Що робити, якщо в квартирі з'явилися мурахи

Може 2019

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Може 2019).

Anonim

Ако апартаментът се вижда една единствена мравка вече е подозрително. Няколко малки червени мравки са скаути, проверяващи апартамента за остатъци от храна, от които можете да се възползвате. С достатъчно неизползвана храна или неизчистени отломки - те ще оставят следа и ще водят останалите хора.

Причини за появата в апартамента

Между другото, влезли в апартамент мравки митове за дълго време в него няма да могат да живеят. Но има фараонови мравки - малки червени насекоми, донесени в нашите географски ширини от Близкия изток. Те са термофилни и не живеят в умерена зона, а се намират в добре отопляеми помещения. Фараоновите мравки бързо се размножават, развалят храната и носят патогенни микроорганизми.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Dirt в кухнята (галета на масата, пода, зад мебели и печка, непокрита боклук и т.н.), което позволява на температурата в стаята - основната причина за мравките. Има случаи, когато в няколко апартамента в къщата нямаше мравки, независимо от тяхното изобилие сред съседите.Причината е очевидна - апартаментите са с перфектна чистота, а мравките не са намерили храна в тях. Складът на старите неща прави апартамент за мравки още по-привлекателен.

Важно е да разберете как мравките влизат в апартамента. Най-честите източници на появата им:

 • от съседи;
 • от боклука и сушилнята;
 • от мазето;
 • от институции, свързани с къщата;
 • се носят на дрехи (много рядко, тъй като само утробата може да възпроизведе населението).

Какво да правим, ако мравки

Борба с мравките се нуждаят здраво и заедно, като тяхна колония в къщата може да се състои от няколко свързани помежду си гнезда, разположени в различни апартаменти на различни етажи. За да разрушите ефективно мравките в апартамента, трябва да намерите гнездо, тъй като матката го оставя изключително рядко и бързо възпроизвежда нови индивиди. Мравките са в състояние да се копае под повърхността на дългите тунели, водещи до гнездото си, така че не е лесно да се намери, той може да е навсякъде под настилката или стените.

Как можем да се борим мравките

забелязали мравки в апартамента, трябва да изберете как да се справят с тях:

 • независимо с помощта на народни средства, често въз основа на борна киселина.
 • Независимо използване на химически инсектициди - гелове, течни агенти, аерозоли.
 • Обадете се на службата за дезинсекция - SES.

срещу мравки борна киселина могат да се използват в следните рецепти:

  чаена лъжичка захар и съща киселина прах се смесват и се разреждат с вода в такова количество, че теглото прилича тесто. Получените средства се разлагат на "фуражни" пътеки на мравки, които скоро ще дойдат да ядат. Работниците също ще носят инструмента в гнездото, за да захранят цариците.Отнемат 7 дни, за да унищожат колонията с такова лекарство.
 • Боил три картофи и три яйчен жълтък и след това да ги премахне, за да картофено пюре, след което се добавя 1 ч. Лъжица захар и един пакет на борна киселина. От получената маса е необходимо да се правят малки топки и да се оставят на места на мрачна купчина. Никъде не трябва да има вода, мивката трябва да се избърсва! След 10 дни се препоръчва да се заменят топките с пресни.
 • Разбъркайте 2 супени лъжици. лъжици мляно месо и 0, 5 супени лъжици борна киселина. От сместа също правят топките и се разширяват на места, където се натрупват насекоми.

Гелове и пасти са доста ефективни срещу мравките, тъй като действат достатъчно бързо, но не и веднага. На следващия ден в апартамента ще има много мъртви насекоми. Добрите средства със сигурност трябва да бъдат препоръчвани на съседите за целите на съвместната борба. Недостатъкът на такива лекарства е токсичност, затова внимавайте при употребата.

Суспензиите с микрокапсули показват добри резултати - те са средство за контакт, което прониква през насекомите през хитиновото покритие. Течещите мравки на третираната повърхност могат да бъдат оцветени с помощта на други, с които те влизат в контакт. Флаконът от суспензията се разрежда с вода, полученият разтвор третира всички повърхности, подходящи за придвижване на мравките.

Аерозолите са бързи, но много летливи и не са подходящи за хора с алергии. Пръскайте ги директно в гнездото, в противен случай желаният ефект няма да бъде. Работете само в памучна марля или респиратор. Хората и животните напускат стаята, терариумите се изваждат, аквариумите се запечатват, компресорът се изключва.След обработката трябва да излезете от апартамента за няколко часа, след това да почистите.

Извикване на SES - малко по-скъпо от най-ефективното средство, но не изисква никакви усилия от страна на наемателите. Специалистите на ЕЕН знаят особеностите на организацията на мравките, според които те ще изберат най-подходящите средства за унищожаването им и ще им дадат гаранция.