Інструкція по застосуванню аерозолю карбозоль

Січень 2019

Відео: Пантенол, инструкция по применению препарата. Регенерация тканей при разного рода ожогах (Січень 2019).

Anonim

Карбозолът е универсален инсектицид, характеризиращ се с контактно действие. Произвежда се под формата на аерозол, в кутии с обем от 300 грама. Продуктът не е твърде остър мирис, бързо изчезва. Не оставя белези и петна върху повърхностите. Лесно се запалва, поради което е необходимо да се пази от източници на пожар.

Състав

Карбозолът се състои от активно вещество, разтворител и вкус. Активното вещество е карбозин (наричан още "малатион"). Този инсектицид е контактно действие. Когато удари насекоми, тя се вкопчва в тялото и парализира централната нервна система на дървеници. Ароматът в състава осигурява отсъствието на неприятни миризми по време на обработката, оставяйки светла нотка кафе, която бързо изчезва при проветряване.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Предимства и недостатъци

Предимства :

  • Лекарството обикновено е на разположение;
  • Не оставя остатъци след третирането;
  • Миризмата на слаба миризма бързо изчезва;
  • Аерозолът е удобен и лесен за използване, не изисква специални умения и предварителна подготовка.

Недостатъци :

  • Слаб ефект от приложението. Почти няма резултати в стаи с голям брой дървеници;
  • Няма остатъчен ефект;
  • Лечението трябва да се повтори няколко пъти;
  • Токсичен, може да причини замайване при лечение без респираторна защита.

Указания за употреба

Моля, обърнете внимание, че това средство за отстраняване на бъгове в свойствата му се отнася до запалими и токсични вещества. Работейки с него, трябва да стоите далеч от източници на открит огън, включително и цигари. Когато започнете лечението на стая от дървеници, е необходимо да вземете деца и домашни любимци. Също така, премахнете храната и всички ненужни елементи. Задължително е да се използва респиратор - продуктът е доста токсичен и може да причини неприятни ефекти при вдишване.

Карбозолът се прилага на разстояние от около 20 сантиметра от повърхността. Лечението срещу дървеници трябва да бъде подложено на абсолютно всички части на помещението, където могат да бъдат разположени паразити. Но трябва да започнете от техните местообитания, особено върху мека мебел.

Необходимо е предварително да се осигури друго място за живеене за период от около един ден. За по-голяма ефективност, за това време прозорците трябва да бъдат затворени и не трябва да има чернови. В края на краищата трябва да вентилирате и старателно да измиете помещението с разтвор на сапун-сода.

Карбозолът е подходящ за употреба в началните стадии на инфекция, след като първо е открил местообитанията на дървеници и източника на тяхното разпространение в апартамента. При силна инфекция ще бъде по-разумно да се използват по-ефективни средства.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …