Людські блохи: методи боротьби і профілактика

Січень 2019

Відео: Как избавить ребенка от вшей (Січень 2019).

Anonim

бълхи са не само животни бълхи не са само животни .. Както се оказа, човек има свой собствен паразит от това семейство - човешката бълха. Преди да се срещне с човек, този паразит живее в Южна Америка и сега се среща буквално навсякъде, където има хора. Ухапването на бълхи може да донесе много проблеми, така че трябва да знаете как изглеждат и как да се справят с тях.

Описание на насекомите

Човешката бълха е малко по-различна по отношение на нейните роднини, които предпочитат животните. Тя е по-голяма от тях и достига размер 3 мм. За него е характерно за конкретен скокове - скокове бълхи на разстояние от 3 m Това им позволява да се движат и с хост на хост. - Не е необходимо дори пряк контакт за инфекция.

Тялото на човешката бълха е сплескана, така че се движи добре в косата. Натрошаването е трудно. Цветът на насекомото е кафяв. Изключително трудно е да се видят бълхи поради тяхната мобилност - може да се отбележи само, че точките внезапно изчезват.

Ларвите на бълхите приличат на бели гъсеници с размери няколко милиметра. Като правило, никой никога не ги забелязва.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук …

Бълхите живеят от няколко месеца до година и половина. По време на живота си е способна да изведе 500 ларви.

Човешката бълха е малко по-различна по вид от нейните роднини, които предпочитат животните

Физиология

Блок е кръвосмешение. Но тя не живее през цялото време на човешкото тяло, за разлика от въшките. На главата на човек, тя скочи, когато тя е гладна. Останалите времена бълха се крие в тайни места, където се размножава.

Блок не инжектира в тялото на собственика на анестезиращи вещества, така че захапването му винаги е болезнено. След ужилване бълхите не остават на главата, но се опитват отново да се върнат в приюта.

При отсъствие на човешки бълхи може да отидете на кучета и котки.

Това, което е опасно

Bloch е носител на много неприятни болести - е установено в изследването на 200 различни микроорганизми, които могат да причинят много заболявания. Сред тях са:

 • чума;
 • енцефалит;
 • Антракс;
 • бруцелоза;
 • салмонелоза;
 • Туларемия;
 • Хелминтиаза.

Заради справедливостта трябва да кажа, че това се случва рядко. Много по-често, бълхите причиняват следното:

 • алергична реакция на тялото;
 • разширени лимфни възли и възпалителни процеси в местата на ухапване;
 • треска;
 • Язви на тялото и в устата;
 • главоболие.

Бълхата е кръвосмешение. Но тя не живее през цялото време на човешкото тяло, за разлика от въшките

Как изглежда ухапването

Захапването на бълха е малко като ухапване от комари. Но за разлика от него, тя има по-подута форма и е много по-болезнена. Ухапвания се говорят и за ухапвания. На главата в резултат на микроскопични рани, корички и струпеи. Можете да разберете какво да направите, ако бебето е ухапан от бълхи.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Пътища за размножаване

  Най-общо бълхите стигат до човека:

  • от мазето;
  • от долните етажи и таваните;
  • за дрехи и обувки;
  • от други хора.

  Известно е, че почти 90% от бълхите постоянно живеят в мазета, откъдето мигрират. Следователно жителите на първите етажи са изложени на риск. Те също така рискуват жителите на последните, тъй като граничат там с тавански помещения, където птиците често се установяват и бълхите също обичат да живеят в гнездата си.

  Признаци за наличието на паразита

  Характерната картина е, че е време да се отървете от бълхи. На лицето се развива обрив и се развива дерматит. Мястото на ухапване се надува и се възпалява. Също така, ухапвания от бълхи могат да предизвикат истинска алергична реакция със сърбеж.

  За бълхите винаги се говори за множество ухапвания, тъй като те нападат в голям брой. Но да видиш скок в главата на насекомите е почти невъзможно - това е просто литературен мотор, изобретен от писатели, за да подобри картината на бедността.

  При липса на човешка бълха може да отидете на кучета и котки

  Борба с бълхи

  Борбата с бълхите трябва да бъде интегрирана. Това ще помогне само глобално лечение на апартамента и общо почистване. Трябва да се помни, че човек не може да се отърве от тях, само като направи едно нещо - като премахне къщата или има вредители от насекоми.

  За да забравите за бълхите, е необходимо да почистите къщата:

  • всички килими и килими трябва да бъдат напълно вакуумирани и разтърсени. В идеалния случай е по-добре да ги поставите в химическо почистване, където те се третират с професионални почистващи препарати и се измиват добре.Тогава ларвите на насекомите ще бъдат унищожени по гарантиран начин;
  • всички етажи трябва да бъдат внимателно измити, като се обърне специално внимание на первазите и ъглите;
  • всички повърхности с височина до 1, 5 метра също се измиват и обработват;
  • всички спално бельо се измиват от леглата, матраците се разклащат и обработват, леглата се измиват;
  • мека мебел е добре почистена.

  За борба с бълхите има много съвременни химически агенти. Достатъчно ефективни срещу тях са универсалните средства за борба с пълзящи насекоми, поглъщащи кръв: аерозоли "Дихлофос", "Борба", "Раптор", "Райд". "Изпълнителят" се счита за силно средство. Единственото лечение в къщи е достатъчно, за да унищожи населението на бълхите.

  Но трябва да помним, че за да се отървем напълно от паразитите, обработката трябва да се повтаря след седмица или половина. Химическите аерозоли не унищожават ларвите и яйцата.

  Различни прахове са ефективни срещу ларви - инсектициди на базата на пиретрум. Можете да изберете "Pyrethrum" или "Clean house".

  Борба с бълхи по сложен начин.

  Дезинфекция на главата

  Блъсканите ухапвания се третират по същия начин като конвенционалните рани - местата се третират с йод или зелена. Сърбежните и алергичните реакции са полезни при отстраняване на всички антихистамини.

  Трябва да се опитаме да създадем условия, които пречат на паразитите да се стремят да скочат на главите си. Инсектицидните шампоани за един човек не се случват, защото бълхите не живеят на тялото и не се крият в космите, като кучета при кучета. Ето защо дори и простото измиване на главата вече елиминира бълхите. За да подобрите ефекта, можете да използвате катранен сапун, който има възпиращ ефект.

  За да се предпазите от бълхи, трябва да държите къщата чиста и да се предпазите с репеленти при разходки сред природата. Да се ​​отървем от паразитите е достатъчно просто, но най-добре е да не ги пускате в къщата!

  Бълхи и човек (видео)