Використання борної кислоти проти тарганів

Може 2019

Відео: Методи боротьби з тарганами (борна кислота) Методы борьбы с тараканами (борная кислота) (Може 2019).

Anonim

От всички народни средства за защита от хлебарки боровата киселина е известна, може би повече от всички останали. Рецепти от отровни смеси с него толкова много, че вредителите могат да бъдат наречени истински гастрономи.

Боровата киселина е приложима в почти всички помещения и ситуации. Въпреки това, поради своята универсалност, този прах има свои собствени характеристики, положителни и отрицателни. Ето защо е необходимо да знаете как да отрови хлебарки с борна киселина преди да решите дали да го използвате: в някои случаи може да е по-подходящо да се използват други методи.

Общи свойства

Боровата киселина при нормални условия е бяла зърна, подобна на люспи. Няма мирис и вкус, топи се при 170 ° C, като постепенно губи вода и променя химическия състав.

Към бележката

Бура е сол на борна киселина, широко разпространена в природата. Формулата му е Na2B4O7 * 10H2O. Бораксът е толкова токсичен за насекомите, колкото самата киселина, а лекът за хлебарки с борна киселина или боракс ще работи еднакво ефективно.

В природата резервите от чиста борна киселина са много ограничени. Той е част от минералния сасолин, който се среща в малки количества в Средиземноморието и Близкия изток. Разтвореното вещество присъства в много минерални води.

така наречените "боров прах" е добре известен антисептични и следователно продават в аптеките в прахообразна форма и се разтваря във вода или алкохол форма.Тя е нейното решение в 70% етилов алкохол, наречен борен алкохол.

На бележка

боровият алкохол от хлебарки е много по-малко ефективен от другите форми на борна киселина. Това се дължи на факта, че Prusak отстранява миризмата на самия алкохол и поради това не може да отрови киселина. В същото време боровият прах от хлебарки е почти невидим за тях и това е основата за принципа на наркотиците.

Ефективността на борна киселина срещу хлебарки

За хлебарки, както и за повечето други насекоми, борна киселина е силна отрова. Действието на борна киселина върху хлебарки е това, че вкарвайки се в храносмилателния тракт на насекомото, тя прониква през кръвта в нервната система и предизвиква силно дразнене на периферните нерви на насекомото. Когато смъртоносната доза е превишена, вредителят започва парализа и умира от задушаване.

Съответно, за да се гарантира, че борната киселина срещу хлебарки е ефективна, е необходимо хлебарката да я погълне и за предпочитане - в голяма степен според стандартите за броя на насекомите. Ето защо всяко средство за хлебарка с борна киселина се използва, за да ядат насекомите , и въпроси като "Как да се изкорени хлебарки с борна киселина?" са по принцип неверни - тези вредители не правят прах, а са гравирани, така да се каже, сами и с удоволствие.

Не е нужно да приготвяте топки от бор от хлебарки с добавка на яйца, брашно, ванилия или други съставки, привличащи ги с мирис и вкус. В повечето случаи ще бъде достатъчно да се разпръсне веществото на места, където вредителите често се движат - в близост до перваза, по периметъра на основата на нощни шкафчета, под мивката. След като вредителят преминава през праха, частиците ще останат на лапите му.След това, в подслона, насекомото ще започне да почиства краката с челюсти и неволно поглъщат самия прах. С всички изходни последици.

Разтворът на борна киселина от хлебарки също е доста ефективен, ако се внася в ядливи примамки.

2-3 мг от лекарството са достатъчни, за да отрови един вредител. Следователно, на 10 грама торба, продавана в аптека, на теория, ще бъде достатъчна, за да унищожи много хиляди насекоми. На практика обаче, борбата срещу хлебарки с борна киселина, изисква много повече разходи с отрова, защото голяма част от лекарството се консумира, "празен", и насекоми с него никога не се срещат.

Това е интересно

В допълнение към хлебарки това означава, че ефективно унищожава домашните мравки, работещи на същия принцип. Но срещу бъговете домашен боров прах е абсолютно безполезен: тези паразити могат да ядат само чрез смучене на кръвта с помощта на техния пробисцис. Съответно, дори със силно желание, дървеници не могат да ядат такава отрова.

Днес, поради честото и широко разпространеното използване на борна киселина се превръща все повече осъзнава случаите, когато това не помогне, за да . Това се дължи главно на неправилното използване на веществото (насекомите не развиват устойчивост към него, така че с правилния подход те винаги са успешно гравирани). Въпреки това, в такива случаи има чувство за приложение срещу вредители на по-модерни и лесни за използване инструменти.

Преглед

"И ние веднъж в общежитие кара буквално паунда на прахообразния бор под леглата разпръснати. Тя не работи срещу руските хлебарки се нуждаят само от мощни германски наркотици …"

Олег, Тюмен

прилагане на член

, за да хлебарки и борна киселина са изпълнени в апартамента, е необходимо или да се привлекат вредители към него или да се поставят отрова където насекоми са в постоянно движение.

В най-простия случай е достатъчно да разпръснете веществото с тънки песни около мивката, тоалетната и банята. Именно от тези водоеми хлебарки постоянно пият вода и си отиват ", за да се пие", чрез който го въвежда отрова, те вероятно ще бъдат заразени лица.

В бележката

Понякога ще е ефективно да поставите чиния пред мивката с разтвора на продукта. Ако самият мивката преди отрова хлебарка борна киселина, избърсвайте суха, предотвратяване на насекоми друг източник на вода може да ги накара да се пие отрова - хлебарки много се нуждаят от редовно пиене.

