Огляд ефективних пасток для літаючих і повзаючих комах

Грудень 2018

Відео: Calling All Cars: Crime v. Time / One Good Turn Deserves Another / Hang Me Please (Грудень 2018).

Anonim

тя следва да се има предвид, че в зависимост от приложението и от избрания тип, този или този улов на насекоми може да показва много висока ефективност S (правилно да се изтребват насекоми стотици) и могат да бъдат напълно безполезни. И интересно е, че тук много зависи не само от дизайна на самия капан и от неговото качество, но и от човека, който се опитва да го използва.

Факт е, че всеки вид капан се фокусира върху борбата с точно определена група от насекоми и взема под внимание техните биологични характеристики на , например, хлебарки привличат определени вещества-атрактанти, много летящи насекоми, привлечени от ултравиолетова светлина лампи, дървеници включва локално повишени концентрацията на въглероден диоксид и сорта и мирис на сладкия и ферментиралия плод.

Съответно, ако един човек, изтощен, например, дървеници, ще се опитат да ги хване с помощта на капани за хлебарки с отровен стръв - тази идея е първоначално да бъдат обречени на неуспех. По същия начин безсмислени улов хлебарки или мравки електрически ултравиолетови капани, предназначени за улов на мухи, комари и молци.

След това ще разгледаме как да изберете и купите добър капан за насекоми, който наистина ще работи надеждно и ефективно за вашата ситуация.

Видовете капани за насекоми

Почти всички насекоми капани могат да бъдат разделени на няколко вида:

 1. Електрически капани за летящи насекоми - тези устройства привличат комари, комари и леки пеперуди специална лампа (която обикновено е лека UV) и след това да унищожи жертва при електрическо изтичане, когато се приближава до металната решетка пред лампата. Такива устройства са популярно известни като електрошокови разрушители на летящи насекоми;

 2. Електрически уловители за пълзящи насекоми - разрушават пълзящи растения, като хлебарки и мравки, чрез електрически разряд;

 3. Залепващи капани, които могат да се използват срещу пълзящи и летящи насекоми. На лепкавата повърхност летящите същества могат да бъдат привлечени от светлината на лампите или химическото вещество;

 4. Капаните с отровен стръв - най-общо казано, тези проекти могат да се считат капани само много колебливо, тъй като те не хващат насекоми, но само за да се привлекат и отрова. Въпреки това, в магазините те могат да бъдат закупени под името капани за хлебарки (и мравки);

 5. И най-накрая, капаните, за да се каже, механичната колекция от насекоми - основната им разлика е, че те не унищожават насекомите, уловени в тях. Поне не веднага. Тяхната задача е да събират вредители, които след това са унищожени от самия човек. От тези капани, поради особеностите на техния дизайн, насекомите просто не могат да избягат. По-долу ще разгледаме по-подробно примери за такива устройства.

Както е отбелязано по-горе, капаните от всеки тип работят добре само срещу определен брой насекоми и при определени условия.

Например:

 1. хлебарки, дървеници и домакинство мравка удобно улов в малки апартаменти лепило капан, поставен на обществени места и се движат насекоми. Малко по-сложно е случаят с дървеници - ако те живеят в леглото на матрака, капана няма да помогне тук, а жителите няма да могат да спят добре в леглото заради постоянните ухапвания. Въпреки това, дървеници често живеят до леглото (по стените, зад тапетите, зад цокли, в пукнатини шкафче) - в този случай, е достатъчно, за да се сложи краката на леглото в центъра на капани с лепило, а след това по пътя дървениците до източник на храна (спи човек), ще бъде непреодолим обструкция;
 2. Днешните летящи насекоми са най-лесно за улавяне с лепкави ленти, окачени от тавана на помещението;
 3. Нощни насекоми лесно могат да бъдат уловени от светлинни капани (електрически капани). Същите устройства могат да работят добре през деня, включително срещу мухи и комари, макар и малко по-ефикасно. Често такива разрушители на летящи насекоми вече могат да бъдат намерени затворени от тавана над витрините за плодове и месо в супермаркетите;
 4. Мокрици, стършели, оси, хлебарки и фараонови мравки могат да бъдат уловени с помощта на "капани" с отровни примамки.

Забележка

Класическа например отравяне "капан", използван срещу хлебарки, - топки жълтък и борна киселина. Малко хора знаят, че ефективността на такива отровни примамки може да бъде значително увеличен, ако вместо на борна киселина се смесва с жълтък инсектицидни състави - например, Delta област или Micro Ksulat точка.

