Людські воші: як позбутися в домашніх умовах

Инфекция с въшки може да се случи на всяка възраст. Борбата срещу педикулозата е често срещан проблем сред децата в училищна възраст. Лечение на въшки - как да се отървем у дома. Да разгледаме този въпрос.

Педикулоза

Неспазването на личната хигиена води до инфекция. На лицето можете да видите 3 вида въшки: глави, кубчета и дрехи. Не винаги е възможно да се открият самите паразити, когато се гледа на състоянието на косата. Те могат да бъдат намерени чрез проследяване на поведението на лицето, тъй като въшки налага специални отпечатъци върху поведението: Честото чесане на главата, непоносим сърбеж, безпокойство, раздразнителност.

Риск за болестта с педикулоза са деца на начална училищна възраст и предучилищна възраст. Такива статистически данни се дължат на факта, че децата от тази възраст често си взаимодействат помежду си. В допълнение към преките контакти, рискът нараства и при обмен на лични вещи, продукти за лична хигиена.

Какви са главните паразити

Главата е паразитно насекомо, което живее на скалпа и в човешката коса. Човешките въшки се хранят с кръв, което предизвиква постоянна тормоз. Те не се считат за дълготрайни. Продължителност на обитаване на човешкото тяло около месец, след това те умират. Но тъй като те са паразити, те се характеризират с бърза скорост на възпроизвеждане.По време на краткия период на обитаване, те успяват да отложат до двеста яйца (nits), които са здраво залепени в основата на корените на косата.

Седмица по-късно яйцето "vyshinoe" преминава във фаза на нимфа (теле), а след това в възрастен. Ако пропуснете периода на своевременно елиминиране на началната фаза на възпроизводство на паразити, процесът на борба с въши ще бъде по-труден.

Животният цикъл на паразитите е изключително бърз, броят им бързо се увеличава. Ето защо е важно да се започне компетентна борба с тях възможно най-рано. За да имате време да реагирате навреме, трябва да знаете признаците на въшки и различни методи на лечение.

Деривация

Лечението у дома включва унищожаване на възрастни индивиди и отстраняване на отложените гърчове. Не се отървете от ниците (яйцата), можете многократно да "разтваряте" кръвоспиращи паразити. Екскрецията на въшките може да бъде разделена на 2 основни метода: механични (за да се отървем от метода на разресване) и помощни средства (с различни средства). Нека разгледаме по-подробно един въпрос: въшки и как да се отървем от домашни условия.

Комбиниране

Гребните зъбци са основното средство, чрез което можете да инжектирате въшки у дома. Обикновените гребени по този въпрос не помагат. Горната линия е проектирана така, че да има твърде малко разстояние между зъбите, което може да прескочи косата, но да събира въшки.

Друго неоспоримо предимство на билото е периодът на използването му. Той няма срок на годност, за разлика от лекарствата. Освен това е хипоалергичен, така че всеки може да го приложи. Тя може да се използва от хора на всяка възраст и дори от деца.

Първоначално трябва да се отървете от възрастните и след това да започнете да печете ларвите. За да се извлекат louses е необходимо постоянно да заключвате след заключване, като не липсва малка площадка, на която може да остане основата на косми. За да комбинирате всеки нов обект, трябва да имате чист гребен, за да не оставяте ново заселване на насекоми в изчистеното място.

Metal Electroblade

Отговаряйки на въпроса как е възможно да се въведат въшки у дома бързо, струва си да се съсредоточите върху този инструмент. В днешната модерна индустрия те са измислили електрически гребен, задвижван от батерия. При контакт с зъбите, въшките се подлагат на електропулсово действие, губят способността си да се движат и бързо умират. Ежедневната употреба на кардиране с електрически гребен в къщи е ефективно средство за премахване на въшките и яйцата за кратко време.

Започнете драскането на косата от самата основа на корените на косата, като се придвижвате към върховете. Честото зъбче е задължително, когато се пени. Храсталаци и миди с редки зъби са способни да изчезнат от малките нишки и дори от възрастни въшки.

В сравнение с конвенционалния гребен електрическият има по-висока цена. Тя принадлежи на ново поколение средства за борба, така че цената му е основателна.

Керосин Компрес

Борбата на въшлените у дома с керосин. Този инструмент е тестван от години. Как да се отървем от въшки у дома с керосин? Керосинът почиства скалпа и цялата коса. След като обвиете главата с торбичка с целофан, компресът се покрива отгоре с топла кърпа или кърпа.

Можете да използвате сешоар (не се препоръчва за деца!), за да ускори нагряването на компреса. Образуването на пара под създадения "капак" образува отровна смес, убивайки паразитите на главата и изядените яйца.

При използване на този продукт съществува опасност от изгаряне на скалпа, тъй като керосинът има свойства, които оказват неблагоприятно влияние върху меката кожа.

Измиване на оцет

Таблетният оцет е добро средство за отстраняване на нит. При обработката на главата с разреден оцет с вода, въшките и ларвите не се унищожават. Оцетното изплакване спомага за разтварянето на лепилото, върху което са прикрепени ниците към косата. Омекотяването на лепилото помага за изглаждане на главата въшки и ларви, като се отърве от всички паразити. Процесът трябва да бъде завършен чрез комбиниране със специален гребен.

Лечението на оцет и едновременното разресване могат да се използват за няколко последователни дни до унищожаването на всички въшки и нишки. Вкъщи, поникнете добре на изолирани места, след което трябва да дезинфекцирате всичко.

Сок от червена боровинка

Ушите се елиминират от първия опит с някакъв метод на борба. Без пениране, всяка обработваща среда е неефективна. Третият сок от червена боровинка овлажнява здраво прикрепените ницове към косата. Киселината, съдържаща се в сока, потиска активността на възрастни паразити и омекотява приплъзването на гребена по време на обличането. Сокът от червена боровинка може да се разтрива ежедневно, докато въшките напълно изчезнат след изпичането.

Сапун

Брезовият катран в състава на сапуна е наситен с високо съдържание на алкали. Собствеността на катран дава възможност да се отървете от "без гости", последвана от процедура, съчетаваща нишки.

Еднократното използване на катранени сапуни не е много ефективно. С неговите характеристики той е в състояние да има лечебен и успокояващ ефект. Но едва ли сапун ще убие всички паразити. Но сърбежа от ухапвания върху кожата ще се успокои.

Фармацевтични средства за борба с въшки глава

народни начини за справяне с човешките кръвосмучещи паразити в дома са били широко използвани преди появата на модерни и ефективни инструменти. Съвременните препарати под формата на спрейове, шампоани, лосиони дават възможност да се изтеглят въшките без да се навреди на здравето. Специални средства могат да се използват за различни възрастови групи, безопасни за употреба без риск от отравяне и изгаряния.

Превантивни мерки за инфекция с въшки

Мерките за превенция осигуряват предотвратяване на повторна инфекция.

  • Внимателно боравене с лични вещи хигиена в преработвателни предприятия по време на лечението
  • Систематичен преглед на всички членове на семейството по време на въшки заразяване
  • легла Спазването чистота и лични вещи на всеки член на семейството
  • Ако не използвате парите на други хора лично хигиена

Спазването на прости правила ще гарантира възстановяването на проблема. Научил си се как да изкарам въшки у дома. Тази информация ще ви помогне ефективно да се борите с омразните паразити и да постигнете желания резултат. Важно е да се определи вида паразити, възрастни или яйца, за да се избере подходяща опция за лечение.