Як позбутися від клопів самостійно

Може 2019

Відео: Як вивести тарганів (Може 2019).

Anonim

Един бъг в апартамента е повод за започване на дезинсекция. И колкото по-скоро се прилага, толкова по-вероятно е да се предотврати по-нататъшното разпространение на насекоми. Ако има възможност да се обадите на специалисти, то определено трябва да го направите. Но тези, които не са достъпни за услугата за борба с вредителите, можете да направите сами. След това ще обсъдим как сами да извадите кокилите: какви действия са необходими за това и какво да използвате. За да бъдете себе си дезинсекция

Определяне на степента на заразяване на

В началния етап на дървеници инфекция предпочитат непосредствена близост с човек спи. Те могат да бъдат намерени в пукнатините на матраци, между стените на леглото, в спално бельо или нощни шкафчета. Само се появи в плоските насекомите все още не са успели да се отложи потомство, а ако не можете да намерите в близост до леглото лежеше, така паразити отглеждани наскоро.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

С тежки инвазии на дървеници са навсякъде: в рамките на батериите, с картините, под килими. В същото време те организират полагане в някое уединено място на апартамента.Намиране на бъгове на места далеч от леглото, можете да бъдете сигурни, че апартаментът вече е доста силно заразен с паразити. Наличието на oviposition влияе върху избора на средства за дезинсекция поради това, че не всички химически агенти могат да се отърват от тях.

Подгответе помещението за обработка

Преди обработката е необходимо да разберете дали всички стаи в апартамента трябва да бъдат обработени. Също така е необходимо да се определи необходимото местообитание за паразити. На такива места обикновено се събират не само възрастните, но и младите, заедно с все още излюпеното потомство. Веднага можете да видите екскременти на насекоми, както и кожи, оставени след молване.

За да унищожите независимо бъговете, преди обработката е необходимо да изчистите помещението с излишни елементи, за да осигурите достъп до всички изолирани ъгли. Заразени неща, подходящи за носене, трябва да извадите от апартамента и да ги освободите от дървеници, които са извън къщата. Спалното бельо и облеклата се измиват най-добре при високи температури. Нещата, които не подлежат на измиване, могат да бъдат поставени в пластмасова торба и изпратени във фризера. Ако оставите във фризер за няколко дни при най-ниска температура, паразитите ще умрат.

Изберете подходящи средства

Има много начини за борба с дървеници, включително:

  народни средства за защита - съоръжения за обработка, използващи смеси на базата на нафталин, метилов спирт, оцет, керосин, трансформаторно масло, терпентин или зелен сапун. Веществата са вредни за насекомите, но ще остане изключително неприятна миризма, от която е трудно да се изхвърлят. В допълнение, на практика методът се оказа неефективен.Ето защо, пелинът, който е препоръчан да се използва в старите дни, е малко вероятно да изплаши паразити с миризмата си.

  Важно! Безопасно и естествено народно средство за изплакване на буболечки е прахът на ромаш-пиретрум. Лекарството е без мирис, не предизвиква пристрастяване към насекоми и е лесна за употреба. Недостатъкът на лекарството е, че е трудно да се намери в естествената му форма - обикновено са достъпни само индустриални, по-малко ефективни аналози.

 • Замразяване - разрушаването на синантропни насекоми с помощта на ниски температури. Chill паразити възприемат двусмислени при температура от 0 ° С до -10 ° С паразити попаднат в състояние на летаргия, при по-ниска температура до -18 ° С, някои от грешки може да оцелее, и само на температурата под -20 ° С и напълно унищожават възрастен и младите хора в относително кратък период от време.
 • Топлинна обработка - излагане на буболечки от пара или висока температура.

  Отопление на помещенията с газово оръдие

  Можете да получите грешки у дома с помощта на парогенератор, ютия, пара или горещ пистолет. Чорапите и техните яйца не могат да задържат температурата + 50 ° C, загивайки незабавно. Но този метод има и сериозни недостатъци: необходимо е специално оборудване за отопление на помещението, което включва риск.

