Як використовувати борну кислоту від мурах

Грудень 2018

Відео: Применение борной кислоты в саду и огороде (Грудень 2018).

Anonim

Боровата киселина е известно антисептично средство, което представлява прах под формата на бели кристали. Този прах е слабо разтворим във вода, няма мирис, няма вкус.

Като борна киселина действа върху мравки

При поглъщане на мравка, борна киселина започва унищожаването на нервната система. Ако има достатъчно в тялото на насекомото, нарушенията на нервната система причиняват парализа и смърт.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Действието на борна киселина се разпростира върху насекомите, но не върху хората, а не върху домашните любимци. Вредно това лекарство става само при продължителна постоянна употреба вътре.

Мравките са затрупани в апартамент с борен прах за около месец. През това време цялата колония е унищожена, включително и насекоми, които не пълзят от мъртвеца и матката. Това е така, защото борната киселина убива мравката не мигновено, така че насекомото успява да я занесе в мравуняка на багажника и краката си.

Фактът! Наред с киселината в борбата с насекомите се използва тренировка - вещество почти идентично с борна киселина.Бораксът е толкова ефективен, колкото и борната киселина, когато се борят с насекоми, едната и другата могат да се използват еднакво ефективно. В този случай пропорциите на веществото в рецептите се запазват.

Рецепти с борна киселина срещу мравки

борна киселина с пудра захар

боракс простият прилагане срещу мравки е да се поръсва праха на мравка и следващата повърхност и мравка пътеки.

За по-голяма привлекателност за насекоми можете да смесвате киселинен прах със захар или захар на прах. Недостатъкът на тази рецепта е, че е необходимо да се знае точно къде се намират мъртвите или дори мъртвите пътеки. За да направите това, е необходимо внимателно да търсите в труднодостъпните места в апартамента (особено в кухнята и банята), а също така да прекарате известно време, за да наблюдавате движението на насекомите.

Рецепта с борна киселина, базирана на вода: пет грама боракс, сто милилитра течност, супена лъжица захар или мед. Получената смес се напълва до ръба с плоска плоча и се поставя на пода, за предпочитане в кухнята, за да е по-лесно за насекомите да достигнат отровата;

Рецепти за мравки :

    половин чаена лъжичка борен прах, два яйчни жълтъка. Сместа в консистенция трябва да прилича на тесто. От него трябва да се търкалят малки топчета, по желание, да се търкалят в захарна пудра, да се поставят на мястото на мравките и близо до гнездото;
  • супена лъжица вода, две супени лъжици глицерин, една чаена лъжичка мед, една трета чаена лъжичка на борна киселина, половина супени лъжици захар. Подобна препоръка за пресъздаване на топки за примамки;
  • няколко чаени лъжици мляно месо за една чаена лъжичка боракс.

Подобни рецепти могат да бъдат изобретени и самостоятелно, като се основава на месо, рибни продукти, брашно и сладкиши.

Важно! Необходимо е да следвате рецептата и да поставите толкова борова киселина или боракс, както е посочено, за да позволите на насекомите не само да умрат, но и да донесат отрова в мравуняка. В противен случай, преследване може да отнеме много дълго време, защото тя ще бъде разрушена от мравки, работниците и кралицата оцелява вътре мравуняк.

За всички рецепти съществува просто правило: когато преследвате мравки, трябва да изключите за насекоми достъп до всяка друга храна, с изключение на примамките. Поглъщайте сладки места, кифли, плодове. Уверете се, че след хранене няма трохи, локви, петна от храна.