Комахи у ванній як позбутися і звідки завелися?

Листопад 2018

Відео: Как избавиться от насекомых (муравьи, тараканы) (Листопад 2018).

Anonim

В допълнение към добре познатите паяци, хлебарки, като например домове и апартаменти често могат да се установят насекоми са много интересни форми и цветове. Всеки вид има собствено местообитание. Например, в бани, тоалетни, малки гъвкави макарони и други странни сребристи, бели индивиди са засадени. Тяхното присъствие винаги е свързано с определени микроклиматични условия в дадена стая. Баните привличат много разновидности точно поради постоянната влажност и влажност, които са благоприятни за живот, възпроизвеждане.

Насекоми в снимката на банята и името на

Една от причините, че прекратяват неканени гости в баните и тоалетните са в нарушение на правилното климат, което създава благоприятни условия за вредители, както и основните правила за хигиена на закрито. В такива случаи вредителите активно започват да проникват от вентилацията, пукнатини, през балконите.

По-често вътре в банята, тоалетна заразява стоножки, паяци, сребристо, буболечки, молци мухи (на снимката можете да ги видите в уголемен вид), от която е лесно да се отървете от.

Бели насекоми в банята

Що се отнася до белите насекоми в стаята за къпане, то може да бъде наскоро отлепена везни. Те са малки (до 10 мм), тялото е леко удължено, има светлосив или почти прозрачен цвят.Багажът завършва с три косми. Бягайте много бързо.

Mokrytsy също по време на moult придобиват бял цвят на черупката, в други периоди на живот те са сиви. Те са разнообразие от ракообразни. Те са безвредни, не хапят. Понякога може да се появи и да разваля зеленчуци, плодове запаси вътре в складовете.

В баня и тоалетна отглеждани насекомите бързо течаща попови лъжички

Ако има бързо пълзи бели попови лъжички - едно сребристо. Тя се отнася до малките безкрилови видове на опашната опашка. Това е едно от най-древните същества, учените са доказали, че този вид е съществувал преди повече от триста милиона години.

Името на барабана се дължи на наличието на малки сребриста везни. В хората понякога се бърка с безкрило стоножка-мухоловка, но основната разлика е вторият насекоми големия брой дълги раздели.

Silverfish в апартамента не носят никаква заплаха за хората и няма неблагоприятно въздействие върху здравето, но с естетическата страна на тях е по-добре да се отървете от.

Белите насекомите в банята, за да се отървете

За да се бори с бели насекоми в банята и тоалетната, трябва на първо място да реши какво специфичен вид паразит да ви притеснява. И още тогава, с цел да се отървете от него, са избрани специални средства.

Преди да извършите обработката на апартамент, е важно да почистите помещенията, да измиете всички санитарни съоръжения, мебели, подове, стени. Също така трябва да се създадат балансирани микроклиматични условия, ако е необходимо, инсталирайте допълнителна вентилация, батерия. Премахване на пукнатини с пропуски между вентилационните решетки.

Сред дребни бели насекоми в апартамента

Когато малките бели насекоми тичат в тоалетната - това причинява изключително неприятни усещания, особено през нощта. Много от тях не знаят какво да правят и започват да се паникьосват, вместо да се отърват бързо.

Борбайте ги по различни начини, но най-важното - следвайте препоръките, за да предотвратите прекомерно образуване на влага.

Най-ефективните инсектицидни препарати, насочени към премахване на натрапчивите гости, които изведнъж се разпалиха, включват следното:

  • Combatant;
  • Raid;
  • Tarax;
  • Смърт на разбойници.

За да се отървете от насекоми, можете също да използвате различни вещества на базата на хлор, те са полезни за обработка на ъглите и местата, където се образува мухъл. Използвайки мед стъкло, изсушете измитите стени, насочвайки вентилатор за топъл въздух.

В апартамент е целесъобразно да се използва смес от борна киселина и креда (1: 4). Тя поръси всички места, където бяха наблюдавани вредители (цокли, ъгли, пукнатини, площ под банята, водопроводно оборудване).

Какво прави насекомите в банята?

в тоалетната, банята и се установява в пълен обхождане мокрици, стоножки, паяци и сребристо, тогава се натрупва голямо количество пара, кондензат, в резултат на повишена влажност, което обожавам гореспоменатите лица.

Причините за появата на малки бели насекоми в апартамента:

  • Канализационни тръби, на които се утаява кондензата.
  • Различни рафтове и шкафове, под пода под банята, където рядко се извършва почистване.
  • Места, които трудно се достигат (скрити комуникации).
  • Наличие на постоянно влажни буркани, бутилки с хигиенни средства, както и систематично мокри подови подложки.

В някои случаи тези хора могат да започнат, когато къщата, апартаментът се намира близо до водни тела, паркове или по време на ецване в съседно помещение.