Борошняна моль: як позбутися небажаного сусідства раз і назавжди

Може 2019

Відео: Борошняна криза (Може 2019).

Anonim

Най-добрият начин да се отървете от молец брашно - не се срещне с нейната добра домакиня обича да излиза вашата кухня. Но тази радост може да бъде засенчена от пепелянка навсякъде. Това не е безвредна молец - предвестник на сериозни загуби. Неговата поява - сигнал, че си от брашно, зърнени Магазини в ликвидация неканени гости, той яде и развалят полуизядения.

Заради това, което се получи мол

За съжаление, за предотвратяване на появата на дома на брашно молец водене кухнята идеално чиста невъзможно. Той не започва от мръсотия или влага.

Основната възможност да се промъкне в къщата и породата - е скрий в магазина купен или пуснати на пазара продукти. Брашно, бобови растения, зърнени храни, ядки, сушени плодове, произведени в нарушение на правилата, съхранявани в неподходящи условия или по-дълъг от срока на валидност може да съдържат микроскопични яйца брашно молец.

Ако врагът промъкнал в къщата - да предприемат действия веднага

В допълнение, молец брашно може да лети в апартамента през прозореца или във въздуха. Един възрастен мол не яде храни, тя ги използва като "гнездо" за развитието на потомството. Основната вреда се дължи на нарастващите поколения брашнени молци.

Harm брашно молец

Единствената добра новина е, че молец брашно не може да ни зарази с някоя болест - тя не може да ги понасям.Но все още трябва да се отървете от него, защото скоро се появяват ларви от нанесените яйца. Те се хранят с брашно, оставят мъртви частици от тъкани, изпражнения и други резултати от жизненоважна дейност в него. Яжте такива продукти е малко вероятно да искат, те са изключително непривлекателни и не са безопасни за здравето. Такива запаси ще трябва да бъдат безмилостно изхвърлени.

Отдавна е известно, природни средства, за да помогне да се отървете от брашно молец

И моля можем просто, че заедно с развалена храна, ние можем да се отървем от алчни "млад" брашно молец. Но, за съжаление, това не е достатъчно, за да го изкорени напълно. Какво да правя?

Асортиментът от инсектициди е разнообразен. Този капан, примамка мол, както и разнообразие от таблети, мъниста, плочи

Как да се отървем от молец брашно

Както вече разбрахме, че улавяне на летяща молец, въпреки че прави най-различни развлечения, но и да се отървете от насекомо проблем не е решен. Така че ние ще разглеждаме процеса систематично.

 1. Преглеждаме всички "дълготрайни" акции. По-специално, опаковки и консервни кутии от брашно, зърнени храни, сушени плодове, захар. Знаци за наличието на брашнен молци: малки сиви пелети; залепени царевични зърна; сивкаво покритие върху продукти; летящи и молец-седейки по стените; гъсеници и какави по стени, таван, пукнатини, "деликатни" сушени плодове; паяжина в боб; въртящи се движения в зърната. Ако се открият признаци, по-добре е да се отървете от цялата опаковка.
 2. Моята вътрешна част от всички шкафове и шкафове, където се намира брашното, използвайки перилни препарати или сапун за пране. Избършете и изсушете на открито. Най-напред можете да избършете повърхността с оцет от масата.
 3. Работим върху остатъците от зърнени култури, които оцеляха по време на инспекцията. Оптимално - във фурната налейте суха тава за печене. Два часа при температура от 60 градуса. Можете да използвате микровълнова печка.
 4. Сухи и опаковани в целия пакет от продукти могат да бъдат замразени за няколко дни във фризера, за да се отърве от следи от брашно присъствие молец и обеззаразяване продукти.
 5. След затопляне или замразяване е необходимо продуктите да се изсипят в сухи и чисти буркани. Подходящ метал, стъкло, пластмаса. Важно е те да имат плътно затворени капаци. Може да се постави в банките и по рафтовете на скилидки чесън, те излъчват нестабилна и има остър мирис. Чесън - популярно средство за плашине на брашнести молци. Има и други народни средства, които помагат да се отървете от вредители.

Това цялостна ревизия често завършва с откриването и други неканени "съседи" - мравки. Тези трохи може да предизвика много проблеми на собствениците на апартаменти, така че ние също предлагаме да прочетете статията на прегледа на ефективни методи за борба с мравки.

Отърви се от капаните възрастен молци изкуствен помощ, например, велкро

Може би ще искате да знаете какво е картоф молец.

Как да защитим храна от вредители (видео)

Ефективни народни средства за защита срещу брашно молец

Отдавна е известно, природни средства, за да помогне да се отървете от молец брашно.

Ето някои от тях:

 • чесън
 • оцет
 • лавандула цветя
 • ели и лавандула етерични масла
 • Карамфил
 • Кори от цитрусови
 • живо здравец

Всички те означава силна миризма, която отблъсква възрастен молец, но не облекчава ларвите. Ако корабокрушението се преобърне, тогава не могат да бъдат избегнати само средства за защита на хората.Тя ще бъде полезна и статия за това как да се бори с молец с помощта на кестеново дърво.

Ако вредителят е ликвидация, единствените народни средства за защита не го правят

За да се отървете от яйца брашно молец и ларвите от необходимостта да се използват съвременни химични агенти.

Закупени средства от молци

Диапазонът от инсектициди варира. Това са капани, примамващи молеца, различни хапчета, топки, плочи. Но трябва да внимавате, стриктно спазвайте препоръките, посочени в инструкциите, приложени към продукта. За да предотвратите неприятни ситуации, препоръчваме да научите за бъгове за легло.

Изкуствените капани помагат да се отървете от възрастни молци, например велкро.

За да се отървете от яйца брашно молец и ларвите от необходимостта да се използват модерни химикали

превантивни мерки

Има правила, които да пазят на брашно молец в къщата.

 • Закупувайте продукти, ако е необходимо, не правете дългосрочни запаси.
 • Проверете наскоро закупените продукти и наличните запаси за наличието на насекоми в тях. Знаците за тяхното присъствие са описани по-горе.
 • Никога не оставяйте храната в пластмасови торбички, брашното брашно лесно се излива през тях.
 • Прозорците и вентилационните отвори могат да бъдат защитени с решетка.
 • Апартаментът трябва периодично да се проветрява.

Най-добрият начин да се отървете от пеперудите е да не се срещнете с него. Ето защо спазването на правилата за превенция е изключително важно. И ако врагът е влязъл в къщата, ние предприемаме незабавни действия. Препоръчваме ви да научите за кестенови молци.