сезон бъговете се възпроизвеждат по-лесно и бързо. Но все пак в топлите апартаменти те се размножават през цялата година.

Кои грешки не харесват

Буболечките за мебели не могат да издържат:

 • светлина;
 • студено;
 • Загрейте.

При температура под + 10 градуса, бъбреците на мебелите са в хибернация и спират да ядат. Да живее без храна в анабиоза, грешката може да е почти половин година, а нейните ларви и яйца - една година. Но при температури под 15 градуса грешки умират в рамките на няколко часа. По същия начин те не обичат повишаване на температурата над 35 градуса и да загинат. С топлина от 45 градуса бъгове умират за един час.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Кръвта им е необходима за живота, за развитието и размножаването на

  Методи за инфекция

  бъговете се в къщата по различни начини:

  • с мебели;
  • с неща, дрехи, в чанти;
  • на пукнатини в подовете и цокли от други апартаменти;
  • заедно с гостите на дрехите и обувките им;
  • с животни.

  Как да се отървем от

  Има няколко начина за борба с бъгове:

  • използвайки инсектициди;
  • по популярни начини.

  Трябва веднага да кажа, че всички народни средства са неефективни и могат да помогнат, ако става въпрос за отделни паразити или за превенция.

  Стари съвети за разпространение навсякъде танц и пелин е по-добре да забравите - този метод почти не работи.

  Съществуват няколко начина да се справят с дървеници

  Също така е неефективно да се зареждат слоевете с вряла вода и да се измиват повърхностите с оцет и сапун. Това е добър начин за механично унищожаване на яйцата и възрастните. Въпреки това, така че не намерите всички дървеници. И следователно, след няколко седмици населението на дървеници ще достигне същия размер.

  Замразяването или загряването на мебелите дава добри резултати. За да унищожите мебелите с насекоми, достатъчно е да ги извадите в студа за няколко часа или в летни заключващи мебели в затворена стая в силна топлина. За тази цел идеалното място е металният гараж - така че наистина можете да се отървете от всички мебели от дърво.

  В апартамент за унищожаване на бъгове за легла, най-добре е да се използват химически съвременни инсектициди

  В един апартамент най-добре е да се използват химически съвременни инсектициди. Сега има много високо ефективни средства, включително "Дихлофос", "Борба", "Изпълнител", "Чиста къща". С помощта на инсектициди можете да се отървете от грешки, гарантирани за кратко време.

  Малкият проблем с мебелите може да доведе до отчаяние на собствениците на апартаменти. Но ако знаете начина му на живот и действате правилно с преследването на паразити, тогава можете да се отървете от него достатъчно бързо. Но не можете да се безпокоите за това - в продължение на няколко месеца трябва периодично да обработвате апартамента срещу дървеници, за да не ги видите отново във вашия апартамент.

  Грешки и други вредители (видео)