Як розпізнати укус малярійного комара, і якими можуть бути наслідки від нього

Грудень 2018

Відео: The Great Gildersleeve: Audition Program / Arrives in Summerfield / Marjorie's Cake (Грудень 2018).

Anonim

Захапването от комари е неприятно Захапването от комари е неприятно. В някои случаи това може да бъде изключително опасно, особено ако комарът е маларичен. Такива хора страдат от редица заболявания - бактериални и вирусни инфекции.

Външни признаци

Захапките от комари могат да бъдат придружени от следните външни признаци:

 • сърбеж;
 • оток;
 • зачервяване на кожата.

Признайте, че сте били ухапани от човек с малария, е доста трудно.

комар ухапване може да бъде придружена от подуване, зачервяване на кожата

симптоми на ухапване от малариен паразит

малария рефлектира много хора, влечуги и бозайници. Захапването от комари може да предизвика следните симптоми:

 • конвулсии;
 • изтръпване в кожата;
 • увеличение на размера на далака;
 • втрисане;
 • болки в ставите;
 • кръв в урината;
 • силно главоболие;
 • треска;
 • повръщане;
 • анемия;
 • исхемия на мозъка.

Треска - един от признаците на ухапване от мамария

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от комарите, нашите читатели съветват репелера за комари Pest-Reject. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Захапките от комарите са смъртоносни. Най-уязвими са бременните жени и децата. В тялото след ухапване се появява следното:

 • 30 минути след ухапването, паразитите отиват в черния дроб.Там те започват да се развиват.
 • Черният дроб започва да расте, клетките му умират.
 • Гербът навлиза в кръвта, което води до унищожаване на червените кръвни клетки.
 • Всеки от микробите е разделен на няколко части.
 • Анемията се развива поради увреждане на кръвните клетки. Има треска и студени тръпки.
 • Стрепки се редуват с треска. Атаките се наблюдават на всеки 3 дни. Смъртоносният резултат се дължи на запушване на кръвоносните съдове на мозъка.

Възможни последствия

Малкият комар представлява истинска заплаха. Неговата хапка може да "предава" различни инфекциозни болести. Продължителността на заболяването е повтаряща се. Годишно маларичният комари причинява 400 милиона инфекции. Около 1, 5 милиона души умират. В 87% от случаите, инфекциите настъпват в Африка, особено при деца на възраст до 5 години. Очаква се през следващите 20 години смъртността да се удвои.

Как да се направи разграничение Anopheles комари от обикновено (видео)

малария по време на бременност

Ако комар анофлес е ухапан бременна жена, може да има редица неблагоприятни симптоми. В някои случаи се наблюдават преждевременно раждане, смърт, еклампсия на бременни жени.

Малария при деца

Ако маларичен комар ухапва дете, случаят е тежък. Тя може да бъде изпълнена със смъртоносен изход. До 6-месечна възраст, децата рядко се разболяват, имат пасивен имунитет срещу жени. Смъртоносен изход често се наблюдава при деца на възраст от 6 месеца до 5 години. Клиничните симптоми в този случай са особени. Най-яркият симптом липсва е пароксизма. Това може да прояви такива качества като студ в началото на заболяването и изпотяване в края, спазми, болки в корема, диария, повръщане.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо да се отърве от комари има само три жизнеспособни опции:

 • Повикване дезинфекция услуги (скъпи);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  На кожата често има изригвания - петна или кръвоизливи. Анемията се развива бързо. При деца от по-старата възрастова група болестта се развива както при възрастните.

  Пациент с малария изглежда апатичен

  Външен вид на пациент

  Пациент с малария изглежда апатичен. Той често се забелязва за слабост, така че в по-голямата си част човекът е в леглото. Кожата е бледа, влажна. Кожата е иктерна. Често пациентът е изтощен. Представените характеристики са характерни за треска. Топлото често се променя на високото потене. Жълтеницата на кожата показва продължителността на заболяването, лезията на далака и черния дроб.

  Може да се интересувате и от статията "Подкожни паразити при хората: болести и начини за тяхното лечение".

  Първа помощ

  Ако сте ухапани от маларичен комар, може да има обща или локална реакция. На мястото на ухапване се забелязва възпаление, подуване, изгаряща болка. След няколко часа първичните симптоми изчезват.

  Често човек има стресово състояние. Тя се основава на свръхекспирация на организма. Ако човек има повишена чувствителност към отрови, може да се появи алергична реакция. Маркира се от такива реакции като астма, уртикария, анафилактичен шок.

  Ако човек има повишена чувствителност към отрови, може да се прояви алергична реакция под формата на уртикария

  първа помощ се промиване на раната с алкохол. Нещо студено трябва да се приложи към огнището.След това хапнете легнете, пийте силно кафе или чай. Когато спада съдовата или сърдечната дейност:

  • карбиамин;
  • кофеин;
  • адреналин се прилага подкожно.

  Ако състоянието на пациента не се е подобрило, трябва спешно да бъде изпратено до медицинска институция. На лице се дава "Suprastin" или "Dimedrol" - 1 таблетка (срещу алергии).

  Когато съществува опасност от ухапване от комар от малария, трябва да се направи всичко, за да се унищожи източникът на инфекцията. Комарите могат да станат носители на антракс, малария, чревни инфекции. Ако има случаи на инфекция с опасни заболявания, лечението трябва да се извърши от специалист.

  За да избегнете захапката, използвайте репеленти и защитни мрежи, смажете кожата с други средства. Ако нищо подобно, използвайте марля или носни кърпички, за да покриете отворените части на тялото.

  Използвайте репелент

  , за да предотвратите захапването. Обикновеният магданоз ще ви помогне да премахнете сърбежа. Изсипете я, разбъркайте и смажете засегнатата област със сока на растението. След 20 минути върху тялото ще има само червеникаво петно, напомнящо за следата от спринцовката.

  Ако ще прекарате нощта в природата, покрийте отворените части на тялото с листа от репей или други растения. Добра помощ са огньове - летящите паразити се страхуват от тях. Спете по-добре в дрехите.

  Експертно мнение

  Специалистите препоръчват на хора, претърпели малария, да бъдат под медицински контрол в продължение на 2 години. Ако има треска, трябва да дарите кръв за изследване.

  Болестта може да бъде предотвратена. Хората, които отиват в местообитанията на малариен комар, трябва да вземат антималарични лекарства. Живеейки в места с потенциална заплаха, трябва да затягате прозорците и вратите с мрежа или да заспите под специален мрежов покрив.По-добре е да се третира с инсектицид. От началото на здрача до зазоряване ръцете и краката трябва да бъдат добре защитени. Отворените части на тялото трябва да бъдат третирани с репеленти.

  Как да се предпазим от ухапване от комари (видео)

  Комарите от маларията могат да донесат много проблеми. Не само, че техните ухапвания са неприятни, те могат да причинят различни инфекциозни заболявания, включително антракс. След ухапване човек трябва да осигури първа помощ - да прилепи лед към мястото на нараняване, да избърсва ухапването с алкохол, да даде на лицето антиалергични лекарства. Ако никой от посочените признаци не помогне, трябва незабавно да се свържете с лечебно заведение.