Във всеки случай пътищата на лекарството трябва да бъдат разпръснати там, където често се срещат хлебарки. Дори преди това как да се справят с хлебарки, използвайки борна киселина, може да бъде няколко пъти, за да я посетя кухня и баня през нощта и да се провери къде китова кост разпръсна, когато светлината - това е точката на влизане в тяхното убежище, която трябва да се намира в близост до отровата.

Преглед на използването на борна киселина:

"Когато видях хлебарки в апартамента, почти умрял от страх по принцип те не мога да понасям да гледам веднага отиде в аптеката и си купих борна прах във форума не се препоръчват, пръснати из мивката.. и тоалетна, не я измих няколко дни, след което не ги видях, макар че изобщо нямаше много от тях.

Анна, Ярославъл

Дори и тези мерки трябва да дадат резултат: по-голямата част от хлебарките трябва изчезнали, а други nedotravlennye, просто напускат апартамента. Но ако стаята е замърсена от твърде много, борбата с хлебарки в апартамента с помощта на борна киселина трябва да се извършва дори и с помощта на специални отровни примамки.

Има много рецепти за примамки с борен прах и можете да ги измислите сами.Най-простият и най-известният от тях са:

  • В един суров жълтък добавят 40-50 грама прах и разбъркайте всичко старателно до гъста паста маса.
  • борна киселина в равни пропорции слезе с пудра захар и брашно, и след това се омесва с вода, за да се получи тесто.
  • 200 грама борова киселина се смесват с 60 грама. пудра захар, 60 г нишесте и 20-30 грама ванилия захар, те добавят толкова вода до гъста и струпвания маса.
  • Един картоф се варя в униформа и се почиства. Яйцето се вари, черупката се отстранява от него. Картофите и яйцата се втриват в пюре, в което се добавя 1 супена лъжица борна киселина.

и се вози малки перли или пелети на получените смеси, които са разположени в места, където хлебарки лесно да ги намери. В същото време трябва да бъдат внимателно наблюдавани, в допълнение към такова vkusnyashek в стаята вече не е друга емисия хлебарки: всички продукти, трябва да се крият в хладилника, в близост до брега или найлонови торбички, избършете масата с трохи и отломки върху нощното шкафче.

Желателно е преди да отрови хлебарки с борна киселина, за извършване на основно почистване и измиване на подове и стени зад и под маси и кухненски мебели.

Същото важи и в подготовката на отровните пиячи: Ако хлебарки имат право на избор - да се пие от новите привични пияници или тяхната саксия или тоалетната - те предпочитат обичайната си вариант. Така че чистотата е ключът към успеха.

Хлебарките борна киселина никога не даде резултат 100%: закрит непременно остане насекоми, намиране на други източници на храна и вода, или умело заобикаляйки отровен пистата.Въпреки това, ако вредителя в апартамент само малко, и на целия апартамент е чисто и подредено, че има смисъл да се прибягва до този метод.

В мръсните стари апартаменти гъмжи от хлебарки и заобиколени от не по-малко заразените помещения, борна киселина, в най-добрия, ще помогне да се леко намаляване на броя на насекоми. Ето защо, преди изхода хлебарки борна киселина, трябва да се въведе ред в стаята.

Борова киселина в апартамента: дали е опасно или не?

Въпреки токсичност до хлебарки, борна киселина, ниско опасност за хора и други топлокръвни жители на апартамента - бозайници и птици. В един момент, дори чисто борна киселина се използва за лечение на рани, като антисептик, но лекарите са установили, че в такова използване често води до алергии. Тъй като днес това вещество се заменя с по-ефективни и безопасни вещества.

Преглед

"Това е толкова смешно да чуя как майки се страхуват от борна киселина, за да си купите хлебарки. Подобно, отровни. Имаме едно дете го вместо зелен фураж надраскване цитонамазка, и никой не възникнат. Билки и не се страхувайте, нищо децата няма да се случат. "

Марина Vitalevna, Ust-Kamenogorsk

Във всеки случай, слабата киселина няма да доведе до отравяне на дете или четирикрак приятел, който се случи да се намери една топка на хлебарки или разсипания прах. Следователно, тя може да се използва безопасно, да се отървете от хлебарки.

Интересно е да се

Borax като ниска токсичност, както и борна киселина. И двете вещества са регистрирани като добавка в храни E284. На територията на Руската федерация, тази добавка е забранено за употреба, но ако случайно се използва няма да причини вреда на организма.

Къде да купим и колко струва бориновата киселина?

Боровата киселина под формата на прах или разтвор се продава в почти всички аптеки, включително интернет. Цената на чанта от 10 грама е около 50 рубли, а за готвене на отровата, което е достатъчно, за да се побере целия апартамент, ще е достатъчно около 250-500 рубли.

Има смисъл, като се започне борбата с хлебарки, да се купят няколко пакета наведнъж, за да се подготвят достатъчно примамки.

Като цяло, борната киселина, разбира се, не е много ефективна в сравнение с популярните гелове и аерозоли днес. Действието му се простира във времето и много рядко само с помощта му се оказва, че се отърваваме от всички хлебарки в апартамента. Но достъпността, безопасността и евтиността го правят едно от най-широко използваните средства за хлебарките в ежедневието.

Ако искате да използвате нещо много по-ефективно - обърнете внимание на съвременния наркотик от хлебарки "Lambda Zone". Този инсектицид е практически без мирис, безопасен за употреба и на практика е ефективен дори когато други инсектициди са устойчиви на хлебарки.

Успех в борбата с насекомите!

599 правила за избор на услуга за унищожаване на хлебарки