Всеки капан за насекоми, включително електронна поща, днес можете да направите със собствените си ръце и - в полза на съответните диаграми и описания на интернет изобилстват.Трябва да се има предвид, че колкото по-опростена е работата на подобен инструмент, толкова по-ефективна и по-надеждна е тя.

Tube капани за летящи насекоми

Почти всички електрически капани за летящи насекоми - пеперуди, комари, мухи, молци - се основават на привличане на вредители и паразити с леки специални лампи и унищожаването на жертвата в контакт с електродите, намиращи се в близост до източника на светлина. Напрежението върху метална мрежа обикновено е 500-1000 волта, но когато освобождаване от отговорност на тока е много малък, така че устройството е напълно безопасно за хора и животни.

Tube elektrolovushki насекоми се използват не само в апартаменти и къщи, но също така и в крайградски райони (павилиони, тераси), както и на животновъдни ферми и складове.

От доста ефективни капаните електронни насекоми са доста популярни и днес, като например следните марки:

 • Е насекоми капани, произведени за домашна употреба и за защита на големи промишлени комплекси. Принципът на работа е класически за такива устройства - лампите са заобиколени от мрежа, към която е свързан високоволтов ток. За безопасността на хората на структурата: крушки отговарят на санитарни норми, и не можете да получите вашите пръсти през панела за достъп до окото метал. Купете капани за насекоми Ами за домашна употреба може да се цени на около 7000 рубли, а индустриалните - около 15 000 рубли;

 • Капани за насекоми Mo El. По-долу е представен като пример на ултравиолетова капана Mo El, който привлича своите жертви крушка, а освен това има допълнителен хваща под формата на вентилатор, който осигурява смукателни насекоми podletevshih в близост до устройството.

 • Ves Electric - електрически уловители за насекоми, пригодени за домашна употреба. Компактен, лек и относително евтин.

Tube elektrolovushki насекоми пасват да убиват комари, комари, мухи, молци, пеперуди, които загребват, конски мухи и gadflies. Купете правилния модел вече може да бъде чрез интернет, а в подбора, не забравяйте да се вземат предвид площта, която ще служи на устройството.

За тези, които искат да направят електрически насекоми капан с ръцете си, е полезно да се има предвид, че разходите за компоненти може значително да надвишава стойността на търговската мрежа инструмент.

Преглед

"Ние сме в ферма за зайци трябваше да купя за борба с насекомите четири електрически капани от кладенеца, въпреки че ние сме, когато всичко започна, дори и да не очаква, че изправени пред подобен проблем. Това е просто атакуват всеки! При животни започва паразитни мухи, кърлежи, мухи просто измъчвани, дори и мрежата се не са запазени. Ние сме в цех площ от 220 квадрата трябваше да виси 4 WE-100-2. капаните работят безотказно, изгорени насекоми трябва да се отърси от тавите на всеки три дни … "

Григорий V. , Barnaul

Лепкава лента срещу мухи

За отстраняване При мухи (както и в молци), залепващите ленти са достатъчно ефективни. Такива капани са евтини, лесни за използване и много надеждни. Купи тях може да бъде почти навсякъде, с известни производители тук не играят ключова роля - да бъде ефективен и китайски тиксо за мухи, а по-скъпи немски производство.

обаче изостава значително от самозалепващи ленти са им ниски естетика, която не се използват такива капани в ресторанти, кафенета и различни обществени институции - са съгласни с лента остана на мъртви и все още живи мухи не добавите й апетита посетителите на ресторанта.

Преглед

"Аз имам родители в лятната кухня дойде изобщо не мога. Има таван висящи парчета шест самозалепващи ленти такива капани за мухи, напълно измазана на умрели насекоми. Така отвратително. Не мога да разбера, защо да не ги свали и да не виси нов, ако те нямат място на живо "

Ирина, Санкт Петербург

капани за хлебарки и мравки

против хлебарки и мравки повече или по-малко ефективно работят почти всеки капан, инсталиран на пода - ?! важно просто изберете правилното място.

Инсектицидните "капани" за насекомите са особено ефективни. В тези вредители са привлечени, смесен с инсектицид използване ароматизиращ ядивна примамка (в случай на домашно примамки могат да бъдат, например, боракс или борна киселина).