 • Показването на сесиите е най-ефективният начин да се отървете от самите бъгове. Използването на специализирани инструменти като цяло с професионално оборудване и богат опит с контрол на вредителите гарантира пълно унищожаване на паразитите. В допълнение, често dezinfesters предоставят различни гаранции, като например бариера лечение, което предотвратява бъгове от влизане в апартамента, безплатно преработка, ако насекомите все още се виждат в апартамента.
 • Химично Лечение - убиване грешки чрез пестициди под формата на разтвор (Het, Малатион, Forsyth Fufanon, палач), прах (Riapan, Fath, Klopoveron, Neopin, Fenaksin), креда (Mashen'ka) или спрей (чиста къща, Karbozol, Perfos-Р, Raptor, Reid). Всяко едно лекарство е доста ефективен в борбата срещу дървеници, но токсични и отровни за хората, така че използвайте инсектициди трябва да бъде много внимателно, спазвайки предпазни мерки за безопасност.

При избора на лекарство трябва да се помни, че не всички методи могат да повлияят на овулацията. В началните етапи на инфекцията ще отговарят на почти всеки химичен агент, но ако инфекцията се е разпространила в целия апартамент и женската успя да снесат яйцата си, трябва да се даде на най-високо качество и ефективното средство.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

, за да обработи

Зареждане …

При гризачи всички възможни средства, за да се съсредоточи върху това как да се справят с всички ъгли, процепи и други трудно достъпни места, където бъговете предпочитат да се скрият. Особено внимание се отделя на зоната за спане и зоната на легло. Допълнителни събития се разпространяват във всички заразени помещения. Необходимо е внимателно боравене с мека мебел, книги, дрехи, цокли, врати, завеси, електроника и други предмети от бита.

Според обработката химически завърши, моля, затворете всички прозорци и врати, а след това излезе от стаята за няколко дни, за да лекарство напълно е действал от паразити.След топлинна обработка не е необходимо да излизате от стаята. Не се препоръчва почистване веднага след дезинфекция, особено ако са използвани съвременни химически инсектициди. Повечето от тях имат микрокапсулирана структура, което означава, че те са насочени към дългосрочни действия. Вместо това е възможно да се извърши следната процедура: (. Дръжките на вратите, облегалките, плота, и т.н.,.) Се смесват етаж пакети сода за хляб в кофа с вода и полученият разтвор избършете повърхностите на апартамента, който често е свързано домакинство.

Унищожаването на спалниците само изисква повече от едно третиране на апартамент (трябва да се повтаря още няколко пъти) от една до две седмици. По това време потомството вече ще се излюпи от яйцата, но няма да има време да направи своя собствена овулация.

Съвети! Когато дублирате химическото лечение, трябва да изберете различен инсектицид, отколкото преди това. Паразитите много лесно могат да свикнат с всякаква отрова, развивайки имунитета по своя ефект. Ето защо, повече от два пъти, за да се използват същите промишлени средства, е безполезно. Много лекарства се създават на базата на същите активни вещества, така че при избора на лекарство, обърнете внимание на това!

Като превантивна мярка е необходимо да се ремонтират всички пукнатини, пролуки и дупки между съседните апартаменти, да се залепят тапетите и да се поставят бъговете за отравяне във вентилационните отвори.

Предпазни мерки за безопасност при борба с вредителите

 • Преди обработка трябва да напуснете помещението за всички, които не участват в преработката, както и домашни любимци и деца;

 • Ако се планира дезинсекция с химически препарати, трябва да премахнете чинии, храна, спално бельо, одеала и възглавници от зоната за третиране;
 • Преди процедурата за химически контрол на вредителите да носите лични предпазни средства (ръкавици, маска, чаши, шапка, халат и т.н.));
 • Дезинфекцията с промишлени пестициди трябва да се извършва с отворени прозорци, които в края на лечението трябва да бъдат затворени;
 • След като сте примамили, трябва да свалите дрехите, да измиете ръцете си и другите отворени участъци на тялото със сапун и да изплакнете устата си.