Як вивести вошей і гнид у дитини в домашніх умовах - засоби від вошей

Грудень 2018

Відео: В Одесі жінка спалила доньку, аби вивести воші (Грудень 2018).

Anonim

Педикулозата е изключително често срещано заболяване в детските групи, причинено от главата. Получавайки главата на новия собственик, копчето поставя яйца (nits) и ги прикрепя към косата. Две седмици по-късно се появява ново поколение паразити. Колкото по-рано започва борбата с въшките, толкова по-лесно ще бъде да ги оттеглите.

Едно дете има ли въшки, какво да прави?

, лечението трябва да бъде насочена в три направления успешно да се отърве от паразитите в дома:

• Унищожаване на възрастен въшки

• Унищожаването на нита

• Ресането гребен

Показване на въшките в едно дете може да бъде един от аптеките (шампоан, мехлем или спрей), както и продукти, приготвени вкъщи. Готовите аптечни продукти са изключително ефективни, имат приятна миризма, бързо постигат резултат. Но много от тях съдържат инсектициди, които могат да причинят алергични реакции. За да донесе педикулоза народни средства, ще трябва да потъмнее по-дълго, но страничните ефекти от тях са рядкост.

Причини за въшки по едно дете

Много родители чудно: , където са въшки при деца, ако те са на дневна база в съответствие с всички хигиенни стандарти?

Всеки може да зарази педикулозата, ако има близък контакт с болен човек. Не е необичайно за децата, които посещават детската градина, почиват в летния лагер, често пътуват във влака.

В допълнение към непосредствения близък контакт с източника на паразити на въшки, детето може да се появи и при използването на лични вещи на пациента: гребен, шапка, клипс за коса, кърпа. Особено често гърдите се срещат при момичета с дълга коса.

Как да стигнем въшки и гърди в едно дете у дома в продължение на 1 ден - начините

Най-ефективният начин да се получат въшки при дете вкъщи е подстригване. Особеността на главата въшки е, че тя осигурява на техните нита за косата на разстояние не по-малко от 0, 5 cm. Ако косата нарязани по-кратък от половин сантиметър, можете да се отървете от въшки на ден, т. За да. Те просто не могат да се възпроизвеждат. Но ако убедите, че момчето все още е възможно, то момичетата са по-подходящи за други методи. Затова помислете за други методи, които са по-малко радикални.

Как да премахнете въшките от дете с дълга коса

в дома си. Един от най-достъпните и лесни начини, чрез които въшките лесно могат да бъдат премахнати у дома, е оцетът. Трябва да вземете чаша оцет, добавете около 40 грама готварска сол, няколко мл алкохол. След като сте импрегнирали тази структура с тензух, завържете главата около нея. Тази превръзка трябва да се носи през целия ден, напоена с пресен разтвор на всеки няколко часа.

На върха на марлята е по-добре да носите целофанска капачка, за да блокирате достъпът на въшките до кислород. След отстраняването на превръзката главата се измива и грижливо се пени на гърдите, оставени в косата на бебето, с гребен с чести зъби. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Безопасно средство за въшки за деца

Едно от най-ефективните средства за въшки и нишки по всяко време е керосинът, защото, за разлика от много наркотици, може да убие нит.Но остра миризма и вредно въздействие върху силата на косата, за да я изостави в полза на по-пестеливите формулировки. От средства обикновено се използват в дома да се покаже паразити трябва да се подчертае:

  • пероксид това се разрежда с вода в съотношение 1: 1, и се прилага под кърпата от по-горе са опаковани полиетилен. Половин час по-късно косата се измива и се пече с гребен.
  • Домашен сапун или сапун: Сапун на ренде, разтваря се във вода. Полученият разтвор се втрива в корените на косата, оставя се под превръзката няколко часа. След това изплакнете и изрежете грудките с гребен.
  • Лак за коса. Ако основата на лак е силикон, нанасяйки го изобилно върху корените, можете да блокирате въшките с кислород. След като изчакат няколко часа, мъртвите паразити се отмиват и яйцата им са внимателно подметнени.
  • Водка: лосион от водка е удобен за употреба, преди да се пени с гърдите, защото ги обелва от косата. За унищожаване на възрастни индивиди се използва в комбинация с други методи.

От въшки шампоан за деца на възраст

От маркови фондове лесно извеждат въшки шампоани в домашна обстановка, тяхната употреба напомня на един обикновен шампоан бебе. В повечето шампоани, перметринът е активната съставка. Това са шампоани Veda, Hygia, Nix крем. Добри отзиви и шампоан Pedilin на базата на мелатонин. Често препоръчваме и спрей Paranit, който включва минерално масло Clearol.

Предимството на тези лекарства е, че те идват с protivovshinym герб, не е необходимо да се купуват отделно използвате всеки от инструментите, от които се нуждаете, за да изчистите на инструкциите, но средно 10-15 минути са достатъчни, за да донесе на паразитите само след едно приложение ,

Превенция на въшки в едно дете

Най-добрата превенция на въшки и гниди в едно дете - е липсата на контакт с болни деца.Необходимо е да се обясни на детето неспособността да се използват четки за коса, кърпи, шапки. В градината, момичетата са по-добре да плетат косата си, защото е по-лесно да се движите на свободни въшки. Ако в детската градина има случаи на педикулоза, важно е внимателно да се прегледа главата на детето, затова е удобно да използвате лупа. Когато откриват паразити, те трябва да бъдат изведени у дома по един от начините.

народни средства за защита на главата въшки при дете

за превантивно лечение в домашни условия са отлични народни средства, като например

• кукуряк вода: сложи на главата си под кърпа за половин час;

• Хербална инфузия: прилага се под формата на апликации върху корените в продължение на 10 дни;

• Масло от чаено дърво: добавете няколко капки към шампоана докато миете главата;

• Генериново масло: нанесете върху главата под превръзката през нощта;

• Сок от червена боровинка: разстила се по косата, накисва се в продължение на половин час, изплаква се, след това се изпичат гниещите гърди.

Препоръчва се също така всеки ден да изследвате главата на вашата троха. Тази процедура не отнема много време, но помага да се открие проблемът на ранен етап.