Інструкція по застосуванню нашийника кілтікс

Грудень 2018

Відео: Обработка животных от паразитов и блох в домашних условиях (Грудень 2018).

Anonim

ефективно противопаразитно, insektoakaritsidnym средство за защита считат Kiltiks яка домашни любимци. Този ветеринарен продукт е произведен от Bayer от Германия. Protivokleschevoy яка за животните от Kiltix - добра алтернатива на спрейове, капки за холката, когато искът е достатъчно за около месец. Тя има по-голяма продължителност, като същевременно елиминира собствениците на котки и кучета от различни породи, които постоянно мислят за антипаразитна терапия на животното.

Характеристики, общо описание

Германската компания Bayer произвежда широка гама от яки за кучета и котки. Той предпазва животните срещу кърлежи, бълхи, въшки, въшки и други външни паразити, предотвратява piroplasmoses инфекция. Яката е универсална, домашните любимци могат да я носят постоянно, осигурява се пълна защита 24 часа след пускането. За допълнителна защита преди разходка е възможно да се лекуват крайниците на животното с анти-паразитен аерозол.

Добре е да знаете:

 • Яка от бълхи, кърлежи за кучета от големи, средни, малки породи и котки е устойчив на влага. Въпреки това, дългосрочното присъствие във водата, съдейки по отговорите на собствениците на животни, може временно да намали ефективността на защитния агент. За да се гарантира, че ви предпази вашия домашен любимец от ектопаразити, струва допълнително да си купи спрей и да го използвате в комбинация с яка.
 • Ако животното е силно заразен с паразити, преди пускането на яката му Kiltiks трябва да си купите специален инсектициден шампоан.
 • За предотвратяване на повторна размножаване ектопаразити трябва внимателно да се справят с рогозки, пътеки, одеала и други елементи, инсектициди спрейове, а след това се почиства, прахосмукачка.

Видове втулки Kiltiks

продуктова гама на производителя, има 3 вида нашийници Kiltix:

Дължината на модела, вижте Преглед на яката
35 За малките породи
48 за средни породи
66 за големи породи

Предимства втулки Kiltix:

 • Активни съставки - пропоксур и флуметрин открояват постоянно прониква в капака на кожата коса малки, големи

  и домашни любимци.
 • Активните компоненти, флумитрин, пропоксур в комплекса засилват взаимно действията си. Съвместният им насочен ефект срещу ектопаразитите е много по-ефективен от еднократното приложение.
 • е ефективен срещу паразитни червеи, бълхи, паразити опасни за получаване на тялото на животни от чужбина.
 • осигурява защита срещу комари, комари и други кръвни насекоми.
 • Защитната лента остава в сила за 7 месеца. , за дребните животни периодът е намален до 6 месеца.

Съвети! Защитна лента от Kiltiks не носят отслабена, затруднение кучета и котки, както е противопоказан при кърмене pitomitsy

Принципът на работа и състава на

яка Kiltiks от Bayer, Германия е под формата на мека поливинил лента, напоена в смес флуметрин и пропоксур. Всяка проба се поставя в запечатана пластмасова торбичка, след това в картонена опаковка. Съдържащите се в състава на активните съставки на втулката за предотвратяване на атаки върху животното ектопаразити върху червеи, бълхи, контролиращи ефекти.

 • Флумитрин - вещество с висока акарицидна активност, се отнася до синтетичната група на пиретроидите. Взаимодействайки с мембраните на нервните клетки, те деполяризират нервните тубули, което води до смъртта на паразити.
 • Propoxur причинява токсично натрупване на неврохормони при кърлежи, бълхи, които засягат нервните окончания като смъртоносна контактна отрова.

Въпреки това, флумитрин, пропоксур се считат за умерено токсични компоненти, напълно безопасни за топлокръвни същества. Те нямат алергичен, дразнещ ефект, безопасността се потвърждава от ветеринарни лекари, собственици на котки, кучета от различни породи, прегледи на продуктите.

Важно! някои домашни любимци може да почувстват сърбеж след поставяне на яката на Kiltix. Не се притеснявайте, симптомите по правило бързо преминават без последствия и често се свързват с приспособяването към носенето на яката.

Инструкции за употреба и нюанси на

Зареждане …

Как да носят защитна лента Kiltiks:

 • След отваряне на опаковката, отваряне на лентата, отстранете пластмасовата мост от вътрешната страна.
 • След това защитната лента се поставя върху животното, така че между тази врата и остава свободен 1-1, 5 см.
 • Fit защитната лента по размер, си край преминава през линия, след това прекъсва излишък.

За котки, кучета от всяка порода около ден трябва да се носи защитна лента, преди да посетите места, където вероятно ще обитават паразитите. Ако получите бълхи, кърлежи на шията или тялото на животното, на което е износена яката, не трябва да се притеснявате. Ектопаразитите спонтанно падат след 2-3 дни.

Специални инструкции:

 • Ако след поставянето на предпазни колани срещу паразити за кожното дразнещо обвивка домашен любимец се случва, е необходимо да се премахне яката в момента, за да купи друг противопаразитен.
 • Не поставяйте ивица от кученца, котенца, които не са достигнали 2-месечна възраст, в противен случай са възможни нежелани реакции.
 • Ако ръцете на собственика на животното имат рани, ожулвания, защитна лента срещу паразити се носят само с ръкавици. След това измийте добре ръцете си.

Важно! Яка срещу ектопаразити е безопасна за топлокръвни същества, но трябва да внимавате, ако домашните любимци са в тесен контакт с малки деца.

Как да се носят каишки Kiltiks

Какво е яката на разходите:

 • Цена на лента сигурност 35 см дължина е 766-770 рубли.
 • Цената на яката е 48 см дължина - 849-850 триене.
 • Цената на антипаразитна лента с дължина 65 см - 905-910 рубли.

Прегледите на собствениците на домашни любимци показват, че основният недостатък на яката е неприятна миризма, която се чувства особено вътрешна. Също така се отбелязва, че ефективността на защитната лента е намалена до известна степен след продължително накисване. Повечето кучета развъдчици използват лентата заедно с антипаразитни спрейове и капки за максимална защита.