Докладно про обробку приміщень від різних комах: важливі нюанси

Липень 2019

Відео: Цветок нарцисс – посадка и уход, выращивание нарцисса и уход после цветения (Липень 2019).

Anonim

След това ще научите:

 • Какво трябва да имате предвид, когато поръчвате лечение от насекоми;
 • Какви са начините за обработка и кой предпочита?
 • Какви средства обикновено се получават чрез дезинсекция и че е важно предварително да се знае за тях, за да се избегнат неприятни ситуации;
 • Как да си взаимодействаме с професионалните услуги за борба с вредителите и какво да обърнем специално внимание.

и други интересни моменти.

Като цяло добре планираното и качествено проведено лечение на стаи от насекоми може да бъде описано като доста сложен и отнемащ време процес. Ако мислите, че това е достатъчно просто да си купите в местния магазин дихлорвосът и ги popshikat по цокли стая - добре, насекомите обикновено оценяват и жители дълго зарадва с присъствието си, като същевременно продължава активно да се размножават и да нахлуе в околните райони.

Обикновено пречиствателни съоръжения за дезинсекция, необходими в случаите, когато в началния етап на инфекцията е отдавна загубени, така че вредители или паразити масово се умножаваше, водещи до значително влошаване на санитарните условия и като цяло намаляване на качеството на живот. Въпреки това, в някои случаи, срещу новосъздадената "гости", като лечението е също така популярни, особено ако пътниците са първоначално създадени, за да се използват услугите на професионалисти и не се опитват да се борят с насекомите различни национални методи, или (не го вярвам, но това се случва), конспирации и молитви.

Най-често срещаното третиране на апартаменти от насекоми е унищожаването на следните членестоноги:

 • хлебарки;
 • Мравки;
 • дървеници;
 • молци;
 • бълхи;
 • Свинската мас.

Съвет

строго погледнато, мокрици, паяци, или, например, червеи, насекоми не са (насекоми само три чифта крака). Но в ежедневието, почти винаги, тези членестоноги се наричат ​​насекоми.

В допълнение, промишлени складове, в магазини, в различни хранително-вкусовата промишленост и преработката на постройките за животни срещу насекоми се извършва, за да унищожи килим бръмбар, бръмбари, свредлата и бръмбари, кърлежи, мухи, а също и срещу високо специализирани вредители на съхраняваните продукти.

При този метод на лечение на битови и промишлени (съхранение) пространство може да варира значително в зависимост от вида на средствата и методите за извършване на гризачи. Като правило много големи помещения се обработват с методи за фумигация, понякога със специални кошчета за пушене от насекоми.

В случай на обработка на обект методи за дезинфекция варира широко, но обикновено, основната щетите се нанася чрез пулверизиране на насекоми всяко ефективно инсектицид (или специално подбрани смес) във фино раздробена форма възможно най-голяма площ.

Начини за лечение на помещения от насекоми

Има няколко начина за лечение на стаята с инсектицидни агенти. Най-често дезинфекция услуги изходни насекомите, както следва:

 • Обикновено аерозолно третиране - пръскане инсектицид пространство възможно натрупване на насекоми и начина, по който те се движат. Препаратът в този случай се напръсква със специална пръскачка (спрей).Представете си един обикновен домакински или градина пръскачка, и вие ще осъзнаете, че се създава, когато такова лечение инсектициден спрей е сравнително груби, и следователно, неговата волатилност не винаги е достатъчна за влизане в различни тесни пукнатини и труднодостъпни места. По-добри неща са при използване на готови аерозолни кутии.

 • По метода на студената мъгла. Този метод е подобен на обикновен лечение аерозол, но разтвор инсектицид се разпръсква от специално устройство, толкова малки капчици, които са достатъчно дълго, за да проникне въздушното пространство и дори в тези места и пукнатини, които могат да бъдат много трудно да се справят с конвенционален спрей. Например, като фин аерозол може да унищожи гнездо дървеници, прониква във вътрешността на матрака или дивана чрез микропори в тъкан, и е в състояние да достигне хлебарки крият загрява в микровълнова или изходни отвори.

 • Методът на гореща мъгла. Този метод е доста сходен с метода на студена мъгла, но включва допълнително загряване инсектицидна аерозол до температура от 50-60 ° С, което увеличава времето на престой във въздуха и средствата за неговата ефективност срещу насекоми.

 • Фумигация, при която инсектицидът се прилага в газообразно състояние. Използването на серни и перметринови пури срещу насекоми може да се припише на този метод. Днес, налични в търговската мрежа инсектицидни пулове за домашна употреба - от хлебарки, дървеници, бълхи и други нежелани животни. Понякога е достатъчно веднъж да използвате бомба в затворено пространство, за да окоси голяма част от вредителите и паразити, които са се заселили там.

 • Прилагането на прах инсектициди, които са разпръснати в областта на движение на насекоми (така наречените прахове - името идва от дълго не се прилага пестицида DDT).

 • Използване инсектициден гел срещу хлебарки, мравки и буболечки (професионално унищожител използва този метод, освен че като спомагателна, но въпреки гелове са бавни, но при избора на качеството на продукта достатъчно добре, за да се намали броят на, например, хлебарки на нула). В действителност такива гелове работят като отровни примамки.

