Вибираємо мазь від укусів комах для зняття свербіння, набряку та алергії

Як українці боряться з комарами (Відео July 2018).

ефективно мехлем за ухапвания от насекоми, предназначени за облекчаване на последствията от атаки от ухапване или смъдене членестоноги. Въпреки това, помисли всеки такива средства като панацея и гаранция за да се освободим от неприятните симптоми невъзможно 100%: Мехлем позволяват само намаляване на реакцията на кожата и тъканите под на чужди биологични вещества навлизат в организма чрез ухапване.

Например, някои кремове имат противовъзпалително, дезинфектант и седативни ефекти, докато някои други мехлеми и кремове са по-фокусирани върху предотвратяване на развитието на алергична реакция: те не пораждат подуване и облекчаване на сърбеж от ухапвания от насекоми и минимизиране появата на обрив.

По този начин, за да се определи какво да намажете ужилване от насекоми, не трябва да се разчита на факта, че някой агент ще бъде в състояние да ви отърве напълно от всички неприятни последици - например медикаменти просто не съществува.

Съвет

Особено чист е да се избере средствата, ако решите да помаже жилото на детето, тъй като много мазила кърмачета или деца с много чувствителна кожа е противопоказано. В повечето случаи сърбежът след ухапване изобщо не е опасен, но някои мехлеми, които се опитват да потиснат, могат да доведат до сериозни странични ефекти.

А добре подбрани мехлем в повечето случаи е добре да се справят с намаляване на дискомфорт след ухапване от насекоми вредители като дървеници, бълхи, комари, мухи и комари.

И тук ухапвания смъдене или отровни насекоми (пчели, оси, стършели, месоядни и вода въшки, както и паяци, стоножки, пиявици), дори високо качество мехлем, крем или балсам от ухапвания от насекоми често трябва да бъдат използвани в комбинация с други видове лекарства и лекарства за борба със симптомите на интоксикация. Мехлените тук, за съжаление, често могат само леко да спрат ефектите от ухапвания.

Що се отнася до кърлежи ухапвания, че има смисъл да се прилагат, особено тези мазила, които имат ясно изразен антисептично действие - всички други "добродетели" на наркотици в този случай са вторични (ако има такъв Зеленка или алкохол - по-добре е да ги използват). Въпреки това, дори и в този случай, защита на жертвата от борелиоза или енцефалит мазила, уви, обикновено те не са в състояние да.

Във всеки случай, за да се постигне най-добър резултат мехлем, крем или гел от ухапвания от насекоми, за да започнете да могат да избират правото, тъй като ние продължаваме да говорим повече ...

Как да изберем мирото?

Лекарства, използвани след ухапване от насекоми, са произведени в различни форми на продукта, отличаващи се по техния състав, текстура и опаковка за пакетиране.

Сред тези средства са следните три основни групи:

 • гелове - като правило, това означава водна основа, съдържаща различни фармацевтични средства и (или) естествени лекарствени компоненти;

 • Кремове - това са обикновено препарати на базата на естествени или синтетични мазнини или масла, съдържащи и някои лекарствени добавки;

 • Балсамите са лекарство, което обикновено се основава на растителни екстракти и естествени смолисти вещества.

Съвет

Висококачествени балсам против ухапвания от насекоми предимно насърчава бързото регенериране на тъканите на мястото на ухапването, и затова се използва главно след атентатите на жилещите насекоми.

Следва да се отбележи, че има други видове лекарства, използвани след ухапване от насекоми :. Аерозолните състави, моливи, лепенки и др

Най-ефективният формата на мехлем срещу ухапвания от насекоми се считат кремове, тъй като те са благодарение на мастните компоненти осигуряват бързо транспорт лекарствени съставки през кожата.

, обаче, не са далеч в това отношение и средства, издадени в други форми, по-специално в присъствието на добре балансирана форма. Така например, след ухапване от насекоми, следните лекарства работят доста добре:

 • Фенистил гел;
 • Levomekol;
 • Advantan;
 • Acryderm;
 • Menovazine;
 • Хидрокортизон мехлем.

Ухапвания от различни насекоми понякога изискват специфичен подход към лечението. От друга страна, всяко от средствата има също така своя специфичност и е най-ефективно в конкретен случай.

Например, ако ухапани от комар или единични грешки, основната задача на мехлема - За да премахнете набъбване на тъкани и допринасят за бързото изчезване на сърбеж.

С тази отлична работа Fenistil, Akriderm, Soventol, гел-балсам Mosquitall, Gardex гел. Когато вторични обриви (алергични) след ухапвания от насекоми паразити усещат намазка място Fenistilom обриви или Advantanom.

В същото време след ухапване жилещи насекоми трябва да се прилага мехлем леко различна ориентация - особено тези, които се предотврати развитието на алергични реакции и да помогне за намаляване на болката.

Отидете на бележката

Мазето с добре известното име "Спасител", често използвано за ухапване от насекоми, е най-малко подходящо за тази цел. Целта на това лекарство е да се дезинфекцират кожни лезии и да се подпомогне бързото заздравяване на рани, драскотини, язви и натъртвания. С ужилване на ужилващи насекоми, този мехлем може да възстанови тъканите, засегнати от възпаление, само по-бързо, но не е в състояние да сведе до минимум всички други симптоми.

Ако ухапването от насекоми е много болезнено, повредената област може да бъде намазана с Menovasin, което ще създаде усещане за прохлада и значително ще намали болката. Ако възникне възпаление или подуване, трябва да се използват Levomekol или Advantan.

Левомеколът е особено добър, ако имате нужда да размазвате ухапвания от насекоми при дете, което вече е успяло да ги надраска преди появата на пустули. В същия случай се използва и Pantenol.

И накрая, ако насекоми ухапване причинени мощен алергична реакция с подуване на бързо развиващи се и обрив покрити кожата трябва да се смазва хидрокортизон мехлем. Това лекарство обаче има достатъчен брой противопоказания, затова трябва да се използва много внимателно и най-добре е да се консултирате с лекар предварително.

Може би най-универсалният инструмент, използван срещу ухапването на голямо разнообразие от насекоми, е гелът Fenistil. Трябва да имате в кабинета за лекарства, за да пътувате до природата и да го вземете с вас на чуждестранни пътувания. Повече подробности за този препарат можете да прочетете по-долу.

Какво е важно да се прилага още след първата жертва Помощта ще бъде предоставена преди полагането на мехлема

мехлем, балсам или крем след ухапване от насекоми. В случай на ухапване от кръвосмучещи паразити обикновено не се изисква такава помощ, но е необходимо веднага след нападението ухапване членестоноги, паяци, стоножки, както и някои други.

В повечето случаи, оказване на първа помощ след ухапване от насекоми е в непосредствена близост ред:

 • , ако ужилване от пчела, първите форцепс отстранени от раната жилото (след стършели или оси ужилване не е, така че дори не могат да търсят);

 • след това възможно най-скоро от раната изсмуква отровата (ако попадне в човешкия устата, той не вреди);
 • към мястото на ухапване от студен компрес се прилага (камъни или сурова земя за тази цел не може да се използва - те могат да бъдат източник на инфекция).

В случай на пчелна отрова ужилване неутрализира сапун порциите, оси и стършели - всяка органична киселина (например, конвенционален оцет, лимон парче ябълка или портокал). Само след това мястото на ухапване може да бъде помазано със специализирано средство за защита.

гел Fenistil и

с лекарството Fenistil от ухапвания от насекоми е предимно в способността му да перфектно спокоен сърбеж. За съжаление, пчели или оси ужилване употребата му не е да се избегне появата на оток, обаче умерена реакция на организма към отровата, този гел се справя с чука на алергична реакция, като цяло се отнася до антиалергичен агент.

Оптимално приложение Fenistila - ухапвания от комари, бъгове, мушици и бълхи. В тези случаи, гелът помага за облекчаване на сърбеж от ухапвания и бързо, за да се минимизира други неприятни симптоми (малка тъкан оток, зачервяване, болка).

Друга важна характеристика на гела Fenistil е възможността за употреба при деца над 1 месец. Единственото нещо, което си заслужава да се помни - това лекарство не може да размаже големи участъци от кожата или места, на които има драскотини и кървави ожулвания.

Цената на 30 грама епруветка с феникул гел е приблизително 350 рубли.

Отзиви

"Много добър за мазила за ухапвания от насекоми -. Fenistil Имаме го постоянно вземем с нас до вилата или шишчета, дори ако някой комари хапят, те веднъж е достатъчно, за да намажете кожата, и ухапвания спират сърбеж в рамките на няколко минути. няколко пъти те трябваше да намажете пчелни ужилвания, тя работи добре също. захапката е подута, но е по-бързо, болката е краткотрайно. "

Ирина, Твер

Известни Levomekol

Levomekol не може да се нарече класически инструмент, проектиран специално за лечение на ухапвания от насекоми - се използва за дезинфекция на рани и язви, антимикробни и антивирусна терапия. Добра подготовка и при лечението на изгаряния.

В случай на ухапване от насекоми, Levomekol се използва по правило като противовъзпалително средство. Поради това, че има смисъл да го използвате, след провала на "любов" с тези членестоноги като оси, стършели, пчели, тропически мравки, скорпиони и паяци. Атаките им обикновено завършват с впечатляващ тумор, подуване, кръвотечение и понякога дори тъканна некроза.

Ако в тези случаи levomekol помажа раната, тя ще осигури ускорено възстановяване на тъкан в мястото на ухапване и намаляване на възпалението.

Удовлетворява и цената на мехлема - само около 100 рубли на тръба от 40 грама.

Advantanum с ухапвания от насекоми

При ухапвания от насекоми, мазната маска Advantan обикновено се използва като антиалергичен агент.Ако просто го постави върху засегнатата област, че понякога това е възможно и може да разчита на появата на тежки отоци и уртикария, а дори и след ухапване от насекоми, като например хартия оси и бъгове. Когато атакува по-големи артроподи, лекарството може също да помогне - помага да се локализира възпалението и да се предотврати развитието на алергична реакция.

Полезно е да се избере за себе си една от формите на мазнини емулсия на лекарството мехлем или гел на водна основа. Такова разнообразие от форми на освобождаване ни позволява да се съсредоточим върху вида продукт, който е най-подходящ за всеки конкретен вид кожа.

Ефектът на трите форми на лекарството е приблизително същото, но за мазна кожа, ухапване от насекоми, би било най-добре да се разпространи емулсията за суха кожа, изберете крем, и за нормално - Адвантан гел с балансирано съотношение на вода и мазнини.

Въпреки всички положителни аспекти на това лекарство той има един безспорен минус - хормонален ефект. Ето защо не се препоръчва да се третират обширни участъци от кожата с Advantanum - за да се избегне появата на по-сериозни проблеми.

Цената на Advantan е около 400 рубли за 20 грама емулсия или 15 грама сметана.

Acryderm

Acryderm е лекарство за симптоматично лечение. Използва се като правило за различни кожни лезии и тежък дерматит.

При ухапване от насекоми Akriderm използва като лекарство за облекчаване на сърбежа и да се отървем от обрив на мястото на тумора, така че е най-добре се проявява при лечението на ухапвания от дървеници и комари.

Важно предимство на този инструмент е "деликатността" на действието му - Acriderm може безопасно да се използва дори и за деца.

Цената на лекарството варира около 450 рубли за тръба от 30 грама.

Лечение ухапвания от насекоми Menovazin

Получаване "Menovazin" е предназначен предимно за осигуряване на аналгетичен ефект, като основен "работа" неща в него - ментол. Това означава, че е безопасно да намажете ужилване от пчели, оси, дървеници голяма игра, защото дори и след появата на възпаление, той ще осигури охлаждане усещане в мястото на ухапване, ще намали сърбежа и болката.

Разходите Menovazin евтини - около 30 рубли за 40 мл.

Пантенол и неговите свойства

Продуктите на основата на пантенол се произвеждат от много фармацевтични компании в няколко дозировъчни форми. Често купувачът плаща точно рекламираното име, а не много по-евтино активно вещество.

"Пантенол" крем себе си е от 100 рубли за 50 мл, но различни комбинирани терапии, базирани на същото активно вещество на разположение за аптеки имат много различни пари - от 350-500 рубли за същото количество.

Когато ухапвания от насекоми пантенол рационален начин за прилагане на крем или мехлем: в този случай, тя осигурява възстановяването на кожата в местата на възпаление, отстраняване на сърбеж и бързото заздравяване на рани.

хидрокортизон мехлем

хидрокортизон мехлем - средство за хормонално действие, така че когато го използвате трябва да прочетете внимателно инструкциите и не забравяйте да се вземат под внимание съществуващите противопоказания.

При ухапване от насекоми мехлемът блокира появата на алергична реакция и секреция в тялото на хистамина. Това лекарство може да се използва, за да се предотврати развитието на анафилактичен шок с ужилвания на ужилващи насекоми, паяци и скорпиони.

Цената на хидрокортизон маз е около 50 рубли за 5 грама.

Други мехлеми за лечение на ухапвания

Всички гореспоменати ухапвания от насекоми се продават изключително в аптеките и поради това в някои случаи може да не са налични. За щастие, те лесно могат да бъдат заменени от приблизителни лекарства с диапазона, наличен в супермаркетите и магазините за битова химия.

Така че подготовката на търговските марки Mosquitall, Gardex, Off, Taiga е широко разпространена в продажба, сред които има и средства за деца. Например, бебе крем от Gardex ухапвания от насекоми много внимателно и да действа бързо, облекчава сърбеж при ухапване от комари, и средствата на марката, "Тайга" в допълнение към да се отървем от симптомите и ще позволи по-хапка, за да се предпазят от атаки от насекоми.

В по-голямата част от случаите за лечение на ухапвания от насекоми е необходимо да се изберат лекарства на базата на мазнини, които имат допълнителен антиалергичен ефект. Справянето с алергиите в "глобалния" смисъл е много по-важно за организма, отколкото например сърбеж или отървене от болезнени усещания. Мехлеми, предназначени за борба с неприятни усещания, трябва да се използват или в случаите, когато самата алергия не присъства, или в допълнение към антиалергичния агент.

И накрая, има много средства за продажба, които са предназначени да изплашат насекомите и да им попречат да хапят изобщо. Те са ефективни в случай на защита от атаки на комари, бълхи или дървеници, но тук, за да се изплаши един ядосан стършел или пчела, за съжаление, не е в състояние. Избирайки подобен инструмент, трябва да го потърсите в състава на името "DETA" или "permethrin". Ако предложеното репелентно мехлем като основно активно вещество съдържа етерични масла, очакваният ефект от него няма да бъде практически несъществуващ.

В заключение, нека си припомним: по-добре е безопасно да предпазвате от ухапвания от насекоми предварително, отколкото да третирате последствията от тях. Грижете се за себе си.

Интересно видео: ухапване от комари може да бъде много опасно за човек

Какво да правим с алергия към ухапвания от насекоми