Види і правила використання дихлофосу від тарганів

Може 2019

Відео: Как обработать собаку от блох и клещей (Може 2019).

Anonim

Шопите в апартамента са истинско бедствие за всички жители. Истинското спасение от тях са химикали, а на първо място сред тях е Диклофос от хлебарки. Те причиняват вреди на здравето, предизвикват алергична реакция или причиняват повреда на домакински уреди и електроника. В продължение на много години, хората търсят начини за борба с тези насекоми, които се опитват билки, етерични масла, хранителни примамки с отрова. Но истинската помощ е химически вещества, а на първо място сред тях е окупираната от Дихлофос.

дихлорвос като средство за борба с хлебарки

дихлорвос - е инсектицид на пазара под формата на аерозоли и широко се използва за унищожаване на вредни насекоми, като мухи, комари и хлебарки. Сред многото разновидности на това означава широко разпространени:

 • дихлорвос Varan
 • Neo
 • Супер

За разлика от първата проба, означава да имат остър мирис и оставят бели петна по повърхността на тапицерията и килимите, тези аерозоли

 • не цапа мебели
 • са безопасни за хората и домашните любимци
 • има ниско ниво на токсичност
 • има лек приятен аромат на

дихлорвосът Varan оставя след пръскане на третираната повърхност на тънък слой, който не позволява проникването на насекоми в лекуваната област. Агентът, наречен Neo, съдържа отровната субстанция пиперонилбутоксид.Тази отрова може да навреди на човешкото здраве, така че, когато работите с нея, трябва да спазвате правилата за безопасност, описани подробно в приложените инструкции.

След пръскането хлебарките умират в рамките на няколко минути и лекарството действа в продължение на две седмици след лечението. Агентът не е в състояние да проникне в обвивката на яйцата, поставени от хлебарки. Смъртта на възрастните индивиди е неизбежно, но след 10 - 14 дни от тях се излюпват нови вредители, и изисква от тях да завие отново. Dichlorvos Super е подобен по отношение на състава и действието си с гореспоменатия агент. Правилата за лечение са еднакви и нивото на безопасност е същото като това на дихлорвос на Neo. Призната е като опасна за хора и домашни любимци, така че след напръскване е необходимо да излезете от помещенията, където дезинфекцията е била извършена за известно време.

Получаване за лечение на

Преди пръскане на закрито, следните стъпки:

 • Покрийте плътно аквариуми и терариуми, защита на пътниците от удари на токсично вещество
 • извежда от домашни любимци на апартаменти
 • поставени в херметически затворени торби храна
 • Близки четки за зъби и други продукти за лична хигиена
 • Pack купата, която се използва за готвене и хранене
 • дисплей на настаняването на деца

Преди обработката на елементите, п които ще трябва да се дихлорвосът спрей, избършете внимателно, елиминирайки мръсотия и прах. Може да се наложи да преместите предметите на мебелния комплект от обичайното място, но това е необходимо, за да се осигури достъп до най-недостъпните места.След като се приготвят, може да се извърши директно пръскане на инсектицида.

Съоръжения за преработка

предлагат в метални кутии дихлорвосът, които изискват внимателно складиране в обсега на деца. Не съхранявайте цилиндри с инсектицид, където се намира нагревателната повърхност. , съдържаща се в контейнер отровно вещество е експлозивен, така че е строго забранено да се загрее.

Преди да започнете да се пръска дихлорвосът, балонът трябва да е колко време Разтърсете добре, а след това с помощта на такива средства за индивидуална защита като маска, за да взриви на моята собствена, и контейнера и на една ръка разстояние, за да се пристъпи към обработка на повърхности и зони на възможни клъстери хлебарки.

Важно е да се уверите, че средствата се качи в малки пукнатини или върху постамент между дъските на пода. Не трябва да забравяме райони в близост до мивки и под плотове, вана, пукнатини в близост до плочата за готвене или печката. Особено внимателно трябва да третирате територията на кухнята и банята. Тези две стаи се характеризират с висока влажност и топлина, които халвачите харесват.

След като приключите с хлебарките, е необходимо да затворите апартамента и да го оставите празен за няколко часа. Преди да се върнете в жилището, тя трябва да бъде добре проветрена. Не е необходимо да се мият третираните повърхности, но повторното третиране трябва да се извърши след 14 дни. Това е периодът на раждане на нови индивиди, които се препоръчват да бъдат унищожени дори преди да имат време да поставят яйца.