Така че, ако имате намерение да поръчате при обработването на промишлени или битови помещения от насекоми и да получите най-добри резултати, по-добре е да се съсредоточи върху обеззаразяване чрез топла или студена мъгла. Големите услуги за борба с насекомите обикновено са винаги готови да предоставят такава услуга - просто го уточнете по телефона.

Рейтинг:

"Hot мъгла, препоръчваме приятели подредени лечение на сутринта (те казаха, че ще бъде дълго време ерозира), служител на фирма дойде pohimichit в апартамент някъде след половин час, взе почти 5000 и излезе, като каза:.. че е необходимо да се изчака няколко часа, ще отиде до апартамента във вечерните импресии -!.. лист мирише ужасно, макар че той устоя на една седмица да спи през деня, че е невъзможно в къщата Но хлебарките от под мазилката се разпадна, и двата листа от дървото Ами, всъщност … Целият етаж беше разпънат! Те ходеха и се страхуваха да стъпят, за да не размазват на пода, лъжичка събира. "

Кушанъров, регион Москва.

средства, които произвеждат гризачи

По-голямата част от съвременните инсектициди за лечение на помещения срещу насекоми съдържат в техния състав на въпроси, свързани с пиретроиди (перметрин, ламбда-цихалотрин, делтаметрин и др.) Или към органофосфорни съединения (хлорпирифос, трихлорфон, малатион - известен още като малатион, и т.н.).. Всички тези вещества засягат нервната система на насекомите, което води до парализа и след това до смърт.

За лицето, повечето инсектициди са сравнително ниска токсичност, но грубо боравене може да доведе до отравяне - например, ако попадне в дихателните пътища или на храносмилателния тракт. Някои от инсектицидите могат да предизвикат дразнене на кожата.

Съвет

перметрин, напълно безвредни за хората, е много опасно за котки (първите признаци на отравяне са обилно отделяне на слюнка и е неподходящо поведение). Ето защо, ако стаята е обработени с формулирано въз основа на този инсектицид, тя трябва да се погрижи за това мустакат домашен любимец не е в контакт с третирани повърхности до мокро почистване. Не можете да позволите на животното да яде отровени мъртви или дезориентирани насекоми.

Трябва да се има предвид, че унищожител обикновено е тяхната основна цел е да се осигури унищожаването на насекомите в стаята, не винаги се тревожи за това дали лекарство, използвано мирише силно и за колко дълго миризмата ще се запази след лечението. Има случаи, когато жителите е трябвало да просто хвърлят мека мебел се дължи на факта, че тя държи в продължение на месеци упорит химическа миризма на инсектицид.

За щастие, някои съвременни ориентирана към услугите си обезпаразитяване на лекарства с относително слаб и бързо ерозира аромат. В допълнение, при поръчка, можете да зададете по-рано от времето, като добави, че само вие се съгласявате с обработката на слабо миришещ инструмент.

Ако ще да извършва обработката на един апартамент в самостоятелен вид, че е полезно да се разгледат следните точки:

 • аерозолни състави кутии (дихлорвос, Рийд, бойни и др.) Ви позволяват бързо да унищожи насекомите, ако знаете точно къде им натрупване. Просто пръскане на аерозол във въздуха, на пода или стените често е неефективно.

 • инсектициди концентрати за разреждане и последващо пръскане на битови пръскачка (получавате, Л зона Ksulat Микро и др.) Е по-икономично от аерозолни състави в спрей, и по този начин често са по-ефективни, по-специално поради продължително действие. Такива средства могат лесно да бъдат закупени чрез интернет.

 • Еднократното лечение в стаята не винаги е достатъчно. Например, за яйчни буболечки повечето инсектициди нямат токсичен ефект. Съответно, първата обработка ще убие възрастни индивиди от паразитите и техните ларви, а яйцата ще оцелеят. След няколко седмици, е препоръчително да се повтаря лечението, тъй като това ще унищожи млад ларвите, които по това време ще бъде изведен от оцелелите от първичната преработка на яйца.

 • Ако, например, хлебарки или дървеници продължават да проникват редовно в стаята от съседи, дори и след обстоен обезпаразитяване рано или късно, насекомите могат да се заселят обратно в апартамента си. Ето защо, лечението с насекоми трябва да се извършва съвместно със съседите.

 • Ако съседите не отиват до контакта, можете да се свържете с ЕЕН и да предприеме защитни мерки, като се използват средства от ефекта на бариера (например: третиране с пълнител отдушник ход по периметъра, и всяко насекомо, пресичане на третираната зона, което неминуемо е в контакт с инсектицида).

