Як знищити тарганів борною кислотою

Може 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Може 2019).

Anonim

борна киселина - страхотен оръжие срещу хлебарки Ако в дома развъждат хлебарки, който и да е любовница иска да се отърве от тях. Те не само причиняват естествена отвращение и раздразнение. Шушурите са място за размножаване. За да ги покажете, използват различни средства: от добрите стари "дихлорвос" и до електронни ултразвукови репеленти (повече за тях в тази статия). Въпреки това, такова устройство, не всеки може да си позволи, и химични агенти, понякога не могат да бъдат използвани в къщата като наематели здраве. В такива случаи, помощта е добре известно лекарство за различни паразити - борна киселина.

борна киселина: описание и

борна киселина - е бял прах, които нямат миризма или вкус. Той е достатъчно химически инертен и не реагира с други вещества. Означава, че е възможно да се разтваря във вода, но трябва да се помни, че някои усилия ще бъде необходимо да се кандидатства за пълноправно решение.

Най-големият плюс борна киселина е, че е почти безвреден за топлокръвни животни, включително хора. Поради това, употребата му е оправдана, ако едно семейство има домашни животни, малки деца, хора с алергии. На тях този агент не е особено ефективен.

Друг плюс на наркотика - това е изключително евтино. Оптимална комбинация от цена и ефективност ни дава възможност да се разгледа тази възможност един от най-ефективните и удобна.В допълнение, с борна киселина, можете да се отървете от мравки, ако има такива, в апартамента.

Най-големият плюс на борна киселина е, че е почти безвредна за топлокръвни животни

Предимства и недостатъци

Плюсове:

 • ниска цена;
 • широк спектър от дейности;
 • възможност за приложение срещу различни насекоми - мравки, мухи, хлебарки, бълхи;
 • Ниска токсичност:
 • Продължително действие.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Недостатъци:

 • необходимостта да се подготвят специални примамки;
 • относително дълъг период на изчакване за желания ефект;
 • Не унищожава яйцата.

Принцип на действие

Унищожаването на хлебарки от киселина се основава на отровите на агента. Това е интестинална контактна отрова, която действа бързо върху тялото на насекомите. В суха форма отровата има контактно действие и прониква в тялото на насекомото през хитиновото покритие при всеки контакт. При мокри примамки прахът става силна чревна отрова.

При поглъщане отровата разрушава храносмилателната система на насекомото и особено червата. Поради свойството на "дърпането" на водата върху водата се получава допълнително обезводняване на тялото. Отчасти киселината действа като нервен агент. Той засяга периферната нервна система, блокира преминаването на импулси към органите и предизвиква пристъпи и парализа. Агентът работи бързо - повечето от хлебарките, които влизат в контакт с киселина, умират след няколко часа.

Както отрова хлебарка борна киселина (видео)

Особено важно е, че прахът е непрекъснато действие. За да се отървем от цялото население, е важно отровата да е включена във всички насекоми. И много от тях се крият в недостъпни места. Благодарение на действието на контактната нападнати хлебарки донесе отрова за себе си в тези места, където не се стигне с помощта на аерозоли, и да заразят собствения си вид. По този начин, с негова помощ, убиват много повече хора. И тъй като отровните хлебарки не умират веднага и след няколко часа те успяват да разпространят отровата.

Тъй като отровата не засяга яйцето на насекомите, продължаващото действие също е важно. Когато хлебарки излюпват от яйца, те ще бъдат отровени от колегите си племена.

Продължителната употреба на киселина оказва неблагоприятно влияние върху репродуктивните функции на оцелелите и ги стерилизира. Това също така помага ефективно да се изгладят хлебарки с това лекарство.

Тя е много по-ефективен от актовете на наркотици, ако готвачът от него примамва насекоми

Начин на полагане

борна киселина може да се използва срещу насекомите в първоначалния му вид, просто поръсете го поставя в кошчето до мивката, зад тръбите. Сухите примамки се приготвят най-добре, ако има домашни любимци.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо се отървем от бълхи има само три жизнеспособни опции:

 • Повикване дезинфекция услуги (скъпи);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Но наркотикът действа много по-ефективно, ако извадите от него насекоми.

  Има рецепта за течни, влажни и сухи примамки.Влажностите са по-силни. Поставете примамките на места, където се разпространяват хлебарки. По принцип, те са изложени в кухнята, заедно цокли, зад шкафове, мивка в кофа с отпадъци.

  Не е рецепта за течни, мокри и сухи примамки

  Течният стръвта

  рецепта течност стръв е прост: трябва да се смесват праха с вода и се добавя течната захар, мед или сок. Течните примамки се изсипват в чинийки и се поставят в кухнята.

  Недостатъкът им е, че те са лесни за излее, и ако ти се излива много вода, хлебарките ще бъдат избегнати.

  Мокра примамка

  • По-добре е да се подготвят мокри примамки. За да направите това, вземете жълтъка от варено яйце, разбъркайте с 5 г киселина и малко количество вода. От този състав топките се сглобяват, те се поставят в полиетиленови капачки и се поставят на уединени места. Можете да смесвате жълтък, картофено пюре и химикал.
  • Също така можете да разбърквате месното месо, суровия жълтък и 5 грама киселинен прах. Тогава топките се правят от сместа. Приложението им е сходно. Въпреки това, такава рецепта не е подходяща за тези, които имат домашни любимци, които могат да ядат примамки.

  Важно е в борбата се избърсва до мивката и я държи на сухо

  Условия за ползване примамки

  • Важно е да се помни, че от време на време е необходимо стръвта да се актуализира и да ги промени.
  • Можете да промените рецептата, да експериментирате с добавените продукти. Тъй като хлебарки са всеядни, но пълнителят може да се използва в почти всичко, като се започне от плънката и се завърши с зеленчукови пюрета, тесто, сладкиши.
  • Много е важно по време на битката внимателно да изтриете мивката и да я държите суха. Това е особено вярно, когато се използват течни примамки. Тогава хлебарките са гарантирани, че ще започнат да ги използват.Липсата на вода, умножена чрез дехидратацията на организма от насекоми с действие на киселина, ще доведе до тяхното бързо унищожаване.

  Народни методи за борба с хлебарки (видео)

  Можете да се отървете от хлебарки за няколко седмици, ако използвате борна киселина. Използването му е оправдано от факта, че насекомите не се пристрастяват към него и им гарантира, че ще изчезнат, макар и не мигновено. Но не е нужно да почиствате къщата след употребата на химически инсектициди, излагайки себе си на риск.