Як позбавити кішку від бліх - нашийник від бліх краплі і шампунь

Грудень 2018

Відео: Как обработать собаку от блох и клещей (Грудень 2018).

Anonim

Днес предлагаме да обсъдим темата: как да се освободи котката от бълхи и кърлежи. В публикацията, помислете за най-ефективните средства (шампоан, капки, яки), както и традиционните методи, които ще помогнат много време, за да се отървете от вредители, и да кажат дали те се предават на хората.

За котки от бълхи, кърлежи капки как да се използва и как да изберете

Най-ефективното средство за бълхи за котки, който ще помогне да се отървете от тях: спрей, шампоан, капки и яка. Изберете продукта, от който се нуждаете, с възрастта на домашните любимци и трябва да използвате стриктно в съответствие с инструкциите. Важно е - насекомите да се пренасят от едно животно в друго, така че внимавайте как вашият домашен любимец се грижи за разходката.

Леопард капки за котки от бълхи и кърлежи - инструкции за употреба

Как може капката от капки капки от бълхи? Капково те се нуждаят в трудно достъпни места по няколко капки (1-3). Уидърс, зад ухото и т.н. Според указанията, трябва да натиснете козината. Този процес се усложнява от изключителната гъвкавост на котките (особено ако това е коте). Но въпреки сложността на процеса, той ще помогне да се отървете от паразити за дълго време (не се предават от други животни). Не се препоръчва за малки котенца (те се прехвърлят например от котка или куче).

Преглед на прилагането на капки за котки против бълхи

капки за нанасяне на кръвосмучещи паразити на котките предизвиква буря от емоции сред потребителите.Много зависи от производителя на тези средства. Например, една капка от фирма "Advanteydzh" или "ленти" в повечето случаи, положителна обратна връзка, производителите гарантират липса на токсичност за животни капки инструкции имат препоръки за използването на дори малки котенца (предавани от майки, така че трябва да се вгледате внимателно да изглежда като бебета).

Но това означава, че предпазва от кърлежи на улицата слабо (предава се от други животни или се прилепва към тревата, трябва да гледате как домашните любимци се грижат за разходките). Ето защо, потребителите препоръчват да се използват други опции, например яка или шампоан. Много хора не харесват външния вид на котките след такава спасителна операция, инструкциите трябва да се третират по следния начин: просто разпространете вълната и капете продукта върху кожата на животното. Но през лятото, при животните, слабият подкосъм и мастната тъкан не изглеждат много естетически.

Народните лекарства за бълхи при котки и котенца

Народните средства помагат да се отървете от насекомите с помощта на различни миризми. Важно е да знаете, че бълхите оставят яйцата си върху леглата на животните: върху отпадъци, килими, одеяла и т.н. Какво представляват борбата с насекомите с народните методи?

Чистота на бълхи и кърлежи за котки - инструкции

В чисто си състояние, келандинът за такива цели е забранен, тъй като млякото му съдържа повече от 20 алкалоида. Въпреки това, производителите на антипаразитни средства успешно я използват като част от своите препарати (якички, капки, шампоани и др.). В техния вариант, перметрин или фипронил обикновено се прибавят към целандина. За да не причинявате вреда на животното и да се отървете от паразити, всеки закупен продукт трябва да се използва в съответствие с инструкциите за употреба.

Пелин как да кандидатствате

Много знаят как изглежда пелинът. Но не всеки знае, че пелинът има богат вкус, че кръвоносните паразити не търпят. Инструкции за използване на такива народната средство се състои от два елемента:

  • пелин може да се използва под формата на хранителна среда - просто да осребрите животното, или търка кожата на инфузия и поддържа полиетилен 20-30 минути, насекомите умират през това време (дросел);
  • в изсушена форма - да се разложи на място за спане, а вредителите няма да ви дразнят присъствието.

Яка за котки, как работи?

Яката е надеждна защита срещу паразитни насекоми. Активните компоненти проникват в кожата на животните и отблъскват паразитите. Яката помага да се отървете от атаките си от дълго време. Яката се препоръчва да се купува, като се вземе предвид възрастта на домашния любимец, трябва да се използва стриктно в съответствие с инструкциите. Но във всеки случай тя не представлява заплаха нито за животното, нито за човешкото същество. Инструкцията препоръчва съвместна употреба с други агенти.

Коментари относно използването на яка за бълхи

Потребителите подкрепят нашийките и се радват да ги използват. Според повечето - яката е ефективен инструмент и помага да се отървете от вредители за дълго време. Те също така отбелязват ниската цена и продължителността на действието.

Съществуват и недоволни потребители, които отбелязват, че по време на ходенето на домашни любимци лесно се улавят други паразити, например кърлежи, така че трябва да използвате други средства. Според тях, яката - идеално допълнение в комбинация с други лекарства (шампоан или капки), но сами по себе си да се отърве от насекомите върху организма на животните, те не винаги да си помагат също така е препоръчително да се използва шампоан или капки (използвайте ръководство).

Изпращане ако бълхи от котките човек

Зареждане …

Да кръвопийци вредители се предават от животни на човека? Този въпрос тревожи много фенове на техните домашни любимци. Но в този случай това е погрешно тълкуване - тези насекоми не могат да паразитират на човешкото тяло, но те могат да го хапят, ако няма друг начин да се получи достатъчно кръв. Ето защо, ако се появят в животното - те трябва да бъдат унищожени. Използвайте за тези цели шампоан, капки или яка. Тези вредители могат да навредят както на домашния любимец, така и на човека.

Направи бълха може да хапе човек

Bite човека насекоми със сигурност може, но само ако той не разполага с друг източник за задоволяване на глада. След ухапване, човекът има неприятни туберкули с малка дупка в средата. Ухапването се придружава от леко подуване и е много сърбящо. На снимката можете да видите илюстрация на този проблем. За да се отървем от неприятните последици, това е възможно чрез антипрутични средства. Ако забележите сериозна инфекция (дразненето в човека ще стане по-силно), винаги трябва да се консултирате с лекар и да предписвате цялостно лечение.

Какви болести се предават с бълхи при котки човек

Тези вредители могат да причинят значителни щети, а понякога и живота на отделния човек, защото те са носители на много заболявания:

• антракс;

• тифус;

• енцефалит;

• чумата;

• салмонелоза;

• листни червеи;

• Листериоза;

• Туларемия;

• гъбични инфекции и др

Отърви се от вредителите могат да бъдат всички описани начини. Шампоан за използване, капка, яка и / или народни средства.Подходът към този въпрос трябва да бъде изцяло - да се справят всички животни в къщата (можете да използвате шампоан и яка), успоредно в апартамента трябва да се извърши превенция. Имайки животни, които могат да се свържат с друга фауна (за разходка или посещение), това ще трябва да се прави повече от веднъж.