Димові шашки для знищення комах та відгуки про їх застосування

Січень 2019

Відео: Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул (Січень 2019).

Anonim

димни гранати от насекоми - сравнително евтини и много удобни средства за масово унищожаване на вредни насекоми в промишлени сгради и в открити пространства. Най-известните са ловците и рибарите, но продуктите от този тип за индустриални приложения (например за лечение на складове и оранжерии) едва ли са най-добрите продавачи и купих макар и не често, но много големи количества.

димни гранати от насекоми може да се използва в жилищни високо и частни домове, но използването им тук има определена специфика: пуши от гранати понякога реагира автоматично оборудване за борба с огъня, и съседите могат да се аларма. В допълнение, отрова хлебарки и дървеници в апартамента с помощта на пръчки, необходими в пълно съответствие с изискванията за безопасност , която в този случай е много по-строги, отколкото, например, с помощта на цветни моливи или напълно безвредни инсектициди гелове.

Като цяло основните области на приложение на пулове са както следва:

 • Сутерен.
 • Селскостопански сгради - оранжерии, оранжерии, както и открити площи в градината и градините, парцели, къмпинги. На последните димни бомби обикновено се използват срещу оси, комари и кончета.
 • Складове, хангари и гаражи.
 • Частни къщи и апартаменти - в борбата срещу хлебарки, легла и бълхи.

Съответно, по-голямата част от инсектицидни димки, налични на пазара днес, са разделени на продукти за лична употреба в открити пространства и прилежащи сгради и опции за жилищни и промишлени сгради.

Преглед

"Ако ще да се справят с големи площи, както и времето, което имат много малко, бомби дим ще ви помогнат да го направите бързо и с минимални усилия. Само защита ще трябва да се запасите предварително, защото димът наистина разяжда очите и белите дробове. Необходимо е най-малко една добра респиратор, добре или по-бързо изчерпване сметки след zazhzhesh това нещо. Ние се използва нормални серни пулове така да се отървете от гъбички и насекоми в зеленчукови магазини, преди прибиране на реколтата. в продължение на три години, всичко работи добре. "

Arsen Ivanov

Активните съединения в димните пуловете

Състав дим гранати от насекоми могат да се различават, в зависимост от предвидената цел и интензивността на експозиция. - vysokoyadovitoe връзка противогъбични, инсектицидна и бактерицидно лечение (с други думи, веществото е подходящ за гризачи и дезинфекция на помещенията)

серни съединения преминава в процеса на горене шашки серен диоксид

 1. Най-често тези вещества се използват в тези продукти. Общо казано, серен диоксид е широко използван в животновъдството като лекарство за предотвратяване и премахване на кърлежи, бълхи, въшки, и серни пулове се използват за обезпаразитяване и дезинфекция на помещенията ферми.

 2. hexachlorane - система, контактни-чревния действие инсектицидни нервни агенти. Ако е необходимо, могат да бъдат използвани за борба и drevogryzuschimi на почвени насекоми, някои пеперуда гъсеници (червеи), скакалци.Неефективен в борбата с кокидите и тревопасните акари.

 3. Дидецилдиметиламониевият бромид е вещество с висока фунгицидна и бактерицидна активност. Ефективно помага за борба с бактериалната и гъбична инфекция в селскостопанските магазини. Това вещество е също така ефективно за борба с вредителите на овощните градини и овощните градини.

 4. Перметрин е контактно-интестинален инсектицид с нервно-парализиращ ефект. Чернови концентрация от 10% перметрин за предпазване и унищожи двете летящи и пълзящи насекоми, Sinanthropus (хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, дървеници, комари, молци, мухи). Те могат да бъдат използвани за обработка на големи пространства в нежилищни помещения - складове, хангари, мазета, кина.

Повечето димни бомби за лична употреба и отблъскване на комари и мухи като активно вещество съдържат точно перметрин. При чертежите, използвани в жилищните помещения, се използват други вещества от семейството на пиретроидите.

Преглед

"Ние трябваше да гони кърлежите от стар кокошарник. Третират по конвенционален сярна меч климат. Преди това цялото котило извадени, а стените и пода се пръскат. Като цяло резултатът е добър. Но колко голяма роля играе от изменението не може в този комплекс се каже, ".

Алексей Генедиевич, Курск

Колко ефективни са пуловете?

