Як дізнатися і виявити клопів в квартирі

Лютого 2019

Відео: Dragnet: Big Cab / Big Slip / Big Try / Big Little Mother (Лютого 2019).

Anonim

дървеници отдавна спечелили слава много упорити паразити се справят с това по силата на всеки жител. Преди да започнете да се биете с насекоми, трябва да се научите как да откривате дървеници и къде се крият, така че процесът на унищожаване на паразитите да е по-плодотворен.

Предпочитаното местообитание за домашни любимци

Основното условие за безопасното функциониране на бъговете за легло е наличието на близък източник на енергия. В останалата част те не са твърде причудливи. Единственото нещо, което може да изплаши насекомите е ярка светлина, висока влажност и ниски температури. Затова паразитите избират труднодостъпни, защитени от светлина и течения, с постоянна температура на въздуха 20 градуса и повече. По-ниските температури или резките температурни скокове неблагоприятно повлияват репродуктивните качества на насекомите.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Къде е възможно да намерите халчета в апартамент

  1. 1

    Сънното място на човека. Възрастните индивиди на дървеници са насекоми, които са доста бавни, така че предпочитат да живеят в близост до единствения им значителен източник на хранене.Като вътрешни грешки са нощни, и източникът на тяхната храна през нощта, спи в леглото си, а след това те предпочитат да бъдат в близост до леглото на лице. Ето защо бъговете се наричат ​​легло. В допълнение, човешкото легло удовлетворява всички останали изисквания на паразитите по отношение на идеалното място на обитаването им. Те обикновено са скрити под дюшеци, в пукнатините на части легло рамка, в гънките на легла или мека мебел, в шевовете на възглавници и завивки - където сухо, топло и тъмно.
  2. Статистиката се основава на проучване на 13 заразени апартамента
  3. 2Мебели близо до леглото. Нощни шкафчета или скринове от спалнята също се превръщат в обект за местообитание на дървеници. Особено ако гърбът на дървена мебел има необработена повърхност. Преди дезинфекцията на помещенията е абсолютно необходимо да се проверят кутиите и рафтовете на нощни шкафчета отвътре и отвън (ако е възможно).
  4. 3Napolnye (стена) килими, пукнатини и дупки в цокли и балатум, тапети експандиран, външните панели на контакти и ключове. Колкото по-трудно е човек да намери местообитания и полагане на паразити, толкова по-вероятно е бъгът да се засели на това място. За да определите дали има паразити в тесен пропуск между стената и основата, можете да използвате банкова пластмасова карта.

  5. 4Вентилационни отвори. Чрез вентилация насекомите могат да мигрират между апартаментите, защото тези ниши също са подозрителни, когато търсят места за гнездене.
  6. 5Доковете и библиотеките, гънките на дрехите, дупките между книгите. Независимо от факта, че дървените летви предпочитат да бъдат близо до човек, те също могат да влязат в гънките или шевовете на дрехите.Поради факта, че магазините за дрехи втора употреба от човека миризма, насекоми може да го миришат и пълзят в дълбините на гардероба в търсене на източника на миризмата.
  7. 6Shtory и завеси, ниши под праговете, дограмата е дървена. В нишите под рамката на прозореца често са монтирани радиатори, така че на места, топло и сухо, и в допълнение, има лесно може да бъде скрита от нежелани човешките очи. Платове гънките на пердета и Pelmets се считат също така от любимите места на уреждане на паразити.
  8. 7Покрития, стенни часовници и огледала. Bed бъгове са добри в пълзи по стените, така скрити от любопитните очи на ниша стенни вътрешни обекти - Потенциални местата за размножаване на паразити.

с желание домашни дървеници живеят при престоя им, но ако гнездо на паразити или един възрастен индивид са открити зад една картина на стената в гардероба или под килима в банята, това предполага, че паразитите са вече масово се разпространяват чрез апартамента и ги карат да се достатъчно трудно.