Як обробити квартиру від вошей і гнид

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Грудень 2018).

Anonim

Ако в къщата има въшки, тя трябва да бъде едновременно активна борба срещу тези вредители възможно най-скоро да започне, тъй като техните ухапвания са изключително неприятни, а понякога дори опасни. Но как да се отнасяме към апартамент от въшки? Съществуват много доказани и ефективни средства за защита срещу нишки и въшки.

Как да изберем средства за

All използва за контрол на насекоми - вредители средства могат да бъдат разделени на две групи: химични, както и фолк. Всяка категория трябва да се разглежда отделно.

Химия

Много хора избират точно химикали, за да убие въшки и гниди дома , и това е наистина разумно, защото тези лекарства предимно съдържат инсектицидни вещества, т.е. химикали, които влизат в тялото на насекоми и да имат върху тя има вредно въздействие, като по този начин помага да се отървем от тях.

Всички химични вещества са разделени на няколко вида в зависимост от формата:

 • Така наречените прахове, т.е. прахове. Такава форма е често много неудобно да се използва, тъй като, от една страна, фините частици могат лесно да влязат в тялото на животни или хора, от друга страна, обработка на плоски повърхности и някои (например, спално бельо) е трудно и не е еднакъв и ефективен.
 • Гелове, мехлеми, кремове. При прилагането на този тип също има редица неудобства, тъй като обработката на нещата или леглата е сложна. Освен това ще бъде възможно да се покрият далеч от всички повърхности, а върху някои материали може да има следи.
 • Решения. Обикновено те се приготвят от концентрати с добавяне на вода, след което се преместват в контейнери и се напръскват с пистолети. Това е доста удобно, но все пак трябва да се свържете с химикалите и да се концентрирате. Макар че въобще умира миролюбивата.
 • Спрейове и аерозоли. Тази форма се счита за най-удобната, защото не е нужно да готвяте нищо и пръскането ви позволява да направите всички повърхности, неща, легла и други неща колкото е възможно по-ефективни.
 • Моливи не са най-ефективният вариант, тъй като обработката на апартамент от въшки със сигурност няма да бъде пълна.
 • Когато се използва педикулоза, главно шампоани, те ще помогнат да се отървете от вредители в косата.

Доказан средства

Най-ефективният и доказани инструменти, за да помогнат на себе си да унищожи въшки и гниди в апартамента:

 1. "дихлорвосът" и всички негови аналози, като например "малатион". Такива инструменти се тестват не от едно поколение и всъщност са много ефективни, но имат един огромен недостатък: те са опасни за животните и за хората. В допълнение, миризмата е неприятна, сурова и доста устойчива. Но въшките в апартамента всъщност умират и доста бързо.
 2. Пиретрин, Пиретрум. Такива средства за защита са ефективни и безопасни едновременно, защото основният компонент е екстракт от къдроглав лайка, за който въшките много се страхуват. Той е ефективен срещу повечето вредители, но е напълно безопасен за животни и хора.
 3. Препарати на основата на пиретроиди - синтетични аналози на пиретрини. Те включват такива средства като "Циперметрин", "Алметрин", "Ципи" и др. За животните и хората тези препарати са почти безопасни, тъй като те са с ниска токсичност.Но въшките ще бъдат унищожени.
 4. "Get" е популярно и доста ефективно средство, чийто основен компонент е хлорпирифос. За всички топлокръвни животни и хора е напълно безопасно, но въшките в апартамента след неговото умиране неизбежно умират. Този препарат се получава като концентриран течен разтвор.
 5. "Combat" - инструмент под формата на спрей. Той е много ефективен, той се предлага в две версии: "Combat Multispray" и "Combat SuperSpray". Първото лекарство е универсално, второто се характеризира с по-тясна специализация и се използва главно за унищожаване на въшки, нишки и други кръводи. Активните вещества са различни, но те са безвредни за хората и, разбира се, за животните. В допълнение, миризмата е много приятна, тъй като има и аромати в състава.
 6. "Raid" - още един достъпен и доста ефективен инструмент, основният компонент на който е циперметрин - най-популярни и са безопасни за хората и животните инсектицид. Формата е удобна, миризмата не е сурова, ще бъде възможно да се отървете от насекомите доста бързо.
 7. "Делта зона". Активното вещество (делтаметрин) е в специален микрокапсулирана форма, е абсолютно безопасни за хора и животни, но бързо прониква в тялото на вредители.
 8. "Лемдската зона". Активната съставка в този случай е ламбда-цихалотрин. Формата също е микрокапсулирана, така че всички въшки във вашия апартамент ще бъдат бързо унищожени.
 9. Ако имате педикулоза, можете да използвате такива лекарства като "Никс", "Итакс", "Веда". По същия начин можете да правите пране и почистване на някои неща.