Предвид високо проникване способността на димки срещу насекоми може да бъде ефективна, когато конвенционалните спрейове трудно да се обработват всички носещи паразити. В оранжериите е препоръчително да ги използвате на ронлива почва, където никой пълно почистване, например, в земеделски площи (в оранжерии), както и мястото, където искате да обработи голяма площ с минимални усилия - складове и хангари.

Преглед

"Запазени проекти на молове и лъжичка по чудо успя да намери geksahloranovuyu цяло, неприятно парче, а очите му просто така се разяжда, но са работили ефективно във всички дупки проникнали в земята -… Дори там, където конвенционалните средства не попадат Вярно е, че сега жена ми се оплаква, че е токсична, но се надявам, че преди засаждането на културите това ще ерозира и няма да навреди. "

Иван Мур

в жилищен район инсектициден дим без никакви усилия от страна на водача лесно прониква зад цокли, в пукнатините на мебели, шкафове и под дивана, където доста бързо отрови насекомите. Срещу дървеници и хлебарки димки са високо ефективни, но те унищожи мравките обикновено са по-лоши, защото тези насекоми гнезда често могат да бъдат извън апартамента.

Преглед

"Ако имате апартамент много хлебарки, аз ще ви посъветва да използвате димки срещу насекоми. Те нямат такива проблеми като с всеки палач Cucaracha. Нищо не трябва да е къде да се размножават, да не се пръска срещу всеки сантиметър . за продажба на централния пазар такива шашки китайски, синьо, или в интернет могат да бъдат закупени. банката на бомби, пълни с вода в нея сложи това нещо и всички. Основното, което бързо да се измъкне от апартамента, и димът, който отрова. и съседите казват, така че не се притеснявахме за това. . Mont, имаше, меко казано, една бъркотия тапети половината скъсани, килими, дори с следвоенните години на стената не е отстранена, в килер половин метър слой прах лежеше хладилник когато съпругата стена бутна на стола падна - .. има хлебарки са хиляди, може би две. тези проекти, поставени един в стаята, един в кухнята, гравирани - и цялата истина, колкото димът отиде на мястото, но ние всички сме съседи и предупредиха, не е имало проблеми ..Но след това работниците при ремонтите извършени, хлебарки кофи, извършвани от къщата. "

Константин, Петропавловск-Камчатски

Трябва да се помни, че пуловете по Sinanthropus насекоми обикновено не убиват бъгове яйца.

Това означава, че когато борбата с тези стаи паразити лечение пушат се повтаря два пъти на интервали от 2-3 седмици, или комбинират пулове с други средства.

в допълнение, дим от гранати има остатъчна и унищожава насекоми само за няколко часа след изгарянето на продукта. Практиката е все още показва, че той е средство за продължително освобождаване позволи да унищожи бъговете с една операция.

Когато буболечки стая унищожени пулове в един момент, обикновено се проведоха предварителна обработка други инсектициди. Много често наематели апартамент, опитващи се да отрови бъгове други средства, като например аерозол или спрей, по-голямата част от паразитите умрат, а след няколко седмици, има млади ларви от оцелелите яйца.

товарачи смятат, че този инструмент не работи, купуват димки от насекоми и успешно тра Ят младите филизи. Въпреки че в действителност и двойно обработване на оригиналния инструмент, и то е същото, но само с пулове, ще има същия ефект.

Преглед

"Ние сме три пъти отровени бъгове Raptor, но след това не можех да се изправя и да купи китайски пулове с дим. Както не изрод с тези кутии, бъгове все още някъде да оцелеят. Шашки, разбира се, ние се чудеха. Използвайте те са твърди, пет часа след еднократна свети, апартаментът може да устои, че стените не можеха да се видят. Но бъговете са изчезнали всичко. Половината povypolzala средата на стаята, друга част ще помете изпод леглото.Но в продължение на седем месеца нито една от тях, па-па, не се вижда. Между другото, един от здравец, ние след това лечение, сухи, въпреки че аз предоставени всички цветя на откритата тераса. "

Валерия, Владивосток

производителя и модела шашки

Днес индустрия произвежда голям брой парчета от насекоми. Те включват . както вътрешни, развитие и вносни продукти

най-известните са следните :.

 • климат - популярен сярна проверка за преработка на оранжерии, ovosche- и зърнохранилища, животновъдни ферми по време на работа ефективно унищожава краста акари, бълхи, въшки

 • . FAS е аналог на климата, когато гори много epriyatno мирише на сяра е стойност такъв продукт около 50 рубли

 • CITY - .. дим бомба основава на перметрин е ефективен за контролиране на хлебарки, мравки и дърво въшки в изби, хамбари, мазета

 • Silent нощта, чието заглавие говори за сферата на неговата същност. приложение. за проверка се използва за защита срещу кръвосмучещи насекоми на открито, включително дома градини и в дивата природа. Но, както показва практиката, използването на такива бомби в апартамент срещу дървеници и хлебарки също дава много добри резултати.

 • Вулканът, друга сярна сабя, използвана главно за преработка на складове на промишлени продукти.

 • G-17, контролирано на база хексахлоран. Силно токсичен, трябва да се използва само за обработка на открити пространства - градини, градини, полета - с необходимите мерки за безопасност.

Но пурите срещу насекоми за жилищни помещения за рускоезичните потребители все още са ново. Обикновено се използват китайски и японски внесени продукти, чиито имена дори не се превеждат на руски или английски.Те използват съвременни инсектициди на базата на производни на оксидиазол, карбаминова киселина и други.

димки разходите за лечение на промишлени помещения и за използване на открито от 50 рубли парче, и по-горе. Домакински продукти са по-скъпи, защото лечението стая 10 m² е достатъчна, за да използвате меча за 150 рубли, за помещение от 30 квадратни метра е необходимо за проверка на 350 рубли и повече.

Преглед

"Всяка година им парникови се третира със сярна пулове. Докато резултатът притежава. Гъбичките са отишли ​​за дълго време, кърлеж не живее, дори и Grinder дървени подпори не ги докосват. Но по време на вегетация все още е, разбира се, да се направи допълнителна обработка на безопасно страна В комплекса смятам, че е добър инструмент.

Inna Arkadievna Грей, Краснодар област

Инструкции за употреба на димни гранати

Пушекът има висока проникваща способност, така че използването на гранати във всички области трябва да се грижи за сигурността не само на преработени жилища наематели, но и своите съседи. Повечето форми е силно токсичен, така процесуален срок и хората трябва да напуснат зоната на обработка домашен любимец, най-малко в продължение на няколко часа. Също така от стаята трябва да се направи стайни растения, аквариум покривка с стъклен капак и затегнете разликата с фолио.

Преглед

"тече бомба в подземния гараж. Там имам зеленчуков магазин е оборудван. Добър Etch срещу гъбички и малки насекоми poischezali. Преди да пуснете хлебарки, мокрици, сега са чисти."

I. Savelyev, Омска област

помещенията за преработка пушат сигнали, както следва:

 1. Внимателно затвори всички пукнатини, затваряне на прозореца.
 2. Дамите се поставят в центъра на третираната зона върху незапалима повърхност (камък, тухла, керамични плочки или чинии).
 3. Шашки за домашна употреба обикновено се доставят в специални банки. На вътрешната повърхност на такъв буркан има знак, на който трябва да се излива обикновена чешмяна вода. Самият продукт се поставя във водата в голям буркан.
 4. Фитилите се изстрелват и водачът напусне стаята колкото е възможно по-скоро, внимателно я затваря зад себе си. В някои домашни пулове не е необходимо да се запали нищо: те започват да пушат само от контакт с вода.

Веднага след появата на дим от стаята трябва да излезете. Димът от едно парче може да продължи до час и половина. След това стаята трябва да бъде затворена за 2-3 часа, след което да се проветрява и да се държи в мокро почистване.

Много е важно да предупредите съседите и стражите, преди да използвате пуловете. Ако къщата има пожароизвестяване, те трябва да бъдат изключени. Никакъв начин за изолиране на един апартамент няма да помогне да се предотврати излизането на част от дима отпред или от съседите чрез вентилация - поне миризмата ще бъде почувствана от всички. Затова е важно никой да не е разбрал погрешно наречените пожарникари.

Преглед

"Това Чувствах се зле, когато трябваше да се справят с пуловете глава се въртят, гади след това все пак вредно нещо отровно следващия сезон искам да видя нещо ново в краен случай -…. Помолете някого някаква друга обработка. "

Анна, Чебоксари

Ако ще да отрови дървениците или хлебарки в апартамент, къща или кабини, тогава обърнете внимание на димка от насекоми "Silent Night", която е напълно безопасно за хората и по този начин наистина дава мощен ефект ,

Проверете от насекомите "Тиха вечер" в действие

Полезно видео: 5 правила за избор на услуга за унищожаване на насекоми