Інструкція по застосуванню засобу мікрофос від клопів

Вересень 2018

Відео: Промо-ролик - Фармадол (Вересень 2018).

Anonim

Mikrofos (Ekstermin-F) - инсектицидни средства за независим изхвърляне на бъгове без помощни услуги на вредителите. Унищожава както възрастни насекоми, така и ларви. Не засяга яйцата на насекомите.

Състав и принцип на действие

Microfoss има следните външни характеристики:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Още тук ...

  • е матова течност с вискозна консистенция;
  • цветът на лекарството варира от бяло до кафяво-жълто;
  • има ясно изразена миризма.

Активното вещество е хлорпирифос в концентрация 10%. Това вещество принадлежи към групата на органофосфорните съединения. При поглъщане в бъбрек или тяло веществото прониква в централната нервна система и я унищожава. В резултат на това се блокират нервните импулси, като в резултат на това се изпаряват всички органи на дървеници, което води до смъртта на насекоми. Бебетата са в състояние да ядат изключително кръв, така че най-често лекарството влиза в тялото си по контакт. За да проникне, активното вещество отнема време, през което грешката може да доведе до отрова в местообитанието, като зарази други хора.

Други съставки на лекарството са - разтворители и аромати.

Microfocus е микрокапсулирано лекарство. Някои от активните съставки са в микрокапсули. Те не са разтворими във вода. След третирането капсулите се разпадат с течение на времето, освобождавайки активното вещество навън. Това осигурява дълготраен ефект от приложението.

Разработчикът на лекарството е Лаборатория за изпитване "Център за дезинфекция в Москва". Наркотикът се произвежда в Русия. Произвежда се в пластмасови бутилки от 1 литър. Срок на годност на сухо място - 2 години.

Предимства и недостатъци на

Характеристики

Ekstermin-F - второто име Mikrofosa
  • е разрешен за употреба в жилищни райони, детски градини и болници, обществени места;
  • Подходящи за употреба на мека мебел;
  • Има остатъчен ефект след прилагането (6-8 седмици).

Недостатъци :

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

  • Изрисувана миризма;
  • Не засяга яйцата от дървеници.

Последният недостатък се компенсира от продължителния ефект. След като ларвите се излюпват от яйцата, агентът също ще действа върху тях.

Важно! При редовна употреба Microfos може да причини пристрастеност (резистентност) при насекоми. По този начин, ако след 2 приложения не можете да се отървете от дървеници, трябва да изберете друго лекарство и да обърнете внимание на активното вещество.Тя трябва да принадлежи към друга група от хлорпирифос. Например, средствата Medilis Tsiper или друг основава на циперметрин или негови производни (имат подобни имена, като делта-циперметрин)

Инструкции за употреба

Преди лечението, разрежда Mikrofos във вода в съотношение от 25 мл на литър вода , Полученият разтвор трябва да се разпръсква с обикновен домашен спрей във всички местообитания на дървеници. Също така е необходимо да се обработват повърхностите, върху които те могат да се движат.

При обработката е необходимо да се въздържате от приемане на храна или вода, както и от пушенето. За да предотвратите отрицателни последици, силно се препоръчва използването на латексови ръкавици и плътно облекло, които напълно крият кожата. Освен това е необходимо да се защитят дихателните пътища и очите. Най-добрият начин да направите това е да използвате респиратор.

Лекарството започва да работи 2-3 часа след прилагането, а върхът на активността пада на 3-тия ден. След обработката апартаментът трябва да бъде оставен за 2 часа, оставяйки всички прозорци напълно отворени. Когато се връщате, е необходимо да изтриете всички контактни повърхности с разтвор на препарат и сода. Лекарството е абсолютно безопасно, ако спазвате всички горепосочени правила за безопасност.

Ако популацията на бъгове не е унищожена, тя трябва да бъде повторно обработена, но не по-рано от 2 седмици след първото.