Як розпізнати і почати боротися з блохами будинку?

Грудень 2018

Відео: Психолог Наталя Підлісна розповіла, як боротися з проявами агресії (Грудень 2018).

Anonim

Борба с бълхи е много по-трудно, отколкото с въшки. Тъй като въшки се хранят и живеят на един човек постоянно, така че това е достатъчно, за да се използва гребени, шампоани и други продукти за лечение на коса. Бълхите само се хранят с човешка кръв, създават забележими следи от ухапвания и носещи причинители на опасни заболявания.

Останалата част от насекомите се извършват върху килим вълна, тъмните ъгли, балкони и др. Г. Ларвите на бълхите могат да живеят в апартамент във всеки един момент, поради тази причина, всеки метър от къщата трябва да мине през санитарна обработка с откритите паразити. В противен случай останалата ларва под цокъла може да стане предшественик на цяла колония от паразити.

Признаване на паразити

Необходимо е да се уверите, че бълхите се прекратяват в апартамента. За всеки тип насекоми химическата борба ще се различава в състава на препарата. По погрешка у дома можеш да гравиш всички бръмбари, паяци, но борбата с бълхите по този начин няма да бъде ефективна.

Като признание за открити насекоми е необходимо да се обърне внимание на следните характеристики:

 1. Къща на скокове, направени само от бълхи, кърлежи, а височината на скока благодарност saltatorial задните крайници до 1 метър.
 2. Любимото място на ухапването е бълхи - крака.
 3. Желателно е разкритият паразит да се разглежда под лупа. Ако изображението е подобно на снимките в статията, последната стъпка на идентификация е приключила.

Къде да търсим насекоми?

Борбата с бълхи изисква познаване на всички места на животните. Стените, шкафовете и другите мебели над 0, 5 метра дезинфекция са безполезни, тъй като "джъмперите" не живеят тук. Под това разстояние паразитите у дома могат да бъдат намерени навсякъде. Подложки, килими, матраци и само тихи места на пода, където те рядко ходят - често обитавани за пясък или земни видове насекоми в апартамента. В вълната от домашни животни се срещат подходящи видове насекоми, които не пренебрегват меките играчки и килимите.

Методи и оборудване санитарна

Борбата срещу бълхи изисква спазване на основните условия - пълнотата, в противен случай пари, време и усилия ще бъдат напразни, а след няколко дни в апартамента отново zavedutsya насекоми. В къщи ще трябва да почистите килими, подове, мека мебел, играчки от паразити и техните ларви.

Изсмукване се извършва преди и след дезинфекцията. Изисква също парцали, дезинфектанти, кофа, четки. Работата с химически препарати у дома ще изисква лична защита на кожата и дихателните пътища от химикали. Средствата за контрол на вредителите се избират като евтини (Dichlorvos) или по-скъпи (Chlorpyrimac, Sinuzan).

Как да подготвим всичко за контрол на вредителите?

Случайно левия екранен нещо в апартамента може да бъде място за развъждане на паразити, така че преди дезинсекция проведено обучение за следните:

 1. Почистете шкафовете всичко, понеси храна отвън или се поставя в хладилник.
 2. Премахнете временно домашни животни от къщата: земноводни и влечуги, които да издържат, котки и кучета, изпратени на разходка в яката срещу гърдите, покрийте аквариума с риба за продължителността на лечението.
 3. След дезинфекция на всички помещения в апартамента почистването не се извършва в рамките на 3 дни, помещенията се проветряват не по-рано от 3 часа по-късно.

Механизъм за обработка на жилища

Познаването на правилния алгоритъм за обработка на стаи съкращава цялата процедура. Ако апартаментът е изцяло готов за обработка, процедурата се извършва в съответствие със следния алгоритъм:

 1. Expose измиване всички лични вещи, пухкави продукти, завеси, размити ботуши и т.н.
 2. постелки, матраци, одеяла, възглавници справят гореща пара и .. Изсушете го на открита слънчева светлина в продължение на няколко часа.
 3. Извършете дезинсекция на пода, мебели, прозоречни первази, врати с лечебни средства против бълхи или дезинфекционни разтвори.
 4. Обработка на всички стаи, изолирани ъгли на къщата, след това напускане на апартамента, оставяйки всички прозорци, пресечки и врати затворени.
 5. Връщайки се в апартамента, трябва да изчистите отровите на такива повърхности, които ще трябва да се докоснат.
 6. Напълно почиствайте всички стаи, препоръчва се след 4 дни.

Унищожаването на насекоми за домашни любимци

Ако у дома си, за да наблюдава на целия спектър от мерки за борба с бълхи, паразити от сурови животински влезе в тях отново. Все пак всички усилия за премахване на скачането на животни ще бъдат напразни. Борбата с паразити върху домашни любимци насекоми може да бъде по различни начини: яка, специален шампоан, спрей, капки и таблетки. Лекарството се прилага в местата с най-голямо натрупване на външни паразити (в основата на опашката, над гръбначния стълб, зад ушите). Всяко лечение вкъщи трябва да се извършва при максимално съответствие с всички предпазни мерки, за да не се причинява вреда на домашните любимци и на хората, живеещи в апартамента.

Предотвратяване на повторната поява на паразити

Унищожаване на бълхите в къщата - процедурата не е лесна, затова е по-мъдро да се предотврати появата на бълхи. След третирането на помещенията също е нежелателно да се извършва многократна дезинсекция за кратък период от време. За тази цел, вентилационни канали и други източници на проникване на насекоми е желателно да се разпространява химикали за отблъскване на насекоми или народната медицина (билки - пелин, вратига). От складовото помещение в къщата не можете да почиствате химикали или билки изобщо. Преди да ходите на улицата, домашните любимци трябва да ги предпазват от насекоми с яка или други налични средства.

Пекарните и таваните също трябва периодично да се дезинфекцират. Бълхи могат да присъстват в тавански помещения в гълъби в пера или в вълна плъхове в мазета. В допълнение към борбата с вредителите, мазетата трябва да бъдат периодично защитени от сиви плъхове чрез дератизатори. Ловците и рибарите, които се връщат от природата, преди да влязат в жилищните помещения, трябва да вземат нещата на улицата и да ги изтръгнат, след което да сложат пералня за незабавно измиване.

Предлаганите методи за превенция надеждно защитават дома от инвазията на бълхите. Ако някои от пробите са успели да проникнат, обработката се извършва в къщата с помощта на посочения алгоритъм.