Комахи в квартирі: причини появи і ефективне знищення

Лютого 2019

Відео: Global Warming or a New Ice Age: Documentary Film (Лютого 2019).

Anonim

Насекоми в апартамента - често срещан проблем Доста често се превръща в място за живеене на инвазията на различни насекоми вредители, които причиняват дискомфорт не само жителите, но също така могат да навредят на здравето на хората и домашните любимци. Насекоми в апартамента - един общ проблем, така че всяка година произведени огромно количество наркотици да се справят с тях.

Често, премахване на вредители в дома изисква значителни разходи на енергия, пари и време. Просто не знаят как да се отърве от насекомите в дома на най-компетентните, можете да разчитате на пълното унищожаване на домашни вредители в кратък срок.

Основите

Показване на насекомите домакински е възможно не само с помощта на химични вещества, които са представени в голям асортимент и ценови диапазон, но и с помощта на народната медицина. Въпреки това, ако няма доверие в собствените си способности, или на броя на насекомите вредители стана огромен, а след това е препоръчително да се възползвате от професионалните услуги sanepidemstantsii специалисти.

Методите за контрол на насекомите директно зависят от вида вредители и техните биологични характеристики.

дървеници хапят хора през нощта и осигуряват много неудобства, включително лош сън

Видове "апартамент" насекомо

Бъгс

кръвосмучещи ектопаразити работи снася яйца в пукнатини в пространството зад тапетите, както и цокли или в мебели.Леглото на бебето ухапва хората през нощта и причинява много неудобства, включително лош сън. Удивителната жизненост на тези домашни ектопаразити затруднява много да се бориш с тях.

Хлебарки

Най-древните "съседи" на човек в своето жилище. Тяхното присъствие е не само неприятно, но и може да причини различни заболявания, тъй като тези насекоми много често стават носители на инфекции. Хлебарите са много устойчиви на различни средства за борба, а отстраняването им обикновено отнема много време и усилия.

Наличието на хлебарки е не само неприятно, но и може да причини различни заболявания.

Бълхи

Тези кръвоспиращи паразити често се появяват в апартамент през топлия сезон. Човекът не е основният собственик на ектопаразитите, а насекомите, като правило, се въвеждат в жилищните помещения от животни. Няколко вида ектопаразити могат да живеят в апартамента. Бълхите много бързо се размножават и могат да причинят много опасни за човешките заболявания.

Комари

Може би най-разпространеният и добре познат паразит. Най-големият шанс да се срещне с него се наблюдава през лятото. Въпреки това, в присъствието на влажни мазета в жилищна сграда, наемателите на апартаменти на долните етажи могат да бъдат подложени на атаки срещу комари през цялата година. Борбата с това насекомо не е трудно.

Моле

В апартамента тази злонамерена малка пеперуда се установява достатъчно често. Летящ вредител може да бъде представен от няколко вида, най-често срещани от които са килими, храна, козина и мебелна пеперуда. Високото ниво на щети, причинено от молецът, касае използването на най-ефективните средства за борба, което позволява да се унищожи насекомото възможно най-бързо.

Комарите - най-често срещаният и добре познат паразит

Малки домашни

Не са толкова често, колкото хлебарки, но носят по-малко, а понякога и повече проблеми. Тези малки насекоми не само развалят храната, но могат да причинят и много опасни човешки заболявания. Биологичните особености на насекомите изискват много внимателна подбор на средствата за борба, тъй като е изключително трудно да се приберат домашни мравки.

Мухи

Много често срещани и вредни видове насекоми, живеещи в апартамента. Тези вредители са особено опасни в кухнята, поради способността на мухите да носят инфекциозни агенти на множество инфекциозни заболявания, както и яйца от червеи. За да се борим с мухите, същите средства се използват и за отстраняването на други летящи насекоми.

Разбира се, има и други домашни вредители, които по-рядко се срещат в жилищните помещения.

Най-често срещаните насекоми, живеещи в апартамент (видео)

Причини за появата на

Какво привлича населението от насекомите?

  1. Наличието в затвореното пространство на хора и животни , хранителни продукти, някои битови предмети, включително мебели и текстил, е много привлекателно за повечето домашни вредители.
  2. Наличието на водни източници и параметри с висока влажност (особено за апартаментите на долните етажи, разположени в близост до сутереното помещение) са много важни за много вредни насекоми и са естествена размножителна площадка за тях.
  3. Отопляемото пространство е много важен аспект в полза на избора на топлинно обитаващо насекомо като убежище.

Домакински насекоми-вредители избират човешко жилище като местообитание инстинктивно. И ако нашествието на такива домашни вредители, като бълхи, мухи и комари, често е сезонен характер, други насекоми процъфтяват в апартамента през цялата година.

бенката Апартаментният урежда често

популации от насекоми апартаменти могат да доведат до несъответствия условия на основни санитарни условия жилище. Много важен показател за предразположеност към появата на апартамент битови вредители е на високо ниво на елементарно, без ултравиолетови лъчи, лоша вентилация и влажна. Тези фактори са благоприятни за жизнената активност на повечето насекоми вредители.

Да станеш причина за появата на насекоми в апартамента може и да няма достатъчно уважавани съседи. В този случай вредителите не проникват през прозорците и вратите, а през вентилационните шахти, през електрическите изходи и пукнатините в тавана.

Домакинските насекоми обикновено имат малки размери, което им помага да се движат почти незабележимо през хола.

Начало мравки не само развалят продуктите, но също така може да доведе до много опасни заболявания на човека

със средства за контрол на насекоми

В момента има различни начини за справяне с домашни вредители, които използват химични и биологични оръжия, физическо въздействие и народни рецепти. Основното средство за борба се избира в зависимост от типа насекоми, както и от броя им в жилище.

През последните години химическите агенти, базирани на силни инсектицидни вещества, са много популярни. Такива препарати се характеризират с повишена ефективност и гарантирана скорост.Физическите методи могат да се използват в случай на малък брой вредители в жилището. Биологичните методи на борба се използват изключително рядко в жилищните помещения.

Особеността на народните методи е тяхната недостатъчна ефективност срещу редица опасни домашни вредители. Най-често народните средства се използват като превантивни мерки или като превенция на повторната поява на насекоми.

Мухи - много често и вредни видове насекоми, които живеят в апартамента

Може да се интересуват от една статия, в която казва, че да вземе ухапване от насекомо на очите.

Начини на защита и предотвратяване

Малко вероятно е напълно да се защити жилищната зона от появата на домашни вредни насекоми. Има обаче някои правила, спазването на което ви позволява да сведете до минимум риска от проникване на насекоми в апартамента:

  • спазване на санитарните изисквания;
  • изолация на източници на висока влажност;
  • Редовно проветряване и мокро почистване;
  • навременно отстраняване на боклука;
  • редовна проверка на домашни любимци за наличие на ектопаразити;
  • използване на превантивни народни средства за защита от растителен произход.

Как да се отървем от дървеници в апартамент (видео)

Важно е да се отбележи, чистота и извършва основно почистване, което, съчетано с прилагането на превантивни мерки не само даде възможност на най-ефективни, за да се намали възможността за влизане на насекоми в къщата, но също така ще направи престоя ви вредители в жилищен стаята е невъзможна.