Якщо з'явилися воші у дитини, що робити

За Гідне Життя це по 10 млн ЄВРО кожному 1 (Відео July 2018).

Околната среда засяга не само възрастните, но и децата. Многобройни микроби и бактерии взаимодействат с човешки организми всяка секунда. Много паразити са вредни особено за тялото и здравето на детето. Какво представляват въшки от дете и какво да правят, когато се намират?

Ушите са малки паразити с дължина пет милиметра. Такова заболяване, при което въшките се образуват, и ницки при децата се наричат ​​педикулоза или, както се казва, въшки.

Хората се чудят как да карат въшки и нишки в детето. Децата, които посещават обществени институции, като детски градини и училища, могат да получат въшки от други посетители на тези места. Често насекомите се появяват при бебета през есента след лагер или детски санаториум. Ако родителите изведнъж намериха въшки на дете в главата, не се отчайвайте. Има много начини за лечение на въшки.

Методи за откриване на въшки при деца

Дете, подобно на възрастен, може да развие два вида въшки:

 • Главна педикулоза. Тези паразити се намират на скалпа, недалеч от кожата. Там те се хранят с кръв и се възпроизвеждат.
 • Носенето на дрехи. Видовете въшки живеят в дрехи и други неща, но на места, които са в контакт с тялото на човек. Това се дължи на необходимостта от паразити в диетата. Тези неща могат да бъдат ризи, якета, панталони и спално бельо.

Вечерните въшки или кърпички при деца не се появяват, защото сексуалните признаци на децата все още не са развити.

Преди да се премахнат въшките от дете, те трябва да бъдат намерени. Определянето на признаците на въшки при детето е достатъчно лесно. Майките често не разбират откъде идват и как да определят количеството въшки. Основният признак за наличието на педикулоза при детето е неговото надраскване. Първо, ухапването понякога започва, но с течение на времето става все по-голямо. И знаейки, че децата искат да пренебрегват измиването на ръцете си, е лесно да се допусне, че за децата е изключително лесно да поставят инфекция в ухапан ухапване. И всичко това може да доведе до по-сериозни проблеми.

Появяват се в местата на ухапвания, малки рани предизвикват най-силно сърбеж при деца и възрастни. Големи насекоми с ухапвания отделят определен ензим, което предотвратява съсирването на кръвта. Това им дава възможност да се напълнят. Гнездото в детето може да бъде забелязано по-рано от самите паразити. Вишки могат да се намерят, ако мократа коса гел за душ, и като малък гребен или гребен, гребе косата върху лист хартия. Определено ще го паднат.

В училищата това заболяване се определя от здравни работници или лекари, които са в институции. След ухапване на паразити по скалпа, има признаци на обрив и зачервяване. При диагностициране на педикулозата първо трябва да се изследва главата и да се определи броят на гърдите, които са яйца на възрастни в самите корени на косата. Ако родителите не знаят какво представляват, те могат да ги объркат с пърхот. Ниц се плътно седи на косата и е много трудно да се разклаща, за разлика от пърхота.

Опасностите на заразения въшки

Понякога въшки са носители на коремен тиф, но в много страни на заболяването на практика е завладян и коремен тиф въшки може да навреди на деца от семейства в неравностойно положение. Въхните и техните яйца не представляват сериозна опасност за бебетата, но носят много проблеми и ги правят изхвърлени в социалната си среда. Ако потомството, заразено с педикулоза във времето, не се лекува, тогава в главата въшките могат да започнат да набъбват. Ухапването предизвиква най-силното сърбеж и зачервяване на скалпа. За да избегнете усложнения, трябва да знаете как да се отървете от въшки.

Действие и хранене на въшки

Малките паразити просто живеят в косите си. Възрастните индивиди носят много косми на корените на косата и се хранят с човешка кръв на всеки два до три часа. Тялото на ниц е бяло, но понякога има кафяви косми. Самите яйца от въшки нямат вредно въздействие върху главата, но от тях се появяват нови индивиди.

Как да се отървем от глупости и паразити

Какво трябва да направя, ако детето има въшки? За бързо отстраняване на въшки трябва незабавно да се консултирате с лекар. Елиминирането на въшки е сериозен проблем, изискващ специално внимание. Не забравяйте, че те могат да бъдат носители на тиф.

