Які бувають знищувачі комах і як вони працюють

Грудень 2018

Відео: Стало відомо, кого комарі вважають делікатесом (Грудень 2018).

Anonim

дробилки насекоми. - Това е може би една от най-удобните модерни средства за борба срещу обхождане и летящи членестоноги като хлебарки, мравки, молци, буболечки, сребристо и т.н. В допълнение, те също така позволяват без много труд, за да се справят с паразити и вредители, от време на време на посещение в дома на мъж и плевни в търсене на храна или места, за да се размножават - като комари, мухи, различни бръмбари.

Интересно е да се отбележи, че в своите мнения повечето хора, терминът "насекоми унищожител" често се разбере устройство, което привлича летящи "жертвите" на светло UV лампа. Такива устройства разполагат, и принципа на тяхната работа се състои в това, че UV лампи, които са ти и овците насекоми, заобиколени от специална нетна - или свързан с високо източник на напрежение, или покрити с лепкава субстанция, която осигурява надеждна адхезия на "гости".

Всъщност днес можете да купите убийци на насекоми, работейки по съвсем различен принцип, а изборът тук е доста широк. Например, в допълнение към описаните по-горе тръба разрушители на насекоми са устройства от следните видове:

  • етаж лепило капани, които хлебарки, дървеници или мравки стик привлечени някои стръв (тези устройства са лесни за използване, не се консумира ток и може ефективно да се изравнят пълзящи паразити и вредители);

  • спряно тиксо, използван, за да убие летящи насекоми - като мухи и молци от различни видове (те са по-икономични от лампата унищожи, но не работят срещу нощните насекоми);

  • специални "къщи" за насекоми с електроди вътре (това е един вид алтернатива на лепкави капани, действа чрез разрушаване на тръпки в жертва електрически разряд).

Въпреки това разнообразие, най-известните все още са разрушителите на летящи насекоми от тип лампа (независимо от производителя). Причината за това се крие във факта, че същото срещу комари, мухи и молци такива устройства, наред с други начини за унищожаване на най-ефективен и лесен за използване. В допълнение, купуват шредер насекоми от този тип може да бъде във всеки специализиран магазин (понякога дори и в обикновен магазин за хардуер) за сравнително малка цена.

В същото време, подови шредери пълзящи насекоми много популярни не се ползват - например, в случай на борба с хлебарки, мравки или домакинство, толкова повече грешки, те са далеч зад себе си в тяхната ефективност с други средства за борба.

Отзиви

"Аз дори не мислят, че този капан, унищожител на летящи насекоми е толкова добър да се работи. Ние използвахме капан комари енергия в страната и през лятото имаме никой никога ухапан. И след като се опита да го включите веранда, където има тълпа пирувал за нас в двора на комари не хващат, и на улицата. - време за комари августовската за една вечер цялата палета сгушена мъртви комари! ".

Игор, Витебск

Tube дробилки: възможности и правила за

Към днешна дата, насекоми дробилки за лампи стават все по-популярни. Това се обяснява с факта, че подобни устройства действително да бъдат много ефективни за контрол на летящи насекоми, така че не е изненадващо, че всеки, който е трябвало да се справят с комари, нощни големи пеперуди, пеперуди, не са склонни да поемат, за да го купи за летния сезон.

Най-често такова устройство за лампи е закупено специално за запазване на комари в апартаменти и селски къщи.Въпреки това, практиката показва, че изтребителят на добра спасява от летящи насекоми, например, в следните случаи:

  • в ресторанти и кафенета - както в основните помещения и съоръжения, кухня, склад, офис, и на терасите и в шатрите на лятото кафенета;
  • в животновъдните ферми за защита на животните от почти всички комари;
  • върху домашните парцели, за да се намали броят на комарите и вредителите в градината и градината като цяло в района;
  • в складове, където е необходимо непрекъснато да се бори с молец от храна.

За съжаление луминесцентниците са абсолютно неефективни срещу дървеници, хлебарки, бълхи, мравки и други пълзящи насекоми. Дори ако инсталирате такова устройство на пода, то няма да ги привлече, тъй като всички такива вредители и паразити в къщата, напротив, избягват светлината.

