Як використовувати гас від вошей

Грудень 2018

Відео: "O poder do esclarecimento, Holocausto" (Desenho animado) (Грудень 2018).

Anonim

Да се ​​отървем от ницове, въшки, бълхи и други паразити не е лесно. И ако специализираните средства са неефективни или изглеждат прекомерно скъпи, те обикновено се изпробват от една генерация на народни средства. Например, можете да използвате керосин от въшки. Буквално преди десет до двадесет години, много от тях практикуваха лечение на педикулозата с керосин. Но че е безопасно и ефективно, трябва да използвате подходяща рецепта и да следвате правилата.

Как агентът работи върху паразити

Керосинът наистина ли е ефективен срещу ницове и въшки? Да, това се отразява в различни посоки:

 • въшка умира след лечение, тъй като веществото прониква в хитин черупката попадне в дихателната система и предизвиква последващо задушаване.
 • Възможно е да се отървем от ниц, но е много по-трудно. Първо, те практически не дишат, така че задушаването става малко вероятно. На второ място, черупките им са по-плътни от червените черупки на въшките или бълхите. Но керосин до известна степен намалява лепкавостта на състава, с който възрастните фиксират нита на косата, така че след лечение с пчелна пита тях ще бъде по-лесно.
 • керосин е остър и неприятен за въшки, бълхи и други насекоми, вкуса, така че след лечението, ако успеят да оцелеят, те при всички случаи ще се стремим да напусне сегашния собственик в търсене на по-благоприятно за местообитанието.

Какви костюми

Азот, въшки и бълхи ще бъдат фатални за всеки керосин, но някои видове са токсични и опасни за хората. Ето защо е необходимо да се извежда само керосин за осветление (който се използва за зареждане на керосинови лампи) или технически, тези видове се считат за най-безвредни. Но дори и те могат да причинят вреда, ако не се спазват правилата за прилагане.

Как да използваме

Как да използваме керосина от въшки и нишки? Има няколко начина.

Първи метод

За да се отървете от въшките, бълхите и други вредители най-накрая, използвайте керосин в неразредена чиста форма. Но не забравяйте, че такъв концентриран продукт може да причини изгаряне на кожата!

Начин на употреба:

 1. Намокрете памучен тампон или диск в керосин и нанесете продукта върху главата (винаги на суха коса), като обърнете внимание на кожата.
 2. Когато се обработват всички къдрици, поставете целофанова торбичка или капачка на главата си.
 3. Оставете я за един или два часа, след което изплакнете внимателно с обичайния си шампоан. Също така, за изплакване можете да използвате оцетен разтвор (част 9% оцет и част от топлата вода), което ще повиши ефективността на процедурата.
 4. След това добре навийте къдрите, разделяйки ги на нишки.

За да елиминирате всички нива, трябва да извършвате три или четири лечения на интервали от няколко дни. Ушите обикновено умират след първите две.

За децата тази рецепта не е много подходяща поради изразените отрицателни ефекти върху главата, особено върху деликатната кожа. Но можете да разредете керосина с вода. Степента на влияние зависи не само от концентрацията на средствата, но и от това колко ще ги задържите.За деца е препоръчително да намалите времето за експозиция до половин час.

Методът на втория

За въшките са били убити, можете да използвате тази рецепта:

 1. Смесете една супена лъжица шампоан и керосина, добавете две супени лъжици зехтин или слънчогледово масло.
 2. Нанесете сместа на главата си и я излейте добре, оставете я за десет или петнадесет минути, след което изплакнете.
 3. Настържете косата си, за да премахнете мъртвите от обработката на насекоми.

Тази смес може да се използва ежедневно или с интервал от три дни до пълното отделяне на гърдите.

Метод три

За да се отървете от въшки и гниди, бълхи и други вредители, трябва да се смесват три или четири супени лъжици мед, четири супени лъжици вода (за предпочитане топла), една чаена лъжичка кутия керосин и една супена лъжица от детския шампоан. Съставът се използва като маска, приложена върху цялата глава и измита. Колко да се пази такова лекарство? Ще бъдат тридесет минути, през което време въшките ще загинат. Процедурата се провежда най-добре всеки ден или всеки ден.

Метод Четири

Това лекарство е също така ефективно срещу въшки, бълхи и сърбежи. За да го направите, трябва да смесите половин чаша мляко, три супени лъжици яйца от яйца и същото количество керосин. Нанесете съединението на главата си, задръжте я за един час, след което я изплакнете. Извършвайте ежедневно лечението, така че всички въшки да бъдат унищожени.

Предпазни мерки и препоръки за безопасност

Съвети, които ще се възползват от най-ефективните и безопасни за употреба от човека

 1. Ако сте решили да се тровят вредители, не забравяйте, че керосина - горими материали, така че лечението се извършва далеч от огъня и устройства или предмети, образуващи искри. В противен случай може да предизвика пожар.
 2. Керосинът срещу въшки може да причини сериозни алергични реакции. За да оцените риска, първо прилагайте малко количество състав върху всяка част от кожата (сгънете лакътя, китката) и следвайте реакцията в рамките на 24 часа. Ако няма промени, можете да обработите цялата глава.
 3. За децата продуктът може да бъде опасен, тъй като кожата на детето е тънка, уязвима и нежна. Така че не забравяйте да разредите лекарството, а по-скоро да използвате друга народна рецепта или специализирано лекарство.
 4. Ако по време на процедурата се появи сърбеж, замайване, изгаряне и други симптоми, веднага измийте главата си, дори ако въшките все още не са унищожени!
 5. Това означава да се отървете от ницове, въшки, бълхи и други паразити ще бъде ефективно, ако използвате лекарството като част от комплексната терапия, например едновременно със специални фармацевтични продукти.
 6. Не забравяйте да си измиете главата след лечението, в противен случай косата ще остане част от средствата и ще преследвате неприятна миризма.
 7. Определете предварително колко ще запазите състав и маркирайте часа.

Научихме се да караме въшки с керосин. Бъдете внимателни и спазвайте правилата за използване на керосин срещу паразити, така че въшките да загинат и здравето не е засегнато.