Правила обробки від бліх приміщень

Може 2019

Відео: Как ухаживать за котенком (чем кормить котят)? (Може 2019).

Anonim

Има ли бълхи в апартамента? Необходимо е да ги унищожите! Лечението от помещения на бълхите може да се извършва самостоятелно.

Включва два етапа:

 1. Почистване на домашни любимци от насекоми. Домашните любимци са "храната" и основното местообитание на бълхите. Инсектите се различават при скачането и могат да пътуват на дълги разстояния, оцелели дори при неблагоприятни атмосферни условия. Първо, трябва да се отървете от проблема с животните и след това да дезинфекцирате цялата стая, като обръщате специално внимание на подовата терапия. Животните се пенират, убиват паразити механично и се третират със специално средство.
 2. Елиминиране на бълхите в апартамент или къща. Бълхите предпочитат да заемат долните нива на апартамента, като подове, дъна на мебели. Епицентърът на дейността е на разстояние един и половина метра от нивото на пода. Най-често те образуват колонии в тапицирани мебели, килими, пукнатини в дървени тавани на стени, подове. В частна къща е необходимо да се обработват не само вътрешните помещения, но и пространството на тавана и мазето - любимите местообитания на земни бълхи.

Професионална или ликвидация

Изхвърлянето на бълхи може да се извърши независимо, ако броят на насекомите не се превърна в природно бедствие. В този случай е достатъчно да изберете ефективно средство за защита и внимателно обработване на апартамента. Ако стаята е буквално покрита с насекоми и всички крака на домакинството са силно ухапани, по-добре е да се обадите на професионалисти. В тази ситуация, дезинфекция трябва да използвате агресивни вещества, които изискват носенето на предпазен костюм и противогаз или респиратор мощен.

Как правилно да се обработва апартамент

Заразената стая трябва да бъде почистена от насекоми наведнъж. Достатъчно е да оставите няколко възрастни или ларви живи и след няколко седмици бълхите отново ще завладеят дома ви! Не можете просто да миете пода с репелент за насекоми, имате нужда от интегриран подход.

Инструменти за почистване на помещения

В отговор на въпрос, отколкото за лечение на един апартамент от бълхи, кърлежи, трябва да имате предвид следните полезни инструменти и ресурси:

 • предпазна маска (алергични използват по-добре този респиратор)
 • Дебели гумени ръкавици
 • Инструменти обезпаразитяване апартамент
 • комплект за мокро почистване (кофа, чиста вода, въже, парцали)
 • Хувър (идеалният инструмент за "дръпне" от ларви мокет и мека мебел и яйцата на бълхите)

След приключване на пространството почистване, трябва да се отървете от консумативи поведението или допълнително обработени дезинфектанти. трябва да се обърне Специално внимание към прахосмукачка - и я разрушава извън къщата и внимателно избършете antibloshinym решение, аерозолни филтри лечение.

Области на повишена инфекция - пълно лечение на помещенията

Бълхите се превърнаха в сериозен проблем? Само сложно лечение на апартамента срещу бълхи мощен анти-бълха средства ще напълно елиминира проблема.

Подови настилки и килими - основната местообитание на

Бълхите обичат стари дървени подове, съветски пластмасови плочки, пространството между первази и пухкави килими. В основата на инфекцията са за отдих, домашни любимци - визуално направи радиус на пода на уреда и да го изпратите на максимално допустимия размер на химикали.

Обърнете специално внимание на почистването на пукнатини и килими. Моля, имайте предвид, че първо трябва да извършите механично почистване на стаята, след това да отидете на химикала. Килимите са най-добре напълно вакуумирани и след това са извадени. В идеалния случай е необходимо да ги покриете с дезинфектант, преди да влезете в апартамента.

Тапицирани мебели, пердета, спално бельо, плюшени играчки

Огромно количество насекоми могат да се намерят в мека мебел! Най-често те скачат на плат от животни и след това подреждат истинска бърлога в пълнежа или дрямката. Първо, мебелите са изключително прахосмукани, а след това третирани с аерозол от бълхи. Завеси, спално бельо и играчки, най-добре е да се накисвате няколко часа в банята с дезинфекционен разтвор. Бълхите незабавно умират и нещата спират да бъдат източник на замърсяване на пространството.

Мебели за кабинета, врати и прозорци

Подове и мека мебел - основното местообитание за бълхи в апартамента. Не трябва обаче да забравяме дървените конструкции (особено използвани). Да ги обработва е далеч от лесен - трябва да мине през всички съхранени неща! Опитайте се да се уверите, че бълхите не слагат яйцата в тях. Ако откриете, използвайте едно от паричните средства на насекомите.

Ефективно средство против флота

Стаята може да бъде лекувана с различни лекарства - нежна или агресивна. Силно ефективните лекарства се използват при провеждането на професионална дезинфекция. Бълхите умират мигновено, но последиците за състоянието на жилището са много раздразнителни - реактивите могат значително да повредят имуществото. Дръжте домашни любимци, страдате от алергии или хронични респираторни заболявания?След това използвайте екологични средства. Опитайте се да използвате лекарства, съдържащи безопасни инсектициди от последно поколение (изкуствени или естествени).

Безопасни инсектициди - изучете състава!

Има пет относително безвредни за топлокръвни животни (включително хора) съвременни инсектициди:

 • Пиперонил бутоксид
 • пиретрин
 • Перметрин
 • Finpronil
 • Benzinbenzoat

Насекоми тяхната изключителна неприязън, така че те напуснат лекувания корпус завинаги. Антиблоковите препарати, разработени въз основа на тези инсектициди, могат да имат три форми: разтвори, прахове и аерозоли.

 • Пол струва почистващ разтвор
 • мека мебел трябва да се третират с аерозоли
 • В пукнатините и по цокъла може да бъде запълнена прах

Пазете дома на любопитни домашни любимци или малки деца? След това е по-добре да не се използват прахове - гранулите запазват сила "убиец" за дълго време. Трудно е да се предпазят децата и децата от любознателни дейности. Достатъчно е "вкусът" на инсектицида да предизвика сериозно отравяне. По-добре е да се използва само като ефективни решения и аерозоли, които също са напълно ерозира стаята за 48 часа, без да остави следа от неприятна миризма.

Безопасност

Обърнете внимание на безопасността! Бълхи умират на дезинфектанти и други живи същества могат да получат тежка епидемия отравяне или алергична реакция. Семейства с малки деца и хора, които държат домашни животни, попадат в кръг с висок риск. Опасно е да разрушават насекомите сами за хора, които имат сериозни проблеми с дихателната система.

Запомнете:

 • Преди да преработите помещенията от бълхи, трябва да освободите територията от непознати и след изгонване на насекоми - внимателно проверете почиствания апартамент и измийте всички повърхности с 2-3 пъти чиста вода.
 • Дръжте прозорците отворени за поне 5-6 часа, а за предпочитане един ден. Обработените детски играчки и текстилни изделия трябва да бъдат допълнително преработени.
 • Подът и мебелите от естествени материали абсорбират лоши миризми, затова се препоръчва да ги почиствате с вода с ароматни масла.

Икономично и ефективно

Те решиха да обработят самостоятелно апартамента? Не спирайте този бизнес наполовина! Избягвайте всички хапещи насекоми от всички домашни любимци и внимателно третирайте всяка повърхност от пода, завършваща със съдържанието на шкафовете. Скромен бюджет от 2000-3000 рубли ще бъде достатъчен, за да се отървете ефективно от вредните паразити! Не забравяйте, че само компетентно лечение от бълхите у дома бързо ще премахне неприятния проблем.