Преди да закупите уличен убиец с ултравиолетови лампи, е полезно да определите предварително площта на помещението, в което ще се използва. Такива капани обикновено имат от един до четири лампи, чиято обща мощност в много отношения определя размера на зоната, на която устройството ще бъде ефективно.

Друго важно предимство на този тип устройства е тяхната безопасност: в насекоми тръба Shredder създаден специален панел решетка, която не позволява на детето или животно случайно докосване на напрежението на мрежата. Ето защо това устройство може безопасно да се използва в домове с малки деца.

Цената на домакинските лампи за насекоми не надхвърля средно 4000 рубли, но някои производители имат по-скъпи модели. Купете най-простите разрушители може да бъде само 400-500 рубли.

Преглед

"Най-убийци улични насекоми от машина Добре. Той и различни мощен там, и малък. Взехме няколко устройства за птици детска градина, тъй като мухите през летните младите хора буквално претъпкани. За забавление, решили да купят три . различни видове капани: проста електрическа НИЕ-150-2, против разливане WE-150-2SW и едно лепило WE-813-SB30S опит им месец

Тук се бяха получени някои изводи :. Лесно електрически - най-удобният тава може да се промени. веднъж седмично: дори ако има много насекоми, те не са напълно свободни от това vayut. разливане на течности разходи около 2000 по-скъпо, но това е наистина няма нужда да се водоустойчивост. В краен случай, корниза на цинк към това може да бъде прикрепен към дъжда не е наводнена. С лепило капан най-безпроблемно. В нашите условия то Grille да отбележи за ден, на втория ден вече мухи допълзя труповете на колегите мисля, че е необходимо да се купуват само на някакви силози за зърно, където искрата не е разрешено в цялата улица шредери са се доказали добре - .. мокри комари само начин да отида. Възможно е да се прилага по отношение на ферми с елитен домашни птици или животни с ценна кожа. "

Пьотър, Нижни Новгород

В раздробяване на насекомите прилагането тръба е много проста. Най-добре е инструмент за утвърждаването или виси някъде в средата на стаята (например, между прозореца и врата), че може да се вижда ясно от всички краища на стаите - .. така че той ще се съберат повече насекоми, ако е необходимо шредер е включен в електрически контакт и започва да работи в правилната режим

на всеки няколко дни, устройството трябва да се почиства тиган, които попадат Смъртните случаи т.е. насекоми. Ако в шредера настроен лепило решетка, а след това, в съответствие с инструкциите за експлоатация на устройството, времето трябва да бъдат заменени в мрежата от време на време.

В случай, че убиецът на насекоми се купува само за външна употреба, функцията на устойчивостта на влага на устройството може да не е излишна. Такива разрушители могат да бъдат закупени например от Well. Въпреки това, както е споменато по-горе в изтеглянето на един от тези потребители на устройства, в някои ситуации, дори когато открит операция, тази функция може да не е от полза, така че при избора водоустойчив модел е полезно да се претегля "за" и "против", а предварително ясна картина на това къде и как ще бъде поставено устройството.

Преглед

"Аз отдавна исках да си купя машина за унищожаване на насекоми е за улицата, но всички ръце не са достигнали. И тази година съм комарите изяждаха. За още по кутиите не помогна, защото имаше много от тях. Купих си по-голямата част на Бандура, с лепило мрежа за захранване на мнозина не се консумира. на интернет нареди. с това изчисление е купил от и пеперуда градина в летеше. Когато за първи път извади решетката, бях потресен. тя насекоми всички напълно остана. и сред тях са дори бръмбари може да бъде! Като цяло много надежден този разрушител. "

Надежда Uralsk

За тези, които искат да се съберат за раздробяване на насекоми с ръцете си, тук е подробна схема на такова устройство. При производството на устройството, за да се избегнат опасни ситуации, е важно да не забравяте да организирате защитата на електрическата скара от деца и животни.

принципна схема за раздробяване на насекоми:

Ако решите да продължава да купуват готови устройство, би било полезно да се започне да се обърнат към интернет и прочетете ревютата: производители на тези устройства са вече много, и така в магазина могат да бъдат объркващи в предложения обхват ,

За да се улесни задачата на подбор, по-долу са изброени най-популярните модели Тине унищожители на насекоми, както и мнения на клиенти за тях.

