Людські блохи як вивести в домашніх умовах

Грудень 2018

Відео: БЛОХИ. Как избавиться от блох: 3 ПРОСТЫХ и НАДЕЖНЫХ способа! (Грудень 2018).

Anonim

Когато домашен любимец е донесъл в къщата на насекомо, човекът, на първо място, за да разберете, чието ухапване сърби по тялото. Тъй като можете да премахнете вредител, който пие кръв само като разберете кой е - бълха, бъбрек, въшки.

Има ли човешки бълхи?

Хората често мислят, че такъв паразит живее върху животни, но има вид, наречен човешки. Тоест, този вид е доста способен да живее у дома и да яде кръв, лимфома на своя домакин. И човешката бълха може да се храни само с кръв от хора, животни, така че те трябва да се отърват от колкото е възможно по-бързо.

Как изглежда човешката бълха?

Всяка човешка бълха е насекомо дълъг 1-3 мм, кафяв цвят. Но най-важната отличителна черта на този вредител е неговата "неуловимост" - насекомо, когато се опитва да го хване, просто изчезва от зрението. Причината за това е скачането на паразитите. Вкъщи вече не могат да го правят насекоми.

Как да различаваме човешка бълха от животно?

В къщи, живи котки, кучета, плъхове, миши бълхи, но всъщност това са всички сортове от същия вид като човешката бълха. Следователно те са еднакви и не могат да бъдат разграничени без микроскоп и знание. И най-важното е да знаете как изглежда този паразит и не е необходимо, тъй като можете да се отървете от него, като използвате същия метод, средствата.

Откъде идват човешки бълхи

Хората често се чудят къде идват такива вредители. Но всичко е просто - те се носят от животно:

  • дома (котка, куче);
  • не у дома (мишка, плъх).

, апартаментът често означава превръща жилището на вредителя, така че да се отърве от нея за жилище винаги се изисква, за да донесе на паразита на домашни коса. В допълнение, насекомото може да влезе в къщата по следните начини:

  • 1. От мазето - 90% от цялото население на паразита живеят там, откъдето влизат в жилището през пукнатините, по външните стени;
  • 2. С друг човек - и такива случаи често са;
  • 3. От съседите, от стълбищата.

Да се ​​хранят ли бълхите с човешка кръв?

Хората често разбират, че апартаментът им е обитаван от паразити, те се интересуват дали ядат човешка кръв. Няма какво да се моля - човешка бълха, както всички други видове насекоми, може да изяде само кръвта на животни или хора. Тоест, който ще бъде първият, който ще получи чрез "ръката" от това, че ще пие кръв. И докато насекомите могат да живеят до човек, това ще се случи през цялото време, така че те трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро. За да се отървете от паразита, е необходимо и поради това, че той прехвърля различни неприятни болести (например, чума).

Как да се отървем от човешките бълхи - борба с мерките

За да премахнете вредителите у дома, отървете се от ларвите, яйцата:

1. За да почистите животинската коса - за която се използват различни шампоани, например, Cleanser, Drops Front Line, Hartz. Ако не сте в състояние да донесе насекомото от вълна, това не означава, че се оказа, за да се отървете от тях завинаги, така че заразеното апартамента на котката, кучето трябва да носят яка antibloshiny (за профилактика);

2.Направете почистване на къщата - за да се отървете от неканени "гости" в апартамента, трябва да разклатите всички килими, легла за животни, покривки за легла, на които почиват домашни любимци. За да се отърве от насекомите са гарантирани им преди да се третира с разтвор на сода (голяма лъжица на литър вода), която трябва да се пръска с pulvirizatora и не пръска. За да се изведат "съседи" ще помогне на високи и ниски температури, например, миене в най-горещите режими, излъчване в горещ ден на пряка лъчи на слънцето.

Ларвите могат да бъдат освободени от замръзване, но това изисква значителни -15 ° C. Подове, стени, като е възможно в хола, складово помещение, за да се лекува чрез решение дезинфектант, като остатъците от шампоан ще отговаря купили, за да донесе на паразита на домашни коса. Също така трябва да се разклатят всички матраци, ако е възможно те трябва да бъдат вентилирани на балкона в топлина или замръзване, цялото легло трябва да се измие. Често това е достатъчно, за да се премахнат възрастни хора, да се отървете от ларвите.

Ако има симптоми, фактът, че човешката бълха все още живее у дома, ще бъде необходимо да се борави с химически препарати, например Тетрикс.

Постъпления от бълхи за деца

Такива вредители или у дома или в други условия на тялото, ума на човек не живее (в косата си, също), като стигнат до него, за да се насити само, а след това се отпуснете в килими, пукнатини, под первази. Следователно, не трябва да се прави специално лечение, както при въшките. Можете просто да миете главата си, тялото с катран катран, шампоан (народен метод). Това ще действа като възпиращо средство, освен кожата в местата на ухапвания ще се лекува по-бързо.Основното лечение на ухапване у дома се извършва със зеленина, водороден прекис. Ако повредената област се сърди, тогава лечението може да се извърши с фенцетил маз, ще премахне сърбежа в продължение на половин час.

Специални средства за отстраняване на човешка бълха липсват за тяхната безполезност. Ухапването ще изчезне веднага щом се отървеш от насекомите в дневните, оттеглиш ларвите.

Цикъл на развитие на човешката бълха

Животният цикъл на развитието на този вредител у дома и всички други условия е, както следва:

  • 1. Жената поставя яйца, не върху тялото на жертвата, а в приют, който може да бъде килима, цокъл, килер и т.н .;
  • 2. От яйцето се вижда ларва, която прилича на малък червей. Тя е неактивна и не може да паразитира тялото на никого, тя живее там, където е родена. Ларвата не може да толерира болести;
  • 3. С натрупаната енергия, ларвата става пашкул, от който се появява какавида - вече е почти образуван опасен паразит;
  • 4. Тогава индивидът става възрастен. В къщи яйцето става възрастен паразит след два месеца.

Затова трябва да разберем, че ако се окаже, че възрастните ще бъдат извадени, а ларвите, яйцата ще останат, тогава в кратко време населението ще бъде възстановено, така че те също трябва да бъдат унищожени.

Видове човешки бълхи

У дома хората могат да бъдат ухапани от кучета, котки, плъхове и човешки разновидности на насекоми. Разликите между тях са малко, но те са по-добре адаптирани към някакъв вид "храна", но поради липса на това те пият кръвта на всеки, който е хванат "на ръка".