Трябва да предупредите учителя или преподавателя за този проблем. Възможно е фокусът на болестта да е в училището, където едно дете може да зарази други деца. Не можете да оставяте този въпрос без внимание. Ако домакинството няма въшки и нишки, тогава е необходимо тази болест да се лекува незабавно.

Методи за справяне с въшки

Така че, как да избият въшки от дете? Колко бързо да премахнете въшки? Ще открием отговорите на тези въпроси. Преди да се занимавате с въшки, трябва да анализирате различни технологии и да изберете най-ефективните. Просто изхвърлете насекомите няма да бъде достатъчно. Останалите, поне един човек, могат да възобновят населението. Борбата с въшки в детето на ръка е много трудна.Надеждата за честа гребена е много малка.

Много народна медицина ще помогне за лечение на деца от насекоми, но техният състав и външен вид може да уплаши бебето ви. Керосинът и принцеса не са точно подходящи опции. Методите на хората не работят веднага и трябва да се повторят няколко пъти. В съвременния свят лекарствата имат достатъчно ефективен ефект и са безвредни за вашите деца. Отидете първо до лекар и след това в аптеката, за да се отървете от гърдите.

Допълнителни действия след отстраняване на паразитите

След като сте се отървели от паразити, трябва да осигурите жилища.

 • Основната задача е обработката на дрехи, кърпи, спално бельо и бельо.
 • Необходимо е да проверите главите на всички членове на семейството.
 • Всички бельо трябва да се измиват при температура не по-малко от петдесет и пет градуса, тя потупа и не използвайте няколко дни. По-голямата част от насекомите ще умрат по време на обработката, а останалите ще умрат от глад.

Ако едно дете постоянно има въшки, тогава трябва да го защитите. За да размажете шията и зад ушите на децата се нуждаете от лавандулово и чаено олио, което не харесват паразитите. За децата има доста приятен аромат.

Предпазване от замърсяване

Има превантивни методи, за да се предпазят от омразното въшките:

 1. Не позволявайте на деца да използват гребена на други хора или четки за коса. Подстригващите са също изложени на риск.
 2. В институцията намерени педикулоза, плитка дълга коса в плитки, и кратък може да бъде още по-нарязани. Това ще намали контакта с косата, болните бебета.
 3. Ако институцията няма отделни шкафове за момчетата, помолете ги да се разделят. Дрехите не трябва да взаимодействат помежду си.
 4. В градината на бебетата трябва да имат отделни легла с материал, който може да се мие след всяко използване на мебелите.

Родителите, изправени пред такава заплаха, трябва да знаят следното:

 1. В къса коса също обичат да живеят. За да се отървете и да се борите с ницове и въшки по такива коси ще бъде по-лесно и по-удобно.
 2. Насекомите могат да обхождат само, така че ако няма контакт с техния носител, не се страхувайте от инфекция.
 3. Появата на ницове и насекоми при децата не зависи от тяхната позиция в обществото. Не се страхувайте да говорите за това с Вашия лекар.

Има няколко начина да се отървете от паразитите и гнидите. Зависи от борбата срещу пренебрегването, тежестта на инфекцията и индивидуалните желания на родителите. Много хора се доверяват на народни средства, а някои използват само лекарства.

Преглед на средствата

прочетете ревютата на родителите, може да се заключи, че тези медикаменти като Medifoks, Никс и Nittifor голяма помощ за лечение на главата на тази инфекция. Ефективно да помогне да се отървете от тях шампоани:

 • Anti-малко
 • Itaks
 • Parazidos

Хората използват, за да се отърве от нита и възрастни включват следните материали:

 • Сок от червена боровинка
 • Juice чесън
 • масло от здравец
 • камшиче
 • сок от нар
 • керосин

понякога не можем да прогнозираме сериозността на проблема. Но тези привидно малки насекоми могат да причинят сериозен дискомфорт в квартала си.

Основната задача на родителите: не пренебрегвайте здравето на детето. И ако детето ви започне да сърбеж, обърнете внимание на това. В крайна сметка децата са изложени на риск. Освен това, те не могат да се грижат за себе си и да провеждат компетентно лечение. Цялата отговорност е върху раменете на техните родители.

Намерихме какво да правим, ако детето има въшки. Кой метод на борба за избор е личното решение на всеки. Изберете го трябва да се основава на индивидуалните характеристики: възрастта на детето, поносимостта на различните лекарства.