шредери Хилтън насекоми и прегледи на работата

Hilton производител произвежда доста широк спектър от насекоми убийци тръба на много достъпни цени. Например, най-простият модел - Black Monster - може да бъде закупен за около 400 рубли. Този разрушител е идеален за унищожаване на комарите в една малка стая.

насекоми Destroyer Хилтън BN-30W може ефективно да обслужва повече от големи помещения (например ресторанти, болници, офиси), както и се използва като средство за улицата. Устройството е на площ от 1500 рубли.

Освен това, сред Хилтън продукти имат специални бали насекоми, предназначени за много големи частни домове и големи апартаменти и интересен набор от инструменти за детски стаи във формата на жаба.

Преглед

"Ние също по едно време се отдавали на всички видове Repeller и унищожаване на документи. Къщата купуват здравословна лампа Хилтън. Ефектът е, но ние не бяхме впечатлени. Изглежда, че комарите първата ни хапят и след това летят изгаряне унищожаване на документи. По принцип моят съвет към вас: да се мотаете на добри мрежи против комари.

Alla, Odessa

раздробяване Clatronic

Clatronic немски производител произвежда един модел за раздробяване на насекоми - Clatronic 3340 IV. Това устройство ефективно унищожава летящите насекоми в стая до 20 м², можете да го купите за около 700 рубли.

Преглед

"Ние сме много време, за да изберете устройството, от комари за къщата и спря в Klatronike. Той е сладък, и евтин. Оказа се, че все повече и по-ефективно. Всички летни комари в нашата спалня не е, но от Klatronika постоянно разкъсаха един куп от тях.Но аз мисля, че за по улицата ще бъде слаб, "

Inna, Псков

Shredder Barguzin

Shredder насекоми Barguzin - .. Един добър пример за инструменти на местни производствени дробилки в тази серия предпазват от много летящи насекоми в помещения до 300 m² , което значително разширява обхвата на възможните приложения на тези устройства.

към днешна дата, можете да изберете някой от моделите на 4 Barguzin, но дори и "слабата" устройството е предназначено за впечатляваща площ от 120 квадратни метра. Отлично се справят с резачката и от улицата и . С помощта, например, на верандата на сайт страната

единична цена зависи от модела - по-голямата област на приложение, така че, следователно, по-висока цена най-лесните за раздробяване на насекоми от тази марка могат да бъдат закупени за около 3,500-4,000 рубли

Енергийна Device .. : описание и използване на

Shredder насекоми енергетиката SWT 425e е фенер с комари барове най-ефективните това устройство е за домашна употреба, но благодарение на своя интересен дизайн може да се използва само като декоративен елемент в проекта. двор в частна къща.

Разрушителят Energy SWT 425e има колектор за събиране на мъртви насекоми, тежи само 200 грама и консумира 1 W електроенергия. Цената на устройството варира около 500 рубли.

шредери Сакура

Марка Сакура, произвежда широка гама от домакински уреди, има цяла гама от устройства, за да се привлекат и убиват летящите насекоми. Сред тях има и типични лампи, които унищожават и специални устройства с вентилатор, засмукващ близки мухи от комари и мухи.

Някои от разрушителите на насекоми Сакура изглеждат като обикновени фенери, други са капани, поставени на пода.Тези разрушители са предназначени главно за вътрешна употреба; цената варира от 800 до 3500 рубли.

Преглед

"Аз съм купил Сакура-лесният бял priborchik с крушка. Комарите в него както бяха уловени, но в същото ухапването. Мислех, че само силата му не е достатъчно за всички спалните. Вероятно си струва за голяма стая, за да купи по-мощен разрушител. "

Александър, Москва

шредери Важна: простота и ефективност

В допълнение към Shredder на лампата модерни насекоми са доста широко се използва, и да унищожи т.нар велкро. Много е лесно да използвате такива лепкави капани: достатъчно е само да ги инсталирате върху начините на придвижване на насекоми.

модификация на тези дробилки може да бъде няколко (например, под формата на куха тръба или адхезивен лист), но принципът на действие във всички от тях един - придържаме насекоми.

Като пример за действието на лепило шредер може да доведе борбата срещу дървеници:

  1. Да започнем с това, уверете се, че насекомите не живеят в едно легло, или капан ще бъде безсилна.
  2. След това поставете краката на леглото в центъра на листа с лепило.

