Як прибрати кліща з собаки і витягнути самостійно

Січень 2019

Відео: Як видалити кліща кількома простими рухами самостійно (Січень 2019).

Anonim

Идентификация на подкожна кърлеж при кучета трябва да бъде навременно, за да предотвратят по-сериозни последствия от болестта на кърлежи - това не е толкова безобиден същество, тъй като тя изглежда много собственици на домашни любимци. Някои от тях са в състояние да донесат домашен любимец дори до смъртоносен резултат, така че трябва да знаете и да сте в състояние да определите тези паразити, ако има такива.

Как и кой може да бъде в рисковата зона

Интрадермалните акари са най-опасните патогени на кучетата. Демодекозата сама по себе си не е заразна. Обикновено те се разболяват с тези, които имат генетично предразположение към него. Наблюдава се при куче на възраст от 6 до 24 месеца.

Премахване на кърлежи може, домашен любимец за къпане в специални вани

Заразени са тези животни, които влизат в контакт с болни животни - чрез елементите на косата, очите, ушите и грижи. Demodekoz може да се предава и на кученца от майка им. Болестта може да се развие при животни с недохранване, при тези, които са претърпели някаква операция или инфекциозни заболявания.

Видове подкожно кърлеж

Има два типа на подкожна кърлеж:

 • младежта (локализиран)
 • Общата

подкожните акари обикновено живеят в мастните жлези и космените фоликули. Паразитът съществува не повече от 1 час, но ефектът от неговото присъствие трае някъде 25 дни.

Външното лечение също трябва да бъде

Демодикозата на младите хора се проявява почти винаги и зоната на нараняване избира една определена област на тялото.В такава болест се появява зачервяване на кожата, влошаване на общото състояние на косата, особено по лицето, тъй като това е най-честата областта на младежката демодекоза. Тази форма на кожата кърлеж са склонни Боксьорите, далматинци, овчарски кучета, Коли и Pugs.

обикновено се използва причинна терапия се състои от редовни инжекции с противопаразитен

Обобщена отметка се появява при кучета на възраст над 2 години, а на няколко места едновременно, което ви позволява да се разграничи от локализирана форма. Такова заболяване обикновено са склонни такси, питбули, булдози и кучета-гончета.

Обобщена демодекоза е придружен от по-обстоен влошаване.

Списъкът на характерни симптоми на

 • кучетата Раздразнителност
 • Отказ да се яде
 • Животното започва да се постоянно сърбеж, а понякога iskusyvaya кожата на кървави рани
 • пърхот
 • косопад и появата на зачервяване на кожата
 • Тръпки при нормална стайна температура
 • язви, които впоследствие се спука и да предизвика неприятен мирис
 • последните симптоми е инфекция и зачервяване на кожата на животното.

При последния симптом е необходимо спешно да се помогне на животното, в противен случай тя ще умре от изтощение или отравяне на кръвта.

Display подкожно кърлеж сам е почти невъзможно и изключително опасно за кучета

Можете да разберете това, което е опасно кърлежи ухапване и какво да се прави, когато е била открита.

Как да защитите Вашия домашен любимец от кърлежи (видео)

Ефективни лечения сам

Display подкожно кърлеж е почти невъзможно и изключително опасни за кучето. Прилага се в такива случаи, яки и капки не са в състояние да действат в световен мащаб по цялото тяло.Вие трябва да отидете на ветеринарна клиника, животно, за да се диагностицира и да изберете най-добрият метод за лечение.

 • обикновено се използва причинна терапия се състои от редовни инжекции с анти-паразитни агент. След това животното се изисква дневна доза от витамини за подпомагане на имунната система, защото почти всички лекарства, предназначени да наруши подкожно кърлеж токсични. Витамини също се препоръчва да се въведе - инжекции. Някои ветеринарен лекар, медицински нетрадиционни методи, които се използват като добавка витамин Ганодерма гъби. Те са просто смесен с храна за кучета и да даде три пъти на ден.
 • За лечението на кучета използва митициди, най-популярната на които се считат ivomek и ивермектин. Тези лекарства помагат да се отървем от подкожна кърлеж радикално.
 • Също така, някои експерти препоръчват използването имуномодулатори, включително anandin, ribotan и tsikloferon.
 • Открит лечение се осъществява. Например, има различни мехлеми - aversiktinovaya и други предписани от ветеринарен лекар.

подкожните акари обикновено живеят в мастните жлези и космените фоликули

Терапевтични вани

Премахване на кърлежи може, домашен любимец за къпане в специални вани. Има два вида вани:

 • Вар-сяра - такива бани трябва да се извършват веднъж седмично с домашния любимец се чувстват по-добре.
 • Овесена каша - е насочена към успокояващ ефект. Като цяло, всички козметични продукти, включително шампоани, съдържащи овес, намаляване на сърбеж, причинен от подкожна кърлеж. Заслужава да се отбележи, че закупуването на такива цели шампоан с овес е необходимо само в отделите по животните. Тези козметични продукти за мъжа, напротив, може да навреди на вашия домашен любимец.

Интрадермалните акари са най-опасните патогени на кучета

Можете също така да научите за домашни и народни методи за борба с бълхите при кучета.

Откриването на подкожната кърлежи при кучета трябва да бъде своевременно, за да се предотвратят по-тежките последици от заболяването.