народни средства за защита

Традиционните средства могат да се използват самостоятелно, но често обработката е по-малко ефективен от прилагането на специализирани лекарства.И все пак за всеобхватна борба, те са напълно подходящи.

Народни рецепти:

 • Билки с ярки миризми, като пелин, евкалипт, тъни и други. Те могат да се използват в изсушена форма, като се полагат на пода, както и върху мебелните елементи. Ароматът трябва да изплаши ноктите и въшките.
 • Можете да смесвате части сол, равно и сода за хляб и прах, получен чрез процес на повърхност, като на пода, на леглото, тапицерия на столове, дивани и други мебели.
 • Обичайната мента може да помогне. Тя трябва да бъде просто разложена у дома и сред нещата, особено в хабитатите на вредителите.
 • Използвайте кората от цитрусови плодове, защото съдържа етерични масла с ясно изразени миризми, които отблъскват почти всички насекоми, особено вредители, които са въшки.
 • Някои хора използват чесън, като поставят лобовете си на пода, а също и върху мебелните предмети. Тази остра и неприятна миризма на въшки също не толерира. И малко нарязан чесън се смесва с бирена мая.
 • Можете да опитате да нанесете борови дървени стърготини, миризмата на иглолистни дървета, вредители също са много неприятен, така че те ще трябва да напуснат стаята.
 • Отнасяйте косата или леглото с оцет.

Правила за обработка

За да се отървете от ницове и въшки в апартамент, трябва да знаете и спазвате някои важни правила:

 1. Първо, стаята трябва да бъде подготвена. Първо, трябва да измиете добре пода, да направите лечението по-ефективно, както и незабавно да унищожите някои от вредителите, като ги събирате с парцал или парцал. На второ място, всички текстилни изделия, включително леглата и повечето от артикулите, трябва да бъдат извадени от стаята и измити с топла вода или дори варени.Всички хранителни и хигиенни продукти от помещенията се изваждат или покриват с плътен филм. На трето място, всички памучни и порьозни повърхности трябва да бъдат вакуумирани.
 2. Използване на каквито и да било средства, това е изключително важно да се придържа стриктно към данните в инструкцията за инструкции, както с подготовката на състава, и в залата за лечение, спално бельо и различни повърхности.
 3. Дръжка апартамент е необходимо да се много внимателно, като се обръща специално внимание на местата, където обикновено насекоми обитават или скриване: цял етаж, на леглото, в пространството между отделните парчета на мебели, под цокли, под дивани, пухкави килими, мека мебел, пълнени играчки, както и като.
 4. По време на лечението и в продължение на известно време след това (около три до четири часа) в помещението не трябва да бъде домашни любимци и наематели.
 5. След около три часа след обработката е необходима за извършване на аериране за отстраняване на остра миризма. Отворете всички врати и прозорци в продължение на поне един час.
 6. Всички повърхности, с които наемателите често влизат в контакт, е желателно да избършете. Но подът не се нуждае от измиване, за да се запази функционирането на лекарството.
 7. Една седмица по-късно (точната продължителност на периода на експозиция ще бъдат посочени в инструкциите) организира цялостно почистване на пролетта да се отървете от всички мъртви насекоми и почистване на пода и други повърхности на съставките на препарата.
 8. За една седмица след първото лечение е необходимо да се проведе втори, за да се отърве от нита и въшки, които са излюпени от преди отсрочени лица вече мъртви яйца. След около седмица отново, направете глобално почистване, измийте внимателно пода и изсушете всички мебели.
 9. Всички манипулации трябва да се извършва, първо, ръкавици, и второ, респиратор или защитна маска. Измийте дрехите и обувките след процедурата.

Сега определено може да се отървете от въшки и гърди в апартамента. Вредителите вече няма да се появяват на пода, на мебели или на други повърхности в лекуваната стая!