Як врятувати шубу від молі

Грудень 2018

Відео: Захисник Авакова-молодшого прокоментував справу "рюкзаків" (Грудень 2018).

Anonim

За да се защити слой молец по няколко начина Собственици палта не се интересуват за това, което принадлежи на бенката рода и бенката е различен от Обесването на кожа. Но те се интересуват от въпроса - какво да правят, така че ново скъпо ново нещо да не се яде от лакомия мол. Това само нашите майки и баби направиха за защита на облекло от увреждане - в хода на ходене нафталин кожи от портокали. Какви са най-ефективните средства за молци днес?

Физиологията на проблема

Всъщност не разрушава самите дрехи, а ларвите. Те се хранят с косата, от която се нуждаят, за да растат и да кълнат. Те не се интересуват дали това е нонче или трикотажна шапка, най-важното е, че влакната са естествени, вълнени.

Самият мол няма да навреди директно. Но тя полага яйца върху дрехите си. И ако къщата се появява пърхащи сиво-кафяв малък мол, това означава, че възнамерява да се рушат дрехи или дрехи вече се развали ларва, от което се излюпили.

Пеперудите, като всички насекоми, не могат да издържат на студа. Затова през зимата не можеш да се страхуваш, че оцелелите кожени палто ще снасят яйца и ще развалят нещата. Всяко разходване при температура под -10 градуса надеждно предпазва от това, тъй като ларвите изчезват.

Самият мол няма да навреди директно. Но тя снася яйцата върху дрехите

Има опасност за палто е лятото, когато пеперудите се активират и температурата е удобно за възпроизводството и развитието на ларвите.В допълнение, лято палто от норка отстранен за съхранение и за дълго време, не пипай - за ларви са спокойни условия, когато те са никой не притеснява и никой не се притеснява. В резултат на това, когато козината се извади през есента, се оказва, че молецът я е ял. Какво да направите, за да защитите нещата?

Начини на борба

Има много начини да се отървем от къртиците. Разграничаване:

 • химически метод;
 • народни средства;
 • механична защита;
 • специално съхранение.

Сега има такава услуга като съхранение на кожени палта през зимата. Norkovoy - и не само - летни палто може да бъде депозиран в компания, оборудвана с хладилник за кожени палта. Все пак не всеки иска да се раздели с вещите си дори за известно време, така че домашните методи на защита не губят значение. Можете също така да използвате кестен за борба с молец.

Опасността за палта е лято, пеперуди се активират и когато температурата е удобно за възпроизводството и растежа на ларви

Методи механична защита

с този метод, да се опитва неща, от незапомнени времена. Най-простият начин е да разклатят нещата и да ги издухат. За тази цел кожусите се изваждат няколко пъти през топлия сезон, те се разклащат и се климатизират. Това предотвратява ларвите да се придвижват тихо и да премахват много от тях.

Предимства на метода:

 • Простота;
 • абсолютно нищо не струва.

Недостатъци:

 • е неефективна;
 • изисква труд.

Друг механичен начин за спасяване от къртиците е да се предотврати навлизането на пеперуди в продукта. За това нещата са опаковани плътно. За тази цел се използват или големи пластмасови торби или капаци. Важно е покритията да са запечатани и да нямат, дори и най-малките повреди.

По-малко

 • , ако нещата в момента на опаковането се оказа едно яйце, означава абсолютно не работи - ларвите се хранят козината.

Механика и химия

Затова в момента има инструмент, който съчетава положителните аспекти на механичните и химическите средства за защита. Това са случаи на съхранение, импрегнирани с инсектициди, отровни молци, например, "Raptor" обхваща.

Такива продукти са нормално покритие, изработено от нетъкан текстил, който е импрегниран с репелентно вещество и има здрав цип. Според прегледите, импрегнираните случаи ефективно защитават нещата, дори ако има много молци в стаята.

В действителност унищожава дрехите не на мол и неговата ларвите

методи химическа защита

Те включват използването на различни видове средства, унищожаване и отблъскващ насекоми. Те могат да бъдат аерозоли, различни таблетки.

Струва си да си спомним, че не можем да използваме норки. Така че, разбира се, можете да се отървете от бенки, но е лесно да се повреди продукт - проникващи косата на козината, химикалът се влошава нейната структура.

Преди това молецът не е ял нещо, използва нафталин. Сега се установи, че веществото е твърде вредно, особено за домашни животни. Поради това е по-добре да го изоставим и да обърнем внимание на съвременните средства.

Извършвайте лечение на кабинета с аерозоли най-малко 2 пъти месечно. Аерозолите не представляват опасност за здравето на топлокръвните същества. Въпреки че за надеждност можете да носите респиратор, особено ако има алергични реакции към домакинските химикали.

Ефективни днес са таблетки и плочи срещу молци, които вече са на разположение. Те са направени от инсектицидни растителни масла и са напълно безвредни за хората, за разлика от нафталин.

Предимствата включват:

 • ефективност;
 • лесен за употреба;
 • средната цена.

Препоръчително е да се направи плат чанти, ги поставя в суха лавандула и се поставя в случаите с палта

Традиционните методи

Нашите майки изместиха неща портокалови кори. Смята се, че те имат страшен ефект. Мнозина обаче забелязали, че под кората, ларвите на молец се плискаха спокойно и бяха разочаровани от това лекарство.

Всъщност, портокаловата кора може да защити пеперудите, да ги плаши и да не им позволява да седнат на кожените си палта. А срещу ларвите, които са вече на палтото, коричките не работят. Следователно, портокаловите пили могат да се използват само като превантивна мярка, а не като борба.

Гераниумът и лавандулата имат възпиращ ефект. Те препоръчват да се правят торбички от кърпа, да се поставят сухи лавандула в тях и да се поставят в корици с кожени палта. Тогава можете да спасите нещата.

Народните методи на борба са ефективни само в комбинация с химически и механични. Сами по себе си, те едва ли ще помогнат да се отървете от насекомите.

Традиционните методи за защита срещу молци (видео)

Правила за съхранение

 • палта трябва да бъдат основно почистени преди лятото, за да се разклаща.
 • Кабинета, където ще се съхранява нещо, лекувайте с анти-мол.
 • Обработвайте самия инструмент с капак.
 • Изхвърлете пламъците и фумигантите в шкафа.
 • Кожусите от естествена кожа трябва да се съхраняват в кутии или торбички, които са херметически затворени. Можете да поставите таблетки от молци в контейнер.
 • Не съхранявайте палта с други неща.

  Важно е да знаете, че молецът и неговите ларви като мръсни неща - те са привлечени от миризмата на пот. Чисто нещата са много по-малко вероятно да бъдат засегнати от тях. Следователно, преди да почистите нещата за зимата, те винаги трябва да бъдат внимателно почистени.

Преди да почистите нещата за зимата, те трябва винаги да бъдат внимателно почистени

Средствата, които отблъскват молци, са много по-евтини от палтото от норки. И така, не се отказвайте от тях и още повече пренебрегвайте правилата за съхранение на нещата. По-добре е да похарчите малко повече усилия, но не и да скърбите с любимата си козина.

Как да защитим козината от молци (видео)