Процедурата за обработка

Независимо от това дали обработката се извършва от професионален унищожител на насекоми сили или да се подаде господари на стаята, в най-общия случай, той се състои от следните стъпки:

 • Изготвяне на помещенията. Ако това е жилищен апартамент или частен дом, те осигуряват достъп до местата, където насекомите могат да скрият, той се отдръпна от стените на мебелите; в случай на унищожаване на дървеници, е полезно да свалите спалното бельо предварително. Чисти дрехи, чинии, играчки сгънати в найлонови торбички и запечатани (все още имате доверие, че няма насекоми или техни яйца за тези неща). От складове и производствени помещения изходни хората понякога имат нужда да се коригира на вентилацията по начин, изискван от конкретен начин за кандидатстване.
 • Лечение на стаята с лекарството. Ако това е аерозол (мъгла спрей), се прилага за всички повърхности, мебели и оборудване, които са пълзящи насекоми, и очакваните места на техните убежища. Когато се използват гелове или прахове, те се прилагат в местата за движение на насекоми. Фумигантите просто се освобождават във въздуха и след това се запълват във всички ъгли на помещението.
 • Почистване на помещението и привеждане в жилищен или работен вид. Обикновено на този етап се изисква внимателно проветряване и мокро почистване.

Когато се обаждате специални услуги и гризачи мениджър обикновено се предупреждава, как да се подготвят стаята и след обработка унищожител обясни как да го сложите в ред. Освен това, някои компании предлагат всички тези работи от своите специалисти за определена сума.

Професионална дезинсекция: особени процедури и взаимодействие със специалисти

Покана от професионално обслужване и гризачи за преработка пространство от насекоми има смисъл в следните случаи:

 • , когато насекомите в стаята много, и в същото време не искам да се бори с тях по своя собствена;
 • , когато ви се струва, че вече сте опитвали всички инструменти и методи, но нищо не помага;
 • , когато независима борба влиза в сила само за месец или два, след което насекомите се появяват отново;
 • , когато тенденцията към алергии не ви дава възможност да разпръснете сами инсектицида в апартамента;
 • и само в случай, че искате да получите гарантиран резултат с минимални усилия от ваша страна.

В големи промишлени сгради или складове професионалното дезинсекция е единственият начин ефективно да се унищожат вредителите.

Участието на собствениците на помещенията в такава обработка, като правило, се ограничава до подготовката му и последващо подреждане. Наличието по време на обработката обикновено е забранено, за да се избегне отравяне. Ако клиентът по необходимост иска да спази цялата процедура, той трябва да има с него респиратор и гумени ръкавици.

насекоми Всички съвестен компания унищожават даде на клиентите на необходимите документи: договор с печата и подписа, сертификат за завършване, касова бележка, фактура при плащане. Винаги на етапа на повикване услуга е необходимо да се уточни какво гаранции, предоставени от компанията, в много случаи, дори и съвършен, и лечение не дава възможност да се унищожи насекоми в една-единствена процедура, и така след няколко седмици в стаята може да се появи отново дървеници или хлебарки, за унищожаването на което ще изисква преработка (трябва да се уверите, че такава обработка, ако е необходимо, ще бъде извършена безплатно).

Ако преди това не сте присъствали на гаранция, тя може да бъде за вас да се превърне в една неприятна изненада, когато компанията поиска преработване повече пари.

Преглед

"… В цената не е много по-висока от тази на други компании, както и отличен резултат. Бъговете мъртъв отпред, преди да се крие във всички пукнатини, и изведнъж povylazili. Миризмата на първо беше, но един ден устоя докрай. самият третирането е било около четиридесет минути + още 3 часа, апартаментът се държат затворени. в резултат на това се справиха половин ден и платени само 2000 от една стотинка ".

Максим, Красноярск

Лечение на помещения против насекоми с ръцете си

Може би най-важното е, че това, което трябва да запомните, когато самообслужването съоръжения на насекоми - е необходимостта да се придържат към строги правила за безопасност : манипулатор трябва да носят дрехи дълги ръкави, използвайте респиратор, очила и гумени ръкавици.Главата трябва да се постави върху главата.

Дори ако агентът няма почти никаква миризма - той не става по-малко опасен от него. Напротив: без мирис е лесно да се загуби бдителността и да се вдишва спрей за инсектициди. Повярвайте ми, когато хората пренебрегват основните правила за безопасност, когато се занимават с инсектициди, нищо добро не дойде от тях, или по-скоро - понякога имаше много лоши и опасни ситуации.

По време на лечението с аерозоли и спрейове, всички наематели и домашни любимци трябва да бъдат извадени от апартамента. В края на процедурата апартамента или къщата са затворени. Обикновено след 2-3 часа апартаментът е мокро почистване, а хората могат да се върнат към него.

По време на самата обработка трябва да се обърне специално внимание на местата, в които могат да се намерят насекоми. По отношение на степента, в която пръскането на ключови повърхности в къщата е щателно, ефективността на лечението до голяма степен зависи.

Трябва да се има предвид, че насекомите в стаята могат да се появят отново. Те могат да излязат от вече положените мъртви предшественици на яйца, да идват от съседи или да бъдат доведени в апартамента с нови неща. Следователно винаги е необходимо да сте готови за нуждата от повторно лечение, както и да провеждате редовно превантивни мерки за защита на помещенията от отделни лица, които попадат в него.

Какво трябва да знаете при избора на услуга за дезинфекция

Видеото показва добър пример за лечение на апартамент с насекоми, използващи метода за студена мъгла