Як вибрати і використовувати пастку для молі

Лютого 2019

Відео: TEENS REACT TO 90s INTERNET (Лютого 2019).

Anonim

Молецът причинява значително увреждане на свойството Mole - добре познат вредител. Нейните видове са много: плодове, храна, зърно, дрехи, молец от козина. Някои от тях разрушават продукти, други - дрехи и кожи. И тези, и другите причиняват значителни щети на имуществото. И ако в къщата се появяват сиви пеперуди, това означава, че е време да започнем да ги ловуваме, тъй като те вече търсят място за хранене на яйца. За да избегнете появата на разколебани ларви, е необходимо да се биете с пеперуди. И за тази цел е разработен специален капак.

Какви са капаните

Капанът се произвежда от различни производители. Те са предназначени за механично борба с различни видове молци. Като правило капаните са ефективни срещу:

 • перални пеперуди;
 • плодови молци;
 • пепелянка;
 • пеперуди;
 • молец;
 • Shubo молци.

Най-честите капани за молци - лепилото и феромон

Капаните могат да бъдат различни в съответствие с принципа на действие и на използваните вещества и техники. Но най-често срещаните от тях са:

 • лепило;
 • феромон.

Феромонни капани

Основното количество произведени капани е абсолютно безопасно за хората и животните, тъй като те не съдържат никакви отровни вещества. Те действат на различен принцип: привличат насекоми и ги държат механично. Това са така наречените феромонови капани. Действието на капаните върху физиологията на молци се основава.

Капанът съдържа феромони, които привличат къртицата. Феромоните са специални вещества, които животните дават, за да привличат хора от противоположния пол и да осигурят процеса на възпроизводство.Особено важно е действието на феромоните в света на насекомите - те са по-ориентирани в търсенето на индивиди за чифтосване.

Феромонните капани привличат насекоми и механично ги държат

Учените по едно време изолират феромоните от молци и ги синтезират изкуствено. Те включват около дузина различни съединения. Тези полови феромони се използват в капани за привличане на молци. Дизайнът, който имат, може да е различен, но смисълът винаги е един и същ.

Видове феромонови капани

Те могат също да бъдат лепкави и незалепващи.

Залепващият капак се състои от корпус, лепило и дозатор за издигане на привлекателен аромат за насекоми. Диспенсерите са изработени от каучук, фолио. Материалът на дозатора определя продължителността на употребата. Диспенсерите Folkaplenovye служат по-дълго, почти три месеца. Но гумата ще трябва да бъде заменена много по-бързо, тъй като техният срок на експлоатация е 5-6 седмици.

Фактът, че устройството се използва от производителя в даден капак зависи от периода на експлоатация и цената. Дългосрочното устройство струва повече.

Капакът е захванат на места с потенциално натрупване на молец

Лепкавата подложка е покрита с лепило, което запазва свойствата си дълго време. Насекомите се привличат от свободни феромони и летят, за да миришат. Те падат върху лепилото и се придържат към него. Тъй като линейката е покрита с молец, тя се заменя.

Капанът често е прозрачен за удобство на потребителите. Веднага се забелязва колко е запушено устройството и дали е време да смените линейката.

Как да използваме

Капанът е прикрепен в места с потенциално натрупване на молец. В къщите, това могат да бъдат шкафове, където се съхранява храна, когато става въпрос за молци за храна. И гардероби с дрехи, ако борбата идва с палто и кожено палто. Можете да научите повече за други методи за защита на вашите пелерини, като прочетете една от статиите на нашия уебсайт.

Трябва да проверявате капаните всеки ден.

Молчето пада върху лепилото и го прилепва

Глухите капани се състоят само от тялото и дозатора. Насекомите, привлечени от миризмата на феромони, се вкарват в капана в специално отделение, където не могат да излетят. Понякога такива устройства имат инсектицид.

Феромоновите капани са вредни

Капан с феромони са абсолютно безопасни, тъй като те не съдържат никакви отровни вещества. Освен това самите феромони съдържат незначително количество - до 1-3 mg. Ето защо те са толкова удобни за използване в кухни - те са абсолютно безвреден за продуктите и не могат да ги развалят. Феромоновите капани могат да бъдат разположени в шкафове с продукти.

Феромоновите капани действат стриктно срещу определен вид насекоми. Тъй като за всеки тип насекоми само определен вид феромон служи като стръв, възможно е да се отървете от молци изключително.

Капани срещу пожари

Пожари с еднакви продукти за успех вредят в кухнята. За хората, неговият външен вид не е много по-различен от молец от плодове. Капанът от огъня е изработен от полиетилен, който се обработва от феромони. Пеперудите попадат в тялото и остават там.

Задържайте капани на ниво 2, 5 м от нивото на пода. За кухнята един или два капана са достатъчни, за да се гарантира, че молците бързо се елиминират.

Как да се отървем от моловете (видео)

Предпазни мерки

Много хора вярват, че колкото повече те ще се поставят капани, толкова по-надеждно да се предпазите от молци.И вместо препоръчителната сума, на територията на 7 метра се поставят 3-4 капани. И те са изключително разочаровани, когато видят, че капаните не работят.

Оказва се, че твърде много източници на феромони не могат да се инсталират на малки места. Инсектите започват да се изгубват поради наличието на феромони и престават да се интересуват от капани.

Така, един капан е достатъчен в кухните, максимум две.

Правила за кандидатстване

Съвременните капани са снабдени с удобен адхезивен слой, който им позволява да бъдат залепени на всякакви повърхности. В този случай, след отлепване на капаните на повърхността на шкафовете, няма останали следи. Устройството може лесно да се постави на хоризонтални и вертикални повърхности.

Съвременните капани са снабдени с удобен лепилен слой, който им позволява да бъдат залепени на всякакви повърхности

Най-известните капани:

 • "Природен контрол" срещу пеперудите;
 • "Aerokson" от молец;
 • "Раптор" от различни видове бенки.

Мерки за сигурност

Въпреки че в капаните няма пестициди, те все още са обект на мерки за сигурност, когато ги залепват. След като работите с тях, трябва да измиете ръцете си със сапун и вода. Ако веществото от капанът попадне върху кожата, то се избърсва от кожата с памучна вата с растително масло и добре измива мястото на контакт с вода и сапун.

Средства от молци (видео)

Капанът помага бързо да се отърве от молци и да не се тревожи за безопасността на продуктите. Отзивите на клиентите показват тяхната ефективност и лекота на използване.