Някои от тези капани убиват насекоми върху "верижна реакция": хлебарка яде отровна стръв, бяга в гнездото и умира. Тя се яде от други хора. Също така умират. Те също се консумират и веригата продължава (макар и със значително изчезване на ефекта на отравяне).

Мравките ще влачене на отровни примамки в колония, където те отровен другите членове на колонията, включително кралицата, която се захранва с храна, подадена от отделните работници.

Добра работа срещу хлебарки и мравки. Същото, например, хлебарки с малък брой от тях в апартамента можете да хванете абсолютно всички. С мравки ситуацията обикновено е по-сложна, тъй като се намират само храсторези, докато кралицата в мравуняците продължава да употребява безмилостно.

Съвет

За контролиране хлебарки произвеждат така наречените къщи, в която насекоми се унищожават от електрически разряди.Такива капани, считано от контакта, безопасно за домашни любимци, тъй като насекомите не изпълзят от тях с отровата в тялото (котки могат да отровят ако се яде някои отровени хлебарки, особено ако пиретроид инсектицид принадлежи към класа).

, за да бъдат инсталирани на обществени места и за евентуалното движение на насекоми За максимален ефект, е капан за хлебарки и мравки в непосредствена близост до кофа за боклук в кухнята, близо до мивката, зад кухненската печка, зад хладилника и т.н.

Клопките в леглото .. дървеници

въпреки факта, че дървеници все още са сред най-честите сътрапезник паразити в градски райони, купуват специализирани капани за тях в магазините е почти невъзможно. Причината за това е в специфичната природа на храненето на бъгове - те се хранят изключително с кръв и съответно не могат да привличат вкусни миризми или крушки.

Междувременно, в САЩ, например, той вече е бил тестван и се използва на практика капан за дървеници дървеница Beacon - устройство, състоящо се от захранващата камера в чиния с форма на съда с въглероден диоксид и свързващ маркуч. Двойки от въглероден диоксид подават в камерата и постепенно извлечени от него, изготвянето грешки (същото CO 2 разпределя лице с дишане). След като дърветата се събират в чиния, те се разклащат оттам и унищожават.

Досега такива промишлено улавяне на кръвосмучещи насекоми в Русия не се прилагат в практиката: в действителност бъгове легло почти винаги унищожени чрез третиране с инсектициди помещения.

Съвет

Както беше отбелязано по-горе, бъговете могат да бъдат уловени и прости лепкави капани под формата на падащия плик с лепило база - можете да си купите готови, но можете да направите свои собствени ръце от картон и лепило насекоми "Alt" или " Капанът.

Важно е само предварително да се уверите, че дърветата не са оправдали гнездото си в леглото. Тогава капаните, поставени под краката на леглото, ще спасят съня си от нощните кръвопийци.

Както можете да хванете насекоми в градината

В градините и овощните градини се използват видове капани за насекоми най-различни. Така например, бръмбари, медведок, въшки и охлюви са хванати тук, просто като копаят в земята по-ниските половини от пластмасови бутилки. Отделно моакар може да се събере под половината от картофени клубени, разположени в градината.

Специални капани под формата на жълти цветя и чинийки се използват за улов на рапица. Бръмбарите са привлечени от тях за сметка на жълтия цвят, имитиращ цвета на фуражните растения. Всеки ден насекомите се разклащат и унищожават.

Хърбете и спрете да използвате пластмасови бутилки, в които горната трета е отрязана, обърнете гърлото надолу и поставете в долната част. Там изсипете бира със захар или вода, смесена с ферментирала сладка. В резултат на това, привлечени от миризмата на насекоми летят в капан, и да намерят изход от него вече не може. За надеждността понякога се прибавя борна киселина към бирата.

Като цяло, трябва да се отбележи, че въпреки неговата ефективност, капан не ви позволява бързо и напълно да унищожи насекоми в избраната област или в отделна стая. В случаите, когато се изисква незабавен ефект и няма време да чака, е препоръчително да се използва аерозол лечение на съвременни инсектициди и капани, използвани за да се предотврати - за защита на помещението от проникването на отделните екземпляри от насекоми.

Ако имате личен опит с всякакъв вид капани за насекоми - не забравяйте да оставите вашите отзиви в долната част на страницата (в коментарите).

Интересно видео: прави универсални за улавяне на насекоми от отпадъчни материали

Един ефективен капан за хлебарки в чаша за чаши, лук и петрола

Обикновено капани за оси и стършели от отпадъчни материали