Як правильно знищувати клопів гасом

Червень 2019

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Червень 2019).

Anonim

Едно от най-известните средства срещу клопов - керосин Хората и дървеници живеят един до друг повече от хиляда години. И тази квартала, приятна за дървеници, не е приятна за хората. Бебетата причиняват много неудобства, хапейки ухапванията си. Ето защо с бъговете непрекъснато се бори. Днес има много химически агенти за унищожаването на паразитите. Когато химическата промишленост не съществуваше, имаше и други начини за борба - и много от тях не загубиха значението си до ден днешен. Едно от най-известните средства срещу бъгове е керосинът.

Old "запознаване" - керосин

керосин започна да се прилага за борба с дървеници преди почти половин век - почти от самото му създаване. Това е керосин, мазна, жълтеникава течност със специфична миризма. Принадлежи към горимите въглеводороди, кипящи при температура 150 градуса. Получете керосин при дестилиране на масло.

Първият регистриран керосин е през 1854 г. В онези дни той дори бил продаван в аптеките като лекарство. И въпреки факта, че керосинът, подобно на всички течни дълги въглеводороди, е токсичен, той всъщност се използва за медицински цели. И те все още го използват. Но като отровна субстанция, тя също така успешно се използва за тормоз на паразити на насекоми.

Действие на керосина

Първоначално керосинът се използва във ветеринарната медицина.Беше достатъчно бързо забелязано, че това помага да се отървем от някои паразити. Следователно, тя започва да се използва за измиване на косата срещу въшки и нишки. След това се забелязва, че той може да помогне да се отърве от буболечките.

Действието на керосина върху дървеници е добре проучено. Керосинът действа върху бъгове в комплекса, веднага на няколко фронта. Той едновременно засяга дихателните пътища на насекомите и ги плаши.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

керосин започна да се прилага за борба с дървеници преди почти половин век

са дървеници са дихателните органи - spiracles, разположени по цялото тяло. Керосинът има свойството, поради своята мазна природа, да покрие напълно тялото на насекомото с непроницаем филм, когато удари хитиновото покритие. Керосинът ще попадне в духовете, ще ги запуши и ще лиши насекомите от способността да дишат. В резултат на това паразитите просто се задушават и умират.

Използването на керосин може да се отърве от въшките, така че си заслужава да имате такъв универсален антипаразитен агент във вашия дом.

Минуси на

метода Всяко лекарство има свои плюсове и минуси. Това важи и за керосина. Неговите недостатъци включват следното:

 • веществото има специфична миризма, която изглежда неприятна за мнозина;
 • керосинните изпарения могат да окажат неблагоприятно въздействие върху здравето на лице, което претърпи обработка поради токсичността на веществото;
 • керосинът е запалим и експлозивен, което повишава риска от пожар в третираното помещение.

Предимства на начина

И все пак, не е нищо, че керосинът е бил използван в продължение на половин век за подслушване на бъгове. Той има редица неоспорими предимства:

 • е много евтин, така че е достъпен за почти всички;
 • Процесът се извършва само с керосин;
 • не е толкова токсичен за хората, колкото химическите инсектициди.

керосин попадне в spiracles, като ги запушва и лишава насекоми да диша

Как ефективно е

Въпреки факта, че керосина е смъртоносна за бъгове и бързо води до задушаване на насекоми, тя не е толкова ефективен, колкото може да се очаква при такива качества.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Още тук …

  И това е всичко, защото за да може керосинът да убие бъг, насекомото трябва да бъде покрито. В противен случай, ако тялото не е напълно навлажнено с веществото, насекомото може да продължи да диша. Не е трудно да се удавят индивидуални бъгове в керосина. Но е изключително трудно да подложите цялата колония наведнъж. Следователно е невъзможно да се унищожи всичко с керосин. Но можете значително да намалите населението.

  Керосинът не може да унищожи яйцата - поради факта, че той действа върху дихателната система.

  Защо използване керосин

  В керосин настоящите условия трябва да се използва за унищожаване на гнезда намерено вижда с просто око и рояци насекоми и последващо плашат оцелелите насекоми. Можете също така да научите как да се отървете от дървените плочки с помощта на "Карбофос".

  Правила за обработка

  Керосинът може да обработва дървени, метални и пластмасови повърхности.Те могат да изтрият мебели, подове, первази, обратни страни на картините.

  керосин не може да унищожи яйцата - се дължи на факта, че тя действа върху дихателната система

  Но не се справят с керосин текстилни изделия - матраци, мека мебел, одеяла. След това ще бъде почти невъзможно да се измие текстил.

  Как да се справим

  Има няколко начина да се използва керосин от дървеници.

  Метод 1

  В 100 g керосин се разтварят таблетки нафталин (5 g) и 50 ml креозол. Полученото решение избърсва всички повърхности в къщата и местообитанието на дървеници. Повторете лечението веднъж месечно до изчезването на паразитите.

  Метод 2

  изсипете керосина в пулверизатора и ги напръскайте с местообитанията на дървеници.

  Метод 3

  Вземете 4 части зелен сапун и го разтваряйте в топла вода. Добавете 1 част терпентина и 2 части керосин. Полученият разтвор смазва повърхността. Лечението трябва да се повтаря няколко дни подред, докато грешките изчезнат. След един месец повторете лечението.

  Метод 4

  Смесват се 12 части терпентин, 6 части керосин и 3 части денатуриран алкохол. В този разтвор се разтваря 1 част нафталин. Това означава обработка на повърхностите.

  Има няколко начина за използване керосин дървеници

  Метод 5

  смесват заедно 20 мл керосин, терпентинови 15 мл, 40 г сапун и 150 мл гореща вода. Облечете повърхностите.

  След обработка и смърт на дървеници в дома, е необходимо да се почисти, измийте всички повърхности, така че да не остане керосин.

  Предпазни мерки

  Керосинът се счита за отрова за хората. В малки дози, които се намират вътре, може да предизвика лек наркотичен ефект, чувство за еуфория. В големи дози причинява тежко увреждане на черния дроб и води до цироза, тъй като дългите въглеводороди разрушават мембраните на чернодробните клетки.

  Работата с керосин изисква предпазни мерки

  Затова работата с керосин изисква да се вземат предпазни мерки.

  • Най-добрият начин да започнете работа е да използвате респиратор, за да не вдишвате парите на веществото.
  • Избягвайте контакт с керосин и лигавици. В случай на контакт изплакнете обилно с вода.
  • Ако керосинът удари, предизвиквайте повръщане и се консултирайте с лекар.
  • Всички работи с керосин трябва да се извършват в добре вентилирана стая - най-добре е да отворите прозорците и прозорците, ако е възможно.
  • Тъй като керосинът е запалим и добре осветен, не можете да пушите, докато работите с него. Трябва да се уверим, че газът не гори в кухнята. Така че не можете да допуснете огън или експлозия.

  Как да се отървем от буболечки (видео)

  Керосинът е доказан инструмент, който може успешно да се използва за отстраняване на бъгове. Резултатът ще бъде забележим след няколко лечения. Най-важното е, че този метод ще струва изключително евтино и изобщо няма да засегне бюджета.