процедура Подготовка за тази цел по-нататъшно раздробяване закопчалка ще работи независимо: всички грешки, които се опитват да се изкачат на леглото, неизбежно ще трябва първо да се опита да преодолее лепкав капан част разделяне на краката от пода на легло. По време на тази "атака" насекомите надеждно се придържат към лепливия лист.

Можете също така да използвате специално лепило Alt (Alt) от бъгове и хлебарки или да лепирате Kapkan.

неоспорими плюс лепкави шредери са ниската им цена (просто капан може да се купи за около 50-100 рубли), използването на безопасни и широко достъпна.Ако хората се фокусират върху обратната връзка, един от най-известните представители на този вид е шредер капан за насекоми (въпреки че като цяло различни производители лепило капани приблизително еднакво ефективни).

За безопасното изхвърляне на насекоми е напълно възможно да се купи и лош вкус "къщи" неизвестни китайски компании - опитът показва, че те ще бъдат също толкова добре да улови насекоми, както и средства за известни производители.

Скоч за летящи насекоми могат да се използват както самостоятелно, така и заедно с тръба SHREDDER: ако лампите са особено ефективни срещу нощните насекоми, лентата успешно унищожи и пеперуди и мухи. Използвайте ги, много лесно - просто трябва да дръпнете лентата от касетата и висеше в центъра на стаята.

Преглед

"Не лампи насекоми Аз не купуват. Веднъж седмично, виси в средата на лятна кухня лента за мухи, а на следващия ден всичко това се оказва, че се покриват с тях. Ние се мотае едно и също само в двора на фенера, но е жалко, твърде много пеперуди си пръчка., но приятелят ми толкова молове в наличност разрушава. тя съхранява сушени плодове, но тази ужасна ги разваля., така че той виси там велкро за пеперуди не летят. "

Юрий, Зеленоград

Електрически-капани Уничтожители на хлебарки и мравки

Има и друг вид насекоми убийци - електрически етаж "къщи", които се използват за унищожаването на основно хлебарки и мравки.

Такива капани трябва да бъдат свързани към електрически контакт, но въпреки тази функция и на открито място, те са абсолютно безопасни за хората и домашните животни: да отвори шредера и стигнем до електрически елемент, ще трябва да се разглоби напълно устройството.Между другото, в много случаи подобни електрически капани "печелят" в лепила, на които животните могат да се придържат с лапите или носа си.

Що се отнася до насекоми, те са привлечени от електрически капан или специална примамка, или инстинктивно желание да се скрие в уединено място, далеч от любопитни очи. Когато едно насекомо влезе в разрушителя, то със сигурност докосва електродите, което води до фатален токов удар.

Купи разрушител на насекоми от този тип може да бъде за много скромен за такова устройство цена - от 200 рубли. Ниската цена се дължи на факта, че тези капани в масата, произведени в Китай от различни малки фирми, но това не пречи на тях се справя със своята задача - унищожаването на насекоми.

Преглед

"След ремонт дълго време аз избрах, отколкото да завърши оставащите хлебарки. Повечето от тях Донесох се е променило тапета, но тогава все още се появяват един единствен tarakashki. Аз съм ги, разбира се, убит на вестника, но имах нужда да, че те по някакъв начин унищожават. трева химия не искам да, защото имам две деца и котки са британски. тя се спря на къщите с токови удари. Когато една седмица след инсталацията имам една такава къща отвори, тя е нещо! от мъртви хлебарки не може да се види дъното. Дори не мислех, че имам толкова много х остава. "

Оксана, Киев

Както виждате, купуването на убиец на насекоми днес не е проблем. Избирайки между многобройните предложения, първо трябва да се съсредоточим върху това къде точно се планира кандидатстването: може да бъде предназначено за домашно или улично ползване. Също така е полезно, преди да купите, да прочетете отзивите за модела, който харесвате в Интернет.

Ако имате личен опит с използването на който и да е убиец на насекоми, не забравяйте да оставите отзивите си в долната част на тази страница. Може би това ще помогне на някой да направи правилния избор.

Интересен видеоклип за вътрешното устройство на убиеца на насекоми: измерваме напрежението на мрежата

Сравнение на електрическия убиец на насекоми и фумигатор