Важливі факти про клопа: проінформований, значить озброєний

Грудень 2018

Відео: Dragnet: Big Cab / Big Slip / Big Try / Big Little Mother (Грудень 2018).

Anonim

Такива насекоми, като буболечки, са известни на всички. Такива насекоми, като бъгове, са известни на всички. Те обаче не се считат за приятни съседи: мнозина се уплашат от неприятната миризма и появата на буболечки.

Отбор от полуперни, или бъгове, включва огромен брой видове. Към днешна дата има повече от четиридесет хиляди вида и повече от петдесет подфамилии от техните представители.

Местообитанието на дървените плочки могат да бъдат различни и те живеят във всички части на света. Някои видове дървеници носят опасни заболявания, докато други разпространяват фитопатии. Независимо от мястото на обитаване и начина на хранене, при повечето видове бъгове е характерно наличието на миризливи жлези. Неприятната миризма, разпространявана от тях, е трудна с нещо, което да се разбърква. Това е причината, поради които буболечките не обичат птиците и много други насекоми, които се хранят с вредители.

Външен вид и възпроизвеждане

Повечето видове дървеници се характеризират с общи външни характеристики и преминават през едни и същи етапи на развитие.

Както е споменато по-горе, по-голямата част от видовете дървеници има аромат жлези дупки, местоположението на който е на долната страна на гръдния кош, в зоната между първите две двойки на крака. Изхвърлянето от тези жлези се характеризира с неприятна миризма.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Повечето проучвания потвърждават факта, че благодарение на този аромат насекомите успяват да изплашат вероятните врагове. В допълнение, се приема, че изхвърлянето функционира като феромони и миризмата служи за привличане на насекоми от противоположния пол по време на периода на чифтосване.

Повечето видове дървеници се характеризира с общи външни белези и преминава същите етапи на развитие на

Описание на някои видове позволява да се предположи, че бъговете са развили инстинкт да се грижат за потомството, както и признаци на т.нар subsotsialnogo тип поведение.

Например, една жена дървеница дърво, местообитание, което е флората на Япония, е много трогателно грижа за тяхното потомство: извършване на всички дейности по обслужване и обръщат внимание на образованието на младите хора.

Видът, периодът и особеностите на възпроизводството до голяма степен зависят от местообитанието и вида на белоопашата. Възпроизвеждането на дървеници е биполярно. Много интересно е да се наблюдава как екзотичните насекоми се възпроизвеждат. Например, жена от вида Phyllomorpha laciniata поставя яйца на гърба на мъжкия, където те са целият период на развитие до излюпването на ларвите.

Хранене и местообитание

Грешки живеят във всички краища на света. Трябва да се отбележи, че най-северната част на представителя на всички грешки, които живеят на земята е полярна формата Nysius groenlandicus, , който пребивава на територията на Гренландия и Чукотка.На практика няма ъгъл на земното кълбо, където няма да съществуват представители на подордажата на дървеници. Те живеят в най-северните и най-южните региони и се адаптират доста бързо към условията на местообитанията.

Camka Phyllomorpha laciniata видове снася яйцата на гърба на мъжа, където те са за целия период на

Повечето хора знаят, дървеници само като кръвосмучещи паразити, които се хранят с човешка кръв. Но тази идея за тези насекоми е напълно погрешна. Кървавите смущения са представители само на едно семейство, което включва малък брой видове. Най-известният от тях са дървеници и триатоми. Последните са опасни вектори на заболявания, чийто инкубационен период може да достигне няколко месеца.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Почти всички видове дървеници са с мундщук. Сред разнообразието от тези насекоми може да се наблюдава не само кръвосмучещи хранене изключително кръв на хора или животни, но и бъгове хищници и тревопасни грешки, които ядат зеленчукови сокове и зелена трева маса. Такива насекоми живеят и лесно се крият сред листата. Грешките са особено интересни от научна гледна точка, адаптирани към смесен тип храна.

  Факти за дървеници (видео)

  се страхуват от грешки

  , направени за лечение на дървеници в категорията на най-издръжливите и практически неуязвими насекомите. Много видове дървеници наистина живеят почти навсякъде и бързо се приспособяват към неблагоприятните външни влияния. В зависимост от това, какво яде определен вид, можете да определите метода за борба с това насекомо. Въпреки това, трябва да се помни, че е малко вероятно да се отървете от буболечките много бързо.

  Най-честият въпрос се отнася до унищожаването на дървеници насекоми, принадлежащи към категорията на вредители, както и кръвосмучещи ектопаразити. Ако първият вид грешки не е заплаха за здравето на хората и да яде само вегетарианска храна, ектопаразити се хранят не само на кръв, но също могат да станат стресови фактори, особено за малки деца.

  Най-северната представител на всички грешки, които живеят на земята е полярна оглед Nysius groenlandicus, който живее на територията на Гренландия и Чукотка полуостров

  за бъг, който яде вегетарианска храна, са най-големите врагове на съвременните инсектициди. Но постелки паразити, които се хранят изключително с човешка кръв и отиват в "лов" през нощта, са много чувствителни към светлина и някои други външни фактори, в това число на температурата и намаляване на летливите растението. Само след като разберем какво се страхуват от буболечките, е възможно лесно да се дефинира схемата за унищожаване на паразитите.

  Разбира се, на ефективността на публичните средства е минимален, и да се справят с такива методи дървеници сто процента невъзможно. Достатъчна ефективност се доказва само от мощни химикали на химическа основа. В допълнение, в борбата срещу някои видове буболечки имат възможност да вземат помощта на техните естествени врагове, които имат дървеници не са толкова малки.

  Естествените врагове на някои видове дървеници са ефективно използвани главно в селското стопанство.

  Природни врагове

  Природните врагове на някои вредители се използват доста ефективно в селското стопанство. Естествените врагове на тревопасните бъгове включват:

  • градински и горски мравки;
  • значителен брой видове паяци;
  • хищни акари;
  • хищници;
  • стоножки.

  За съжаление, по съвсем обективни причини не е възможно да се използва биологичният метод за борба с домашните или бъбреците. Експертите смятат, че е целесъобразно и най-ефективният начин за унищожаване на жилище от ектопаразити, извършващи дезинсекционни мерки с прилагане на съвременни химически средства.

  Буболечките са опасни вектори на болести, чийто инкубационен период може да достигне няколко месеца

  Пиретроидите имат най-висока ефективност и бързина. Препоръчително лечение на жилищни помещения със следните вещества:

  • алфаципеметрин;
  • баретрин;
  • с трамметър;
  • цихалотрин.

  Може да се интересувате и от статия, в която говорим за симптомите и начините за лечение на ухапвания от леглото на леглото.

  Съвети и трикове

  Има някои митове и погрешни схващания за премахването на бъговете на леглото. Хората, които не знаят за борба с вредителите, често препоръчват да се използва мокро почистване със сол или амоняк, за да се премахнат ектопаразитите. За съжаление, в допълнение към евтиността, този метод няма други предимства.

  Как да се отървем от буболечки (видео)

  Ако е необходимо, за кратко време и с минимални загуби да унищожите бъгове, препоръчваме да използвате доказани химически препарати. Въпреки някои недостатъци такива средства са гарантирани, че спасяват жилищните помещения от паразити, причиняващи кръвотечение, но при самостоятелни мерки за дезинсекция трябва да се използват изключително предпазливо.