Моль на кухні: як позбутися від непрошеного візитера

Червень 2019

Відео: Как избавиться от моли (Червень 2019).

Anonim

Mole кухня разочаровам всеки любовница Господарка на света при вида на сиви развяващи пеперуди в кухнята започват да се търсят начини да се отърват от кухненски молци. И ужасът им може да бъде разбран - ако се появи този неканен гост, можете да кажете сбогом на вашите консумативи. Време е да организираме преразглеждане на шкафовете. Уви, ако не се реагира бързо, като често завършва като сушени гъби през лятото и ябълки с круши подлежи на изхвърляне, брашно и зърнени изпрати в кошчето заедно с скъпи ядки. Ще бъде много по-евтино да се справяме с молци за храна по модерен и дядов начин. И ако ги комбинираме, няма да има шанс за лакомните потомство на летящия гост!

Къде мор

Храна мол може да бъде намерена в кухнята на най-чиста и скърбяща любовница. Тъй като не можем да контролираме и да блокираме всички начини да го влезем в домовете си.

Молът може да влезе в апартамента през отворен прозорец

Молът получава:

 • чрез вентилация;
 • през прозорците и прозорците;
 • заедно с закупените продукти.

И ако прозорците и прозорците могат да бъдат затегнати с решетка, тогава не може да бъде изключен рискът от навлизане в продуктите. В крайна сметка, закупените в магазина хрупкани биха могли да бъдат съхранявани в заразения склад и не можем да го повлияем. Ето защо човек винаги трябва да бъде подготвен за това, че мол може да се появи във всеки един момент.

Как да се отървем от моловете (видео)

Как да се борим

Как да се справим с неканени гости?Преди всичко трябва да помним, че един интегриран подход ще ни помогне. Не разчитайте само на едно конкретно средство за защита. Без превантивните мерки и най-простите хигиенни процедури, няма да помогнат най-съвременните средства. Любопитно е, че най-простите, достъпни и евтини методи работят срещу молци. И някои мерки на борбата са безполезни.

За борба с молци в кухнята само ще помогне на цялостен подход

Така че, ако vreditelnitsa стартира, е необходимо да се пристъпи към следните мерки:

 • , за да се направи цялостен преглед на шкафовете, за да се идентифицират заразени продукти;
 • извършват общо почистване на кухнята;
 • използвайте инсектициди;
 • подредете капани;
 • прибягвайте до народни средства като превантивни мерки.

Сега разгледайте всяка стъпка поотделно.

Инвентарен

Това ще ви помогне да унищожи излюпените ларви на молци и да се отърве от по-голямата част от представителите на молците на хранителните стоки в къщата. Всички опаковки и контейнери с продукти трябва да бъдат внимателно инспектирани. Ако откриете поне подозрения за молец, продуктите ще трябва да бъдат унищожени - просто да бъдат изхвърлени. Не се допуска термична обработка. Трябва да проверите всичко, включително подправки, сушени билки, гъби, чай, кафе.

Необходимо е да се извърши одит на продукти

Killer чистота

Унищожи яйца хранителни молци, които започнаха в кухнята, и ларви му също могат да бъдат старателно измити всички шкафове в кухнята и на повърхността с разтвор на сапун и оцет. Можете да измиете шкафовете с разтвор на сода за хляб.

След почистване всички повърхности се избърсват с кърпа, навлажнена с оцет. Най-добре е да използвате оцетна същност . Работата трябва да се извършва с ръкавици, за да не изгорите ръцете си.Можете да носите марля, за да не вдишвате оцет. След обработката на шкафовете проветрете кухнята.

За да се унищожи яйцата на молците храна може да бъде старателно измити всички шкафове в кухнята и на повърхността с разтвор на сапун и оцет

Предлагаме също така можете да научите как да се отървете от молец зърно.

Средства от молци

, за да се справят с хранителни молци, използващи токсични вещества трябва да бъдат много внимателни. Трудността е в това, че в кухнята множеството продукти на склад, и затова просто използване на отрова може да бъде по-малко вредни за хората. Трябва да изберете инструмент, който да е безопасен за хора и продукти, но ще го спаси от молци.

За тази цел най-добре е да използвате специални капани за хранителни молци . Те произвеждат "Raptor", "Aeroxon". Тези капани се основават на привличането на насекоми с помощта на феромони. В капаните е вещество, което привлича мол. Вече не е възможно да излезете от капана. Такива устройства могат да бъдат прикрепени към стените на шкафовете. Това е доста ефективно средство.

За борба с молци е най-добре да се използват специални капани

също е добра идея да помогне в борбата с употребата на самозалепващи се ленти за мухи и други летящи насекоми. Такива продукти могат да бъдат окачени в шкафове или до тях.

Как да се отървем от молци в ядки можете да намерите тук.

Народни средства за защита

Можете да се борите срещу молци с народни средства.

Много растения имат способността да отблъсква насекомите - тази функция трябва да се използва след почистване и унищожаване на молци, за да се предотврати повторното уреждането на насекоми в кухнята. Такива растения включват пелин, танис, мента, лавандула, сладка детелина.Саша с тези треви и треви, разпръснати в шкафовете, сигурно уплашени от молец.

Можете да се борите с молци с народни средства

Добро средство за защита е чесънът. Нарежете филиите чесън в шкафове заедно с дафиновия лист. Също така, дафиновият лист и нарязания чесън могат да се поставят в кутии с брашно и зърнени храни. Тогава в тях молецът няма да започне точно. Ако вредителят вече се е размножил, това няма да помогне, тъй като ларвите са безразлични към миризмите. Можете да се отървете от ларвите само механично, хвърляйки храната.

Струва си да си припомним, че човек не трябва да прилага незабавно всички видове страшни треви, но един по един, така че молецът да не се адаптира към тях. Това е, първо в къщата виси пелин, след няколко месеца можете да опитате ментово масло.

Силата на превенцията

 • Съществуват много начини за борба с появата на молекуляри. Добро средство за защита е живи растения с инсектицидни свойства. Ако поставите саксии в кухнята с ароматен муран и лимонено дърво, молецът ще забрави пътя тук. Смята се, че розмарин също не харесва насекоми, така че можете да растат на прозореца и то.
 • От време на време е необходимо да се извършва общо почистване на шкафове и да не се допуска разпръскване на зърнените храни и брашното. Всички разпоредби трябва да бъдат добре опаковани и запечатани. Тогава къртицата няма да проникне там и щети от пеперудите пристигащи няма да бъде. Те ще умрат след няколко дни, без да ядат яйца.
 • За да се предотврати влизането на молла в къщата, е необходимо да се блокира достъпа до него и да се затегнат всички прозорци и прозорци с мрежа против комари. Можете да затегнете отворите на отворите и вентилационните отвори, така че молчето да не лети от съседите.

Как да съхранявате зърнени култури (видео)

Ако в кухнята има молец, можете да се отървете от нея след няколко седмици.Ако спазвате правилата за превенция, не можете да си спомните за това дълго време. Просто ще трябва да отделите малко време и да не изгубите достатъчно пари.