Як вивести харчову міль в квартирі

Грудень 2018

Відео: Як позбутися молі (Грудень 2018).

Anonim

Хранителната молец е един от най-опасните вредители за вашата кухня. Това може да причини големи щети на продуктите Ви, ако не предприемете подходящи превантивни мерки и дори повече, ако не се опитвате да се борите с него. В тази статия сме събрали за вас не само най-ценното превантивни съвети, но всички от най-ефективните методи за успешния старт и от двете кухнята и цяла апартамента си като цяло.

Молецът в апартамента беше изгонен?

На първо място, когато този вредител се появи в апартамента, е необходимо да разберете неговия вид и място за гнездене. По този начин е възможно да се разбере какви действия трябва да се предприемат в бъдеще, за да се справи успешно с навлизането на определен тип насекомо и да ги извади напълно.

Апартаментът може да застраши всички 4 вида бенки:

  • храна (известен също като: кухня и зърно),
  • кожа
  • Висящи,
  • мебели.

С последните три от тях можете да се справите с помощта на подходящи химикали.

Струва си да се признае, че химическите продукти за защита на насекомите днес показват най-висока ефективност. Те обаче могат да представляват заплаха за хората. Ето защо се препоръчва използването на който и да е химически препарат, поне в респиратор.

Ефективно днес означава много, така че да се изброят всички или посъветва някой ние няма, а само съветваме да изберете само продукти, базирани на дихлорвосът, камфор или нафталин, защото тези вещества са най-ефективни срещу хранителни молци.

Изберете медикамента внимателно, в зависимост от сложността на инфекцията на апартамента. Не се колебайте да попитате продавача за сертификати, потвърждаващи качеството и срока на годност на продукта. В края на краищата, вашето здраве може да зависи от него.

Ние силно не препоръчваме употребата на химикали в борбата срещу насекоми, принадлежащи към видовете вредители!

Като превантивна мярка се препоръчва редовно проветряване на всички помещения. По-специално, се препоръчва да се обърне внимание на местата, където е тъмно и топло, тъй като при такива условия те обичат да се установят. Също така се препоръчва поне веднъж в месеца да се почистват всички килими и всички мека мебел. Не забравяйте от време на време да проверявате дали нещата, които опаковате за зимата, и неприкосновеността на пакетите от хранителната си индустрия са непроменени.

Как да получа ларвите на молец?

Ако ларви молец отгледани в гардероба си с дрехи, самите дрехи върху килима или дивана, най-бързият и най-сигурният начин да се отстраняването им от тях, т.е. освобождение - термична обработка мебели.

Ако вашите вещи се страхуват от високи температури, то е възможно да се използва ултравиолетова лампа, която също е много ефективна срещу яйцата и ларвите на молците.

Можете също така да изложите повърхностите на химическия контрол на вредителите, които са засегнати от тях. Важно е да не забравяме, след дезинсекция, да измиете и почистите старателно всички неща, засегнати от химичните агенти.

Как да си купя храна в кухнята

Използването на химикали в кухнята е изключително опасно за вашето здраве. Най-ефективният и безопасен за кухненския метод за борба с молекулата е ултравиолетовата или кварцовата лампа. Ударът на преките лъчи, излъчвани от тези лампи върху насекоми, води до тяхната смърт в рамките на един час.Впоследствие, се препоръчва да се намажете с четка всички вдлъбнатини и цепнатини шкафове shuflyadok и шкафове в кухнята оцет.

Как да се оттегли от мол зърнени култури

Крушка за опаковките торба с ечемик - безсмислено упражнение. В случай, че продуктът се беше очевидно разглезени, разбира се, трябва да се изхвърли заедно с причината за нейното влошаване. Но ако насекоми атакуват задницата съвсем наскоро и не са имали време да се сложи си сериозно увреждане, а след това тези песъчинки, ако е необходимо, могат да бъдат запазени. Тя може просто да бъде сортирана, предварително изсушена в отворена фурна при 60-70 градуса по Целзий. Както вече знаете, висока температура е фатална за тези същества.

Храни мол как да се получи народни средства

Сред най-популярните народни средства за защита, използвани в дома, за следните инсталации ефективно се използват само като репеленти

• Лавандула

• Fir

• здравец

• Coleus

• Тютюн

• пипер

• Orange

народни средства за защита черпят хранителни молци не се ограничават само до един репелент само пасивни средства за борба с храната яде. Наличието на това насекомо страх слънчева светлина, свеж въздух, както и високи и ниски температури Отдавна е известно. Хората знаят, че в горещите летни дни, пряка слънчева светлина убие всички яйца и всички ларви във всички диван, килим или дори дрехите, само за 30 минути. И през зимата студено за една и съща абсолютна ефективност достатъчно за едно и също време да се копае в снега засегнатата нещо вредителите. Да не забравяме и след тези процедури внимателно да се мият, Мийте добре всички неща, за да се избегне всякаква възможност за завръщане към всякакви вредители.