Укуси комах: особливості вибору препарату для лікування

Грудень 2018

Відео: SCP-261 Pan-dimensional Vending Machine | Object Class: Safe (Грудень 2018).

Anonim

Бягство от насекоми през лятото рядко дори в апартамента през лятото - това не е просто да се отпуснете и да се насладите на топлината, но също така и при ухапвания от насекоми, които обикновено са придружени с такива неприятни симптоми като сърбеж, зачервяване и парене. За да избягат от насекоми и ухапвания през лятото рядко е възможно дори в апартамента. Освен това в жилищна сграда съществува риск от ухапване на домашни насекоми, независимо от сезона.

Съществува значителен брой народни методи за премахване на дискомфорта, който е резултат от увреждане на кожата от насекоми. Въпреки това, повечето хора, които са били ухапани, предпочитат да използват специални аптечни продукти, които сега са широко представени не само от местни, но и от чуждестранни производители.

Преглед

Modern фармакология пазар предлага много и различни варианти за лекарства от насекоми, които помагат да се избегне ухапванията или облекчаване на симптомите на повреди, причинени от насекоми и премахване на възпалението, което се появи след нанасяне.

Modern фармакология пазар предлага много и различни варианти за лекарства от насекоми, които помагат да се избегне ухапванията от

Не е лесно да се разбере, изобилието на репеленти за насекоми и за последствията от своите атаки.В основата на избора, във всеки случай, трябва да бъдат основните проявления на ухапването и вида на насекомото. Най-често като средство за избор на мехлем, крем или гел. Трябва да се определи композиционните характеристики на такива препарати, както и да се вземат предвид чувствителност на човека по отношение на компонентите и веществата на активния агент. В допълнение, трябва да е наясно на значителни различия между децата и възрастните организми и подготовка мач за съответната възрастова група.

Разбира се, мехлеми, гелове и кремове са много удобни за използване, но трябва да бъдат ясни за тяхното предназначение и степен на ефективност във всеки отделен случай.

на ухапване са механично повредени човешка кожа от излагане или смъдене апарат челюст насекоми. В допълнение към механичните повреди, резултатът от ухапвания може да бъде химическо изгаряне на кожата. Ухапването от насекоми може не само да причини дискомфорт, но и да представлява опасност за човешкото здраве или живот. Такива последици се дължат на:

 • механично увреждане на кожата;
 • удари на рани бактерии и протозои, които могат да бъдат в слюнчените секрети на насекоми;
 • рискът от зачервяване вследствие на разресване на мястото на ухапване.

на ухапване са механично повреден човешка кожа от излагане или смъдене апарат челюст насекоми

Хора с изключителна алергична реакция към ужилване от насекоми може да предизвика по-сериозни симптоми:

 • тежък оток;
 • силна болка в мястото на ухапване;
 • постоянно постоянно сърбеж, растящ в усещане за парене;
 • болка зад гръдната кост;
 • недостиг на въздух;
 • замаяност;
 • летаргия;
 • главоболие;
 • изобилни обриви по кожата.

е при такива обстоятелства, като резултат от ухапвания, получени от насекоми, трябва да се даде не народната медицина и гелове, мазила или кремове на наличието на ефективни лекарствени компоненти.

Fenistil емулсия: спасение от ухапване от комар (видео)

Правила за избор на лекарството

От особено значение в средствата за подбор имат редица показатели, които трябва да бъдат задължително се взема предвид.

 • Възрастта. Необходимо е да се помни, че много деца са противопоказани поради високото алерген са част от компонентите или активните съставки на лекарството.
 • Състав на препарата. Състав на средства се дава голямо значение, зависи от него, и противопоказания за употреба на лекарството, както и възможните странични ефекти, поради използване.
 • Цел на употреба. Има много превантивни мерки, за да се предотврати появата на нежелани симптоми. Друга група лекарства осигурява пълно премахване на отрицателните ефекти от ухапване от насекоми.
 • Формата на освобождаване. В момента много от наркотици, и изборът може да бъде направен в полза не само на перорални лекарства, но и лесен за употреба прилагане на кремове, гелове или мехлеми.

Най-лесната форма на употреба се счита за гел на водна или алкохолна основа. Към категорията на по-плътни и "дълги" форми на лекарства за прилагане върху кожата са кремове, както и мехлеми. В допълнение, напоследък солидна форма на средства придобива популярност от ухапвания от насекоми - под формата на молив.

Категорията на по-плътни и "дългосвиреща" форми на медикаменти за приложение върху кожата включва кремове

Деца се насърчават да прилагат по отношение на кожата препарати на водна основа или мастните компоненти под формата на крем или мехлем.За възрастни се разрешава използването на външни агенти върху алкохолни основи или мехлеми.

мехлеми и лосиони срещу ухапвания от насекоми

Nezulin

крем се основава на необходимостта от проявлението на терапевтичния ефект на биологично активни вещества, което позволява да се извърши успешно лечение на видими ефекти на ухапвания от насекоми. Лекарството демонстрира противовъзпалително, анти-алергично и анти-едематозно действие. Съставът на природни фитохимикали наркотици, включително екстракт от билки като лайка, жълтениче трева, женско биле, живовляк листа, както и етерични масла от лавандула, мента и босилек. В допълнение, терапевтичният ефект се дължи на наличието на D-пантенол в състава.

Elidel

Кремът принадлежи към категорията на най-силните в ефекта, което определя способността му много бързо и ефективно да елиминира възпалението, както и сърбеж. Не се препоръчва да използвате този крем, за да се отървете от леките симптоми на ухапване от насекоми. "Elidel" се използва за лечение на много силни алергични реакции към лезии, придружени от появата на екзема или атопичен дерматит. Лечението е от естество на курса. Лекарството е забранено за деца до три месеца.

крем "Elidel" се отнася към категорията на най-мощният от въздействието, което представлява способността му да много бързо и ефективно решаване на възпаление и сърбеж

гелове и спрейове от ухапване от

Fenistil гел

Гелът се характеризира с висока степен на противовъзпалителен ефект, който се дължи на съдържанието при приготвянето на активно вещество като диметиденден малеат. Този компонент се справя с блокиращи хистаминови рецептори Н-1 тип, които са отговорни за образуването на неприятни усещания и сърбеж, както и степента на възпаление на мястото на ухапване от насекоми.

Psilo-балсам

Активната съставка на този гел представлява дифенхидрамин, който доскоро е известен като много популярен дифенхидрамин. Лекарството е ефективно срещу подпухналостта, което много често се дължи на ухапване от насекоми и бързо отстранява сърбежа и има много приятен охлаждащ ефект. Лекарството не е предназначено за малки деца. Лицата, които са предразположени към индивидуална непоносимост към определени компоненти, трябва да прилагат лекарството много внимателно.

"Fenistil гел" се характеризира с висока степен на противовъзпалително действие на

Прочети свързани статия за нашия сайт, можете да научите какво да правите, ако ухапан от паяк.

съвети и трикове

Независим използване на мехлеми, гелове и кремове за терапевтични цели е възможно само в случай на лека и малка кожна реакция към ужилване от насекоми. Особено тежки случаи с тежък оток, тежък сърбеж и изобилни кожни обриви изискват назначаването на лекар.

Как да избягат от насекоми (видео)

Освен това, специално внимание трябва да бъде температура, очевидно нестабилност на кръвното налягане, треперене, гадене и наличието на мехури. Тези симптоми показват много тежка реакция на ухапване и се нуждаят от незабавна медицинска намеса